Vesikrassi, terveellinen vihannes

Terveys Elsi Lehtinen Tammikuu 22, 2017 0 13
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vesikrassi on monivuotinen vesikasvi valkoiset kukat, ontto varret ja pitkät juuret pitää raikas ja puhdas juokseva vesi. Tehtaalla on kiiltävä tummanvihreä, pinnate lehdet pyöreä tai elliptinen lohkoa. Maku on raikas, terävä pippurinen joitakin katkera jälkimaku. Lisäksi vesikrassi, on monia muita lajeja kuten kuuluisa kirsikka ja villi krassi rikki hirsuta. Luultavasti kaikenlaiset vesikrassi ovat erittäin terveitä, mutta tutkimukset olivat, ja niitä suorittavat Nasturtium officinale, laji perinteisesti tunnettu ja rekisteröity viralliseen lääkekasvien.
Vesikrassi kuuluu perheen Brassicaceae, entinen Cruciferae crucifers, joka sisältää kaikentyyppiset kaali. Se tiedetään vaikuttavan maksaentsyymien jotta he suojautua syöpää, ja se myös osoittautuu niin vesikrassi.

Vesikrassi ravintoaineita ja lääkeaineita

Vesikrassi on kalori vihanneksia; natrium mutta runsaasti kaliumia ja muut mineraalit, C-vitamiinia ja karotenoideja, lisäksi pieniä määriä B-vitamiinien, E ja D. Watercress sisältää hyvin vähän rasvaa, mutta sitten pääasiassa alfa-linoleenihappo, tai linolihappoa ja kolesterolia.
Suuri rikkaus vesikrassi kuitenkin on sen korkea pitoisuus bioaktiivisten molekyylien, jotka voivat olla merkittävä rooli terveyden ja sairauden. Vesikrassi sisältää flavonoideja, indolit, eteeriset öljyt, entsyymit, karvas ja hieman salisyylihappoa. Mutta se on erityisen runsaasti glukosinolaattien ja isotiosyanaattien joka antaa tehtaan rooli taistelussa syöpää vastaan.
Vuonna vesikrassi on gluconasturtiin erityisesti osaksi fenyylietyyli-isotiosyanaattia. Se on varsinkin tämä PEITC että, kuten muutkin luonnon isotiosyanaatit, kohdistaa erittäin voimakas suojaava vaikutus maksassa. PEITC tutkittiin viime vuosina sen syöpää estävä vaikutus: esimerkiksi in vitro ja eläinkokeissa on osoitettu, että se ei ole vain vaiheen 1 ja vaiheen 2 entsyymejä, mutta vaikuttaa myös niiden, jotka koodaavat entsyymejä, maksassa, mikä johtaa vähemmän myrkyllisten välillä aineenvaihduntatuotteita, joten nopeampi carcinogeendetoxificatie vaiheessa 2, ja pienempi riski on-DNA vuorovaikutusta. PEITC myös näyttää vaikuttavan suoraan ja epänormaalit jakautuviin soluihin: se estää mitoosia ja edistää apoptoosin. Vesikrassi on rikkain luonnollinen lähde PEITC.

Muut mahdolliset terveysvaikutukset vesikrassi

Koska pitoisuus vitamiineja, kivennäisaineita ja muut bioaktiiviset ravinteita on loogista, että vesikrassi sen lisäksi syövän vastaista aktiivisuutta on myös monia muita terveyttä edistäviä ominaisuuksia, mistä on osoituksena merkintöjä, jotka mainittiin vuosisatojen kuluessa lääkärit ja kasvitieteilijöiden. Jotkut järjestelmät että vesikrassi voi olla hyvä vaikutus:
  • maksan ja ruoansulatuskanavan, virtsateiden
  • veren puhdistava, diureetti, verenpainetta alentava
  • kaikki tulehduksia ja rappeutumissairaudet
  • verisuonten ja neuroprotektiivisia
  • infektiot ja loiset
  • iho-ongelmat, akne
  • stressi, krooninen väsymysoireyhtymä, fibromyalgia, masennus, heikkous, anemia, ...
  • keuhkosairaus ja astma
  • suu ongelmia, ientulehdus
  • allergiaa

Jälleen hieman liian paljon hyvä asia ja paljon näitä vanhoja hakemuksen ole tieteellisesti todistettu. Yksi asia on varma: vesikrassi on terve, sekä ennaltaehkäiseviä että parantavia. Ennaltaehkäisy voimme sanoa, että säännöllisesti syöminen vesikrassi vuonna monipuolisen ruokavalion runsaasti hedelmiä ja vihanneksia on ihanteellinen terveysstrategian.
(0)
(0)