Tupakointi: 6 Tapoja joka vaarantaa Suun terveys

Terveys Esko Santavuori Tammikuu 22, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Lähes jokainen tietää, että savukkeet voi olla tappava vaikutus kehon. Tänään myös selittää kuusi tapoja, joilla savu on erityisen haitallista terveydelle suuontelon.

Tupakointi ja suun terveys

Nähtyään lukemattomia merkkejä tupakoinnin vastaista, lukea esitteitä ja katseli mainoksia, lähes kaikki tietävät, että tupakointi on huono. Piippu voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten syöpää, keuhkosairaus ja sydänsairauksia. Mutta oletko koskaan harkinnut vaikutukset, että tupakointi on suulle? Jokainen pullistaa savua, joka tulee kehon alkaa liikkua huuliaan, sitten kieli, hampaat ja ikenet.

Tässä ovat kuuden tärkeimmän tapoja, joilla tupakointi vahingoittaa teidän suun terveyteen.

1. Suullinen syöpä

Tupakointi tai purutupakka voi edistää syövän suun, kielen, huulten, kumit ja kurkun. Terveys Kanada on arvioitu 3400 uutta tapausta suusyövän viime vuonna, miesten kanssa edustavat yli puolet tuosta määrästä. "Jos olet tupakoitsija ja juomari, riskit ovat erittäin korkeat", sanoo tohtori Mary Bertone, suuhygienisti yliopistossa Manitoba Centre for Health. Valitettavasti monissa tapauksissa, suusyöpä ei havaita, kunnes se on edennyt pitkälle. "Tämä on ongelma, joka pahentaa eloonjäämisaste: havaitaan liian myöhään", sanoo tohtori Bertone. "Yli 1000 ihmistä kuolee suusyövän pelkästään tänä vuonna."

2. iensairaus

Tupakointi vahingoittaa ikenet kahdella eri tavalla. Ensinnäkin, se on omiaan tuottamaan enemmän plakkia suussa, mikä tekee ikenet jatkuvan hyökkäyksen. Toiseksi, tupakoitsijat ovat alhaisempi happea veressä, mikä hidastaa paranemista. Näin ollen, kun kumit saada tartunnan, elimistö on vähemmän mahdollisuuksia käsitellä infektio ja verrattuna savuttomia, iensairauksien edetä nopeammin ihmisiä, jotka tupakoivat.

3. Tooth

Ottaen nouseva ongelmat plakin ja iensairauksien johtuu tupakoinnista, on helppoa olla suurempi riski hampaiden reikiintymistä. Jos poltat, olet altistamalla suusi kolminkertainen riski, verrattuna niihin, jotka eivät ole tapana tupakoinnin.

4. Pahanhajuinen hengitys

Ei ole yllätys, että tupakoitsijat ovat pahanhajuinen hengitys, ja se ei ole tyyppi, joka voidaan parantaa minttu. Yli 4000 kemikaalien syötön suuhun joka kerta poltat ja monet heistä päätyvät alueilta sisällä suun. Tupakointi vaikuttaa myös suun kuivuminen, joka voi laukaista iensairaus ja myös ärsyttää nenän sivuonteloiden, jolloin post-nenän tippua.

5. värjätään hampaat

Suu tupakoitsija ei ole kaunis suu, tämä vuoksi houkuttele keltainen tahroja että tervaa ja nikotiinia vuosien varrella jäljellä hampaita. Ajan myötä tämä värjäytyminen voi tunkeutua ja muodostaa pieniä halkeamia hampaiden kiillettä. Tämä tarkoittaa sitä, että usean vuoden tupakointi, värjäys voi olla pysyvä.

6. muuttaminen maku ja haju

Kun poltat säännöllisesti, maku- ja haju voi olla vähän "haalistuneet. Kaikki tämä häiritsee ilo ruoka ja voi todella tuoda sinut lisätä liikaa suolaa tai sokeria, kun syöt ja yrittää tehdä maku vahvempi. Tutkimus osoittaa, että noin yksi tupakoitsija viisi on vähemmän tarkka merkitys maku ja haju. Onneksi, vaikutus voi olla päinvastainen, jos voit lopettaa tupakoinnin.

Päästä eroon huumeista

Olet vakuuttunut, että on aika päästä eroon, mutta et voi lopettaa? Perus viesti on pitää yrittää. "Se kestää yleensä pari kertaa ennen sinua menestymään", sanoo tohtori Mary Bertone, lisäten: "On olemassa paljon resursseja: nikotiinilaastari, lääkitys vähentää mielihalut ja vieroitusoireita, myös monet keskukset, jotka voivat tarjota tukea. " Hammaslääkärisi saattaa pystyä tarjoamaan sinulle lisätietoja.

"Jos teit hampaiden puhdistus on hyvä aika lopettaa, koska suu on raikas ja puhdas", sanoo tohtori Bertone.

(0)
(0)