Terveysongelmia koira: Alvleeskier

Luonto Heli Kiiskinen Tammikuu 22, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Haima tuottaa insuliinia, ja osallistuvien entsyymien ruoansulatus rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiineja. Kun jotain on vialla haima koirasi ruoansulatusta pystyy toimimaan samoin. Ongelma haima voi sisältää esiintyä syömisen jälkeen paljon rasvaisia ​​ruokia.

Haimatulehdus

Akuutti haimatulehdus voi tapahtua. Tämä tapahtuu etenkin ylipainoisille koirille nielemään rasvaisia ​​ruokia, vaikka muiden koirien että nielemään äärimmäinen rasvaisia ​​ruokia voi aiheuttaa haimatulehdus. Koirat, jotka saavat tiettyjä lääkkeitä epilepsian voi esimerkiksi olla erityisen alttiita haimatulehdus.
Oireet
  • Joskus kun koirasi jonkinlainen rukoillen asenne, tämä voi merkitä kipu edessä vatsan. Hän on sitten hieman koholla hänen ruumiinsa maahan ja hänen vatsa vähentää kipua.
  • Joskus voi tapahtua, että on olemassa muita tulehdustiloja johtua haimatulehdus. Kun tämä tapahtuu, huomaat, että koira on heikompi. Se voisi myös olla, että koirasi muita ongelmia, hengittää raskaasti ja saa keltaisuutta.
  • Oksentelu ja kuume

Diagnoosi
Diagnoosi tehdään perusteella verikoe. Kun on haimatulehdus verikoe näyttää korkeita lipaasi- ja amylaasin. Lisäksi, useita muita entsyymejä voi esiintyä lisääntynyt tasoilla, mutta tämä on vähemmän tavallista. Joskus on röntgen skannaus, ultraääni tai biopsia haiman pystyä osoittamaan, missä koira kärsii.
Hoito
Kohtelu haimatulehdus sisältää hallinnon suolaliuosta kuivumisen estämiseksi, myös pahoinvointilääke annetaan. Usein on myös antaa antibiootteja ja tulehduslääkkeitä korjaamiseksi tulehdus. Poikkeustapauksissa, koira voi olla ilman ruokaa useita päiviä, tämä on levätä ja vakauttaa lähtevät ruoansulatuskanavan.
Loppu
Lopputulos on erilainen eläin. Jotkut koirat jatkavat elämäänsä kärsivät tulehdus tai saada tartunnan uudelleen ja uudelleen. Vähärasvainen ruokavalio vähentää uusien hyökkäysten. Vuonna krooninen haimatulehdus on seurattava, jos ei ole muita komplikaatioita, kuten diabetes tai tehdä eksokriinisten haiman vajaatoiminta-varten.

Eksokriinisen haiman insufficiency-

Yksi tärkeimmistä tehtävistä haima on tuottaa entsyymejä, että laitos tarvitsee sulattaa rasvaa. Nämä entsyymit jättävät haima ja mene pohjukaissuoleen, täällä he seurustella ruuan ja varmistaa, että rasva voidaan jakaa. Esimerkiksi, se voidaan sitten imeytyvät suolen seinämän verenkiertoon. Kun haima ei tuota riittävästi entsyymejä ruoansulatusta, on eksokriinisten-haiman vajaatoiminta. Tällöin koira ei voi imeä rasvan ja hän menettää kautta ulosteet. Rasva on jäljellä suolistossa estää hyvä otto vettä ruokavalio. Jotkut koirarodut haiman vajaatoiminta on perinnöllinen, muiden koirien kanssa on seurausta vahinkoa elimestä haimatulehdus. Yksi rotujen jossa tautia esiintyy säännöllisesti, saksanpaimenkoira.
Oireet
  • Ripuli: jakkara tulee useammin ja kevyesti värillinen useimmissa tapauksissa.
  • Laihtuminen: koska rasva ruokavaliosta ei voi tallentaa oikein.
  • Jatkuva nälkä.
  • Joskus koirat pureskele vieraita esineitä nälkä.

Diagnoosi
On verikoe voidaan tehdä TLI-arvot, jos voidaan osoittaa, onko haima voidaan tai ei luoda sulattamaan entsyymejä perusteella näitä arvoja. Muut verikokeet saattavat myös auttaa diagnoosin.
Hoito
Koirasi määrätä vähärasvainen ruokavalio entsyymien jauheena tai pillerin muodossa. Näiden varmistetaan, että vähän rasvaa, joka on yksinkertaisesti on pilkottu, ja voi imeytyä ruokaan. Ripuli lopettaa tämän ja koirasi lihoa. Yleensä koira on pysyvästi käsiteltävä.
(0)
(0)