Työ: Mitä oikeuksia raskaana oleville naisille?

Perhe Seem Salminen Maaliskuu 3, 2018 0 9
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Työ: Mitä oikeuksia raskaana oleville naisille?

Se vahvisti ... Olet raskaana! Työn ja raskaus ei ole aina helppoa. Siksi saat erityissuojelua.

Milloin minun pitäisi julistaa minun raskaus? Ja kenelle?

Ei määräaikaa on lain julistaa raskauden työnantajalle. Kuitenkin, se on teidän kiinnostusta tehdä tämän prosessin mahdollisimman nopeasti, jotta nauttia myönnetä.

Saat hyvin laaja sosiaalinen suojelu ja korvaukset aikana oman äitiysloman. Ilmoitus on lähetettävä työnantajalle kirjattuna kirjeenä saantitodistuslähetyksenä ja mukana lääkärintodistus aito. Työterveyslääkärin ei voi itse paljastaa tilasi työnantajalle.

Lue myös: Äitiysloma: Etuuksien laskemisessa

Ilmoitus raskauden lapsilisää rahasto ja sosiaaliturva on hänen pakollinen ennen kolmen viikon kuukautisia. Lääkärisi selittää nämä vaiheet ja antaa sinulle asiakirjat ensimmäinen synnytystä vierailu.

Voinko pyytää tarkistusta työni aikaa?

Se kaikki riippuu yrityksesi koska laissa ei säädetä erityissäännöksiä. Tarkista henkilöstöosasto, tarkistaa työehtosopimuksessa. Esimerkiksi naiset virkamiehet voivat poistaa yhden tunnin työpäivä kolmannesta kuukaudesta alkaen.

Muuttanut kantaansa raskauden aikana on se mahdollista?

Jos ehto ei salli jatkamista työsi sijaintisi on asetettu, sinulla on oikeus pyytää työnantajalta varten tilapäinen muutos. Tämä väite on tuettava todistus lääkäriltä.

Ristiriitatilanteissa, se on tehtävä lääkärin päättää. Samoin jos työskentelet öisin. Voit kysyä vaihtaa työpaikkaa.

Onko minulla oikeus poissa itseäni tentit raskauden?

Kyllä, ehdottomasti, sinulla on oikeus olla poissa aikana työaikana päästä pakollisia neuvotteluja. Tämä ei aiheudu palkan menetystä. Harkitse tukea todistusten lääkärin.

Myös katsoa: kolme ultraäänitutkimuksia raskauden havaita poikkeavuuksia

Milloin voin ottaa minun äitiyslomaa?

Äitiysloman kestoon vaihtelee lasten lukumäärän odotat ja että sinulla on jo. On esimerkiksi kuusitoista viikkoa varten ensimmäinen raskaus.

Lue myös: Laske pituus teidän äitiysloman

Järjestää mukaan toiveesi

Nämä ovat kehitettäviä viikkoa pois päältä. Normaalisti kestää kuusi viikkoa lepoa ennen toimitusta, ja sen jälkeen kymmenen.

Koska 2006 laki, voit työskennellä vasta kolme viikkoa ennen syntymää ja hyötyä enemmän aikaa, kun vauva on syntynyt. Tämä lähtö on vahvistanut lääkäri.

Tiedä, että hyödy etuja, sinun pitäisi ainakin olla äitiysloma kahdeksan viikon, mukaan lukien vähintään kaksi viikkoa ennen toimitusta.

Jos lapsi syntyy ennen äitiysloman alkua, synnytyksen jälkeinen lomaa kuusitoista viikkoa.

Mennä pidemmälle, voit kuulla "Olet raskaana" on sairausvakuutuslain verkkosivuilla.

Voiko raskaana oleva nainen hylättävä?

Normaalisti raskaana oleva nainen ei voi hylätä. Se on vastoin lakia. Kuitenkin tämä suojaus tapahtuu äitiysloman aikana. Aikana raskauden, se voidaan hylätä huomioon väärinkäytöksen tai kykene säilyttämään asentoon.

Sinulla on viidentoista päivän ilmoituksen lähettämisestä irtisanomisen lähettää oman ilmoituksen raskauden. Jos irtisanominen ei ole varattu, työnantajan on, jos ehdot täyttyvät, maksat palkan pitäisi kerännyt aikana äitiys.

Voiko työnantaja kieltäytyä palkata minua, koska olen raskaana?

Työnantaja ei ole täysimääräistä oikeutta kieltäytyä palkata sinua, koska raskauden. Muuten se olisi yksinkertaisesti saa syrjiä. Muista, ettet missään tapauksessa pakko paljastaa oman valtion aikana työhaastattelussa, vaikka työ liittyy määräaikainen sopimus.

(0)
(0)