Tieteellinen tutkimus

Tiede Nestori Seppälä Tammikuu 22, 2017 0 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tieteellinen tutkimus koostuu vähintään kuusi vaihetta. Tutkimus alkaa havainto, jonka jälkeen ongelma on muotoiltu siellä. Kolmas vaihe on hypoteeseja jälkeen kokeiluvaiheessa. Viidennessä vaiheessa, tulokset esitetään josta johtopäätös vedetään kuudennessa vaiheessa.

Spontaani sukupolvi

Paljon tutkimusta on tehty vuosisatojen kuluessa elämän alkuperästä. Kauan on ollut oletus spontaani sukupolvi. Tämän teorian mukaan voi syntyä organismien eloton tai kuolleita asia. Tämä teoria perustuu havaintoihin.
Italian Redi kyseenalaistaneet tämän teorian. Tieteellisen tutkimukset osoittivat, että teoria oli väärä. Tieteellisen tutkimuksen se toimii aina samalla tavalla. Alla eri vaiheet selitetään.
Havainto
Tieteellinen tutkimus alkaa havainto, jota kutsutaan myös havainto. Tässä vaiheessa, luonnonilmiö havaittu saada lisätutkimuksia. Redi otti esimerkiksi jos tämä Rotting Flesh nopeasti nähdä toukat olivat.
Kysymys
Toinen vaihe on ongelma. Tutkija kokee luonnollinen ilmiö ongelmana ja muotoilla ongelma. Mahdollinen ongelma Redi on, miten syntyy toukkia mätää lihaa?
Hypoteesi Formation
Kolmannessa vaiheessa pyritään antamaan looginen selitys ongelma. Tämä vaihe on nimeltään hypoteesin muodostumista. Täällä, tutkija hypothesizes. Redi hypoteesi on: toukat mätää lihaa luotu munat kärpäsiä.
Kokeiluvaihe
Kun laatiminen hypoteesi alkaa kokeiluvaiheessa. Tässä vaiheessa, hypoteesi on testattu ja tarkistetaan jos hypoteesi on tosi tai epätosi. Tutkija tekee kokeiluja ja siten kerää tietoja. Perustuu oletukseen voit ilmaista odotuksia lopputuloksesta kokeen. Joten ?? n Odotusarvo voidaan muotoilla seuraavasti: jos ?? Sitten ?? . Kokeissa ovat työskennellyt kahteen ryhmään: koeryhmään ja kontrolliryhmään. Koeryhmässä organismit altistuvat tietty vaikutus. Kontrolliryhmän käynnissä samassa kokeessa, mutta tämä vaikutus on poissa. Vain yksi kokeilua kohden vaikutusvalta pidetään samanaikaisesti. Luotettavuuden kannalta tutkimisen, on tärkeää, että nämä kaksi ryhmää koostuu suuresta organismien määrä.
Katso tulokset
Viidennessä vaiheessa havaintoja tehdään ja kerätyt tiedot. Tulokset näytetään sitten mahdollisimman selkeästi. Esimerkiksi tämä voi olla muodossa kaavio, kuvaajan tai taulukon.
Johtopäätös
Viimeisenä vaiheena vedetään johtopäätös. Tutkija vertaa tuloksia kokeesta hypoteesin. Jos tulokset vastaavat odotuksia, voidaan päätellä, että hypoteesi on oikea. Jos hypoteesi osoittautuu virheelliseksi, tutkija on laatia uusi hypoteesi ja sitten on testata uusi kokeilu.
(0)
(0)