Terveysvaikutukset sää / ilmaston

Terveys Einari Pitkänen Tammikuu 22, 2017 0 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kaikki tietävät, että salama on yksi vaarallisimmista sääilmiöt. Kuitenkin mahdollisuus tulla iski salama on hyvin pieni, mutta seuraukset voivat olla kohtalokkaita. Joka vuosi kuoliaaksi Alankomaissa, yksi tai kaksi ihmistä seurauksena salama. Myrskyt, sumu, pakkanen ja äkillinen rankkasateet hoitaa vuosittain monia onnettomuuksia liikenteessä ja muualla joskus kuolemaan johtavia. Nämä ovat kuitenkin usein äärimmäisten sääilmiöiden joista yksi on hyökätty ja voi yleensä tehdä vähän vastaan. Kuitenkin tekee sää / ilmaston lisätä haitallisia terveysvaikutuksia, kuten kuiva iho ja halkeilevat kylmä ihosyöpä aiheuttamaa UV-säteilyn ja keuhkosairaudet aiheuttamia savusumu. Voi myös vaikuttaa sää meidän tuulella, kuten aggressiivisuus, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, uneliaisuus, väsymys ja jopa masennusta.

Sisältö

 • Ilmansaasteet
 • Leivonta auringossa
 • Vaikutukset Kohonneen CO2-pitoisuus
 • Oireita sään muutokset
 • Extreme maailmanlaajuinen sääilmiöt

Ilmansaasteet

Ensimmäinen ja viimeinen asia teemme on hengittää elämässämme. Tutkimus Maailman terveysjärjestön mukaan maailmassa vuosittain noin seitsemän miljoonaa ihmistä kuolee vaikutuksilta ilman he hengittää. Omassa maassa on noin 2% kaikista kuolemantapauksista johtuu ilmansaasteista. Vuonna 2013 141.100 ihmistä kuoli Alankomaissa, 2% heistä, joten 2822 ihmistä kuoli ilmansaasteiden vaikutuksilta. Seurauksena hengittäminen saastuneen ilman aiheuttavat keuhkosairaudet, kuten keuhkoahtaumataudin ja hengitystieinfektiot mutta myös sydän- ja verisuonitautien, syövän eri muotojen ja aivohalvauksia. Syy näiden terveysvaikutuksista on suuri määrä hiukkasia, joka on läsnä ilmassa. Kohonnut pienhiukkasten voi olla eri lähtöpaikat. Tämä voi olla luonnollista alkuperää, kuten merisuolaa aerosolit, tulivuorenpurkaukset ja metsäpalot. Täältä tulee paljon hiilidioksidia ja rikkidioksidia.
Mutta ihmiskunta itse aiheuttaa liikaa hiukkasia seurauksena:
 • polttomoottoreiden kuljetuksiin tarvitaan, liikenne, merenkulku ja ilmailu
 • teollisuus: muodossa voimalaitosten, jalostamot, tehomaatalous ja rakennusaloilla.
 • Kuluttajat: kattilat ja tulisijat.

On myös erilaisia ​​ilman epäpuhtauksien. Kuten aiemmin mainittiin, on hiukkasia. Toinen tyyppi on typpidioksidia. Käytössä kolmannella sijalla ovat ammoniakki, rikkidioksidi ja typen oksideja. Sen jälkeen asiassa on vielä joitakin haihtuvien orgaanisten yhdisteiden, nimeltään VOC.
Vakava muoto ilmansaasteiden kutsutaan savusumu. Sana savusumu on yhdistelmä sanoista savun ja sumu. Savusumu on väliaikainen hyvin saastunutta ilmaa, koska otsoni, hiukkasten, rikkidioksidin ja typpidioksidin.
Savusumu ja sää
Nyt saatat ajatella: mitä ilmansaasteet tekemistä sää? No sää on kaikkea tekemistä muodostumista savusumun. Kaikenlainen savusumu on lisääntynyt pitoisuus tietyn tyyppinen sää.
 • Savusumu hiukkaset: esiintyy kausittain ilmanpaine. Lähinnä jos sää on mukava ja valoisa ja siellä on heikko tai kohtalainen itätuulen.
 • Savusumu otsonia: tapahtuu, kun siellä on pieni tuuli yleensä kaakkoissuunnassa. Varsinkin kesäkuukausina, jolloin typen oksidien ja haihtuvien orgaanisten yhdisteiden muutetaan otsonin auringonvalossa.
 • Smog rikin: tulla maahamme koska pitoisuudet ovat liian alhaiset.
 • Savusumu typpidioksidin: aikana muodostunut ruuhka takia lempeä tuuli tai kylmä pohja ilmakerros jättää vähän diffuusio tapahtuu.

Koska terveysriskejä seurauksineen savusumu, tilasi Kansanterveyslaitos ja ympäristö savusumu viestejä. Etenkin vanhukset, lapset ja potilaat, joilla keuhkosairaus ovat alttiimpia vaikutuksille savusumu.

Leivonta auringossa

Paista aurinko on sekä myönteisiä että kielteisiä terveysvaikutuksia. Se on ensisijaisesti UV auringonvalolta ja pääasiassa UVB-säteilyltä, joka on vastuussa näistä kaksi vaikutusta. Tästä johtuen UV-säteilyn iholla tehdään kehon D-vitamiinin Sekä ylimäärä ja puute D-vitamiinin vaikuttaa terveyteemme. UV-säteilylle altistumisesta on sekä lyhyen että pitkän aikavälin vaikutuksia terveyteemme. Lyhyen aikavälin vaikutukset ovat:
 • polttaminen ihon,
 • rakkuloita,
 • auringonpistos,
 • lumisokeus,
 • estävä vaikutus immuunijärjestelmän

Nämä lyhyen aikavälin vaikutukset ovat erityisen vaikeaa ja tuskallista, mutta yleensä uudelleen muutaman päivän kuluessa. Mutta kun meillä on enemmän tuntia vietimme auringonvalossa ja vanhemmat voivat syntyä pitkän aikavälin vaikutuksia. Pitkällä aikavälillä se luo riskiä ihon vanhenemista ja ihosyöpää. Alankomaissa, joka vuosi yli 25000 uutta tapausta ihosyöpä ja se on yksi yleisimmistä syövistä. Lisäksi ihosyöpä on UV-säteily vastaa myös kehittämisestä kaihia. Tämä asettaa vuosittain 60000 uutta potilaalla on kaihi. Kaihia hoidossa Alankomaat hyvin, mutta erityisesti kolmannen maailman maissa, se voi olla vakavia seurauksia.

Vaikutukset Kohonneen CO2-pitoisuus

Vaikutukset CO2 eivät rajoitu siihen, että luodaan savusumun, mutta voi myös aiheuttaa muita ongelmia tulevaisuudessa. Uusi tutkimus vaikutuksista korkean CO2-pitoisuuden tiettyihin ihmisiin, suurviljelmien osoittaa, että vähentää ravintoarvo näiden kasvien. Lisää CO2 ilmassa luo vähemmän sinkkiä ja rautaa viljelykasvien. Vähemmän sinkin ja raudan viljelykasvien voi johtaa ihmisten pulaa näitä aineita. Tutkimus osoittaa, että tämä johtaa lisääntynyt riski tartuntatautien, anemia, korkea äitiyskuolleisuus ja alempi älykkyysosamäärä ?? s.

Oireita sään muutokset

Vaikutus sää terveyteen parhaillaan tutkitaan uuden tieteenala, bio sanottu. Monet ihmiset kokevat erilaisia ​​oireita, sekä henkisesti että fyysisesti, sään muutokset. Yleensä naiset ovat herkempiä sään muutoksia kuin miehet. Tunnetuimpia vaikutus sään muutoksista mutta astma on myös niveltulehdus, alaselän kipu, reumatismi ja krooninen lihaskipu on tyypillisesti kytketty sää. Jotkut ihmiset ovat niin herkkiä sään muutokset, eli he käyttävät "heidän kivut" voi ennustaa sään muutoksia. Mukaan lääkärit uskovat, että se johtuu hermosto ei voi sopeutua nopeaan sään muutoksista.
Tukkoisuutena
Pääasiassa astmaatikot voivat saada tukkoinen kun ilma on kylmä ja kuiva ja puhaltaa voimakas tuuli. Koska nämä sääolosuhteet voivat olla paljon pienhiukkasia ilmassa.
Päänsärky
Myös monet päänsärky sairastuneille ovat herkkiä sään muutoksiin. Näillä potilailla saattaa olla pieni muutos sää ollut päänsärky hyökkäys.
Verenpaine
Jopa vahva lämpötilan vaihtelut vaikuttavat terveyteen ja erityisesti verenpaineeseen. Varsinkin talvella, kun mennään paljon sisältä ulos. Kylmäverisesti alusten sopimuksen ja laajenee lämmön uudelleen. Enimmäkseen heikosti verenpaine ovat herkkiä.
Nivelkipu
Reuma potilailla on yleensä lopussa kesän ja useimmat liitokset kylminä kuukausina vähiten. Tämä on toisin kuin monet ihmiset näyttävät ajattelevan, että kuuma sää on parempi nivelkivut kuin kylmällä säällä.
Vanhat vammat
Sää muutokset vaikuttavat myös vanhat vammat, kuten arvet, murtumia ja kirurgian aloilla. Monille nämä vanhat vammat ovat herkempiä ilman paineen muutokset.
Blues
Sää vaikuttaa myös henkistä perustuslaki mukaan pelkästään useita sanontoja, jotka kuvaavat meidän mieliala avulla sää tyyppiä, esimerkiksi auringonpaisteessa talon tai luonne kuin ukkospilvi. Silti sää ei ole lainkaan vaikuttaa hänen / hänen tuulella. Tutkimukset osoittavat, että noin puolet väestöstä täällä on herkkä. Vaikka määrä ihmisiä äärimmäisten sääilmiöiden, kuten helleaallot, se nousee. Tilastot osoittavat, että helleaaltojen, ihmiset tulevat usein unelias ja ovat melko aggressiivisia. Kuitenkin, onko lämpö on syy lisääntynyt aggressiivisuus vai onko tämä johtuu lisääntyneeseen alkoholinkäyttöön koska lämpö pysyy keskellä.

Extreme maailmanlaajuinen sääilmiöt

Muuttuvassa ilmastossa maan päällä voi, tulevaisuudessa eri ongelmiin huolta siitä, että on vaikutusta ihmisten terveyteen. Pitkä kuivuus, tulvat johtuvat merenpinnan nousun ja nousee CO2-pitoisuus ilmakehässä voi vaikuttaa, tärkeä ihmisille, kasveja. Tämä mahdollistaa sadot epäonnistuvat ja antaa nälänhätä. Meille länsimaissa aiomme huomata tämän lähinnä elintarvikkeiden hintojen nousu. Mutta ihmiset, joilla ei ole yhtä laaja siis on pakko tyytyä halvempaa, vähemmän terveellistä ruokaa.
(0)
(0)