Tetania, oireet ja hoito

Terveys Minna Jaatinen Tammikuu 22, 2017 0 96
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tetania on samanlainen nimi tai jäykkäkouristus. Molemmissa tapauksissa esiin kramppeja. Kuitenkin, molemmat sairaudet ovat erilaisia. Kun tetania on enimmäkseen puhua kouristuksia kädet, jalat ja suun ympärillä. Syynä on liian alhainen kalsiumpitoisuus veressä. Tämä voi johtua yksipuolinen ruokavalio, raskaus, ongelmia lisäkilpirauhaset, ettei D-vitamiinia, jne. Joten se on useita syitä. Myös, se nähdään vakava hyperventilaatio. Oireet ovat usein selvästi tunnistettavissa. Lääkäri voi diagnosoida ja käyttöön hoitona.

Mikä on tetania?

Tetania ei pidä sekoittaa jäykkäkouristus. Nämä kaksi ovat samanlaisia ​​nimi aivan samanlainen ja molemmilla on oireita kuten kramppeja, mutta on erikseen jostain muusta syystä. Jäykkäkouristus on tauti, joka aiheuttaa aiheuttaa bakteeri ja kivuliaita lihaskouristuksia. Klo tetania, on ollut lisääntynyt excitability lihaksia ja hermoja.

Syyt

Syy tetania on liian alhainen kalsiumpitoisuus joka ei sitoudu proteiineihin. Tämä tarkoittaa tasoa kalsiumin veren seerumin. Veriseerumia on neste ilman verisolujen ja fibrigoneen. Se on keltainen neste, joka jää jälkeen veren hyytymistä. Kun tetania on joskus sanonut, että on alhainen kalsiumpitoisuus veressä. Suosittu kielenkäytössä, tämä tarkoittaa sekä sama.
Alhainen kalsiumpitoisuus veressä ei vain tapahdu. Tetania usein esiintyy riisitautia ja sairauksien lisäkilpirauhasten. Muita syitä ovat puute kalsiumin läpi raskauden tai puute D-vitamiinia Alla on kuvatuista syistä erikseen:
Riisitauti tunnetaan myös riisitautia. Tämä tauti on aiheuttanut puute D-vitamiinin ja kalsiumin. D-vitamiini on vastuussa kalsiumin imeytymistä. Riittämätön kalsiumin muutoksiin voidaan imeytyy huonosti. Kun riisitautia syntyy ongelmia luut. Luun voidaan muodostaa. Raajojen on kierre ja on lihasjännityksen lisääntyminen. Tetania esiintyy useammin potilailla, joilla riisitautia.
Lisäkilpirauhashormoni tehdä. Lisäkilpirauhashormoni on tuotettu lisäkilpirauhasten ja varmistaa kalsiumin imeytymistä. Yhdessä D-vitamiinia, se on tärkeä aine, joka säätelee tasoa kalsiumin määrää veressä. Lisäkilpirauhaset voi tulla toimintahäiriö geneettinen poikkeavuus. Joskus lisäkilpirauhaset ovat vahingoittuneet aikana leikkaus kilpirauhanen. Molemmissa tapauksissa hormonit luotu hyvä huonommin. Tämä voi johtaa tetania.
Raskauden aikana on paljon kalsiumia käytetään hyödyksi lapsen. Kun raskaana oleva nainen liian vähän kalsiumia ruokavalioon nielemään tetania voi esiintyä. Pula D-vitamiinin, mikä näemme lähinnä pikkulasten aiheuttaa alennettua kalsiumin imeytymistä ja voi johtaa tetania.

Tetania ja hyperventilaatio

Hyperventilaatio noudettaessa liikaa hengitys, niin että on enemmän happea kuin hiilidioksidia on läsnä veressä. Syy on usein stressi tai syvä pelko. Oireet tämä pelko vain kasvaa, jolloin oireita pahempi. Vaikeiden hyperventilaatio, jota kutsutaan myös hyperventilaatio oireyhtymä, esiintyy lisäksi tavallista oireita myös tetania. Tetania voi esiintyä seurauksena hyperventilaatio. Tämä ei ole kenenkään kanssa hyperventilaatio.

Oireet

Miten tunnistaa tetania? Kun hyperventilaatio esiintyä pistelyä, erityisesti raajojen ja suun ympärillä. Klo tetania esiintyä kramppeja. Siellä syntyy iskujen kouristuksia kädet ja jalat ja suun ympärillä. Sormet joskus ottaa kantaa kohti peukalo. Kramppeja esiintyy myös sydämen ympärillä alueella ja pallean ylöspäin. Lisäksi on levoton ja ahdistunut tunne. Lapsilla voi esiintyä myös kinderstuipjes nämä ovat colicky ympäri kurkunpää. Tämä on vaarallista, koska se lisää tukehtumisvaaran. Hyökkäys voi kestää useita minuutteja jatkaa.

Hoito

Jos hyökkäys tetania on tärkeää rakentaa rauhaa. Hyökkäykset voidaan hoitaa kalsiumia injektioita. Tämä kalsium syötetään suoraan vereen. Tämä lisää tasoa kalsiumin jotta hyökkäys vähenevät tai katoavat. Kun ruokavalio sisältää liian vähän kalsiumia tai D-vitamiinia on säädettävä. Rikas maitotuotteet sisältävät kalsiumia. Vaihtoehtoisesti kalsium tabletteja käytetään. Usein myös täydentää magnesiumia ja fosforia otetaan. Lääkäri keskustelee tästä joka tapauksessa potilaan kanssa. Lisäksi katsomme taustalla tila tai sairaus jos se on läsnä. Tämä on käsiteltävä samoin. Milloin hyperventilaatio harkitsee luoda ahdistusta tai stressiä. Tämä voidaan tehdä käyttämällä terapiassa hoidetaan usein hyvin. Huonolla / ei lisäkilpirauhaset tarvitaan myös hoitoa.
(0)
(0)