Yhteenveto nektaria biologia VWO, luku 1: Käyttäydy!

Koulutus Marjo Laitinen Tammikuu 22, 2017 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Luku 1: Käyttäydy! . Tämä luku on noin käyttäytymistä eläimillä ja ihmisillä, ja tulee nektaria biologian deel1. Tämä osa käytetään neljässä lukiossa ja joudut toistamaan kuudessa lukiossa. Yhteenveto sisältää tärkeitä selityksiä ja käsitteitä kohdasta.

1.1 Geprikkeld käyttäytyminen

Käyttäytyminen on kaikki eläimen tai myöhässä. Toiminto käytös on lisätä selviytymismahdollisuudet. Käyttäytyminen syntyy seurauksena ärsykkeitä, ja aiheuttaa motivaatiota suorittaa tiettyjä käyttäytymistä. Toiminta osoittaa jos motivaatio on tarpeeksi iso, niin saavuttanut kynnysarvon.
 • Sisäinen kannustin: Sisällä eläin, joka aiheuttaa ongelma ilmenee, kuten rasvan varastointi eläimen.
 • Ulkoinen ärsyke: Olosuhteet jonka jälkeen eläin ongelma ilmenee, kuten lämpötilan lasku.
 • Vaikuttimista: Sisäinen ja ulkoinen ärsykkeitä että osansa näyttelyssä va tietyn käyttäytymisen.

Joskus yksi kannustin tarpeeksi anna eläimen on tiettyjä käyttäytymistä, soitat tämä keskeinen kannustin. Vuonna liioiteltu avain ärsyke on enemmän reaktiivista eläimelle, esimerkiksi jos olet nuori silli lokki näkyy punainen lehtiä sijasta punainen täplä äitinsä nokka. Joten ?? n ärsyke kutsutaan yliluonnollinen ärsyke.
 • Antropomorfisia: Ihmisen lähestymistapa eläinten käyttäytymistä.
 • Ethologist: tutkija osaksi eläinten käyttäytymistä.

1.2 ruoska yleisölle

Käyttäytyminen koostuu useista toimista: käyttäytymiseen yksikköä. Koska noudattavat eri käyttäytyminen yksiköitä keskenään aina samalla tavalla on käyttäytymistä ketju. Ryhmät toimia, jotka kuuluvat yhteen muodostavat käyttäytymiseen järjestelmä. Jos useat käyttäytymiseen järjestelmissä joutua ristiriitaan keskenään, tätä kutsutaan konflikti käyttäytyminen. Sitten tulevat johdannainen toimia.
 • Kaksijakoinen käyttäytyminen: Shape konfliktien käyttäytymisen aiheuttama epäilystäkään. Eläin epäilee esimerkiksi hyökätä ja toistaa yli pala sekä käyttäytymiseen järjestelmissä.
 • Tietoja Jump Käytös: muoto konflikti käyttäytyminen, joka eläin osoittaa outo käyttäytyminen yksikön hallitseva käyttäytymistä järjestelmässä. Esimerkiksi raapia päätäsi jos et tiedä mitä tehdä.
 • Transformed käyttäytyminen Tavoite: muoto konflikti käyttäytyminen kannalta käyttäytymisen tai näyttelyitä, mutta väärälle henkilölle, muoto tuuletus niin.

1.3 Sukupuoli: taistella, paeta tai ystävystyä?

Eläin saa rituaali valmisteltaessa tiettyjen käyttäytyminen, kuten taistelevat tai astutusta. Tämä on selvitetty liioittelemalla toimia tai erityisiä ominaisuuksia, kuten silmät höyheniä riikinkukko. Nämä ovat keskeisiä kannustimia, joita vain tunnustettu ikäisensä.
 • Balts: rituaali, joissa eläimillä osoittavat, että ne ovat sopiva kumppani toisiaan, ja mitään tarkoittaa pahaa.

1,4 varovainen, hän puree

Kun tietojen välittämiseen ikäisensä. Jäsenet saavat ja lähettää tiettyjä signaaleja. Yhdistelmä signaalien edustaa viestin.

1.5 Miten opit tänään?

Käyttäytymistä voidaan oppia tai synnynnäinen. Eläin oppii käyttäytyminen perustuvat aiempiin kokemuksiin. Oppiminen käyttäytyminen Tämän seurauksena sopeutuminen muuttuviin olosuhteisiin, joten paremmat mahdollisuudet selviytyä.
 • Teroittaa: käyttäytymismalleja, jotka opettavat vain herkkänä aikana eläimen, yleensä kun he ovat nuoria.
 • Jäljitelmä: Learning jäljittelemällä toisten käyttäytymisestä.
 • Oppisi: Learning by tietty teko toistaa niin usein, että siitä tulee normaali.
 • Ja erehdyksen: Learning kokeilemalla eri vaihtoehtoja, ja muistaa, mikä vaihtoehto tuotti halutun tuloksen.
 • Klassinen ilmastointi: oppimisen muoto, jossa vahingossa ärsyke liittyy ärsyke, joka on alussa tunnetun käyttäytymisen ketju. Esimerkiksi, Pavlov-vaste koira.
 • Ehdollistuminen: tila oppimisen, jossa eläin on ensimmäinen tiettyä toimea on tekemistä ennen kuin hän saa mitä haluaa. Tämä on myös oppimista palkita.
 • Insight: vaikein tapa oppia, jos eläin on tehdä esitys välivaiheita ja seurauksia.
(0)
(0)