Terveys: aloittaa luokat liian aikaisin on huono opiskelijoille

Perhe Kaarina Tuomela Maaliskuu 11, 2018 0 15
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Terveys: aloittaa luokat liian aikaisin on huono opiskelijoille

Tutkijat Yhdysvaltain Valvontakeskusten ja sairauksien ehkäisy toteaa, että aloittaa koulun ennen 08:30 vahingoittaa terveyttä ja keskittyminen.

Unen puute on yleinen ongelma lasten ja nuorten keskuudessa. Tämä puute aiheuttaa krooninen väsymys liittyy lisääntyneitä riskejä ylipainoisuuden, alkoholin kulutus, tupakointi ja huumeiden käyttö, ja keskittymiskyvyn heikentymistä ja huono koulumenestys.

Yhdysvaltalaiset tutkijat tautien ehkäisyn ja valvonnan keskus ovat olettaneet, että nuoret on ohjelmoitu pysyä hereillä myöhemmin kuin aikuiset. He päättelevät, että alkavat luokat ennen 08:30 on huono opiskelijoille. "Ottaa tarpeeksi unta on tärkeää nuorten terveyden, turvallisuuden ja akateemisia saavutuksia", sanoi Anne Wheaton, johtaa tekijän tutkimuksessa, lainaama AFP.

Unenpuute asennettu

Huolimatta näistä suosituksista on jo julkaistu 2014, tutkimus osoittaa, että vain 17,7% amerikkalaisista lukioissa ja työtovereiden alkaa kursseja suositeltu aika. Kyseessä, sanovat kouluviranomaiset, ongelma järjestäminen ylitöitä iltapäivällä. Ne siis riistää nuoret heidän 8,5-9,5 tuntia unta per yö tarvitaan.

Ranskassa, riittämätön uni on yhtä vakiintunut. Uusimpien tutkimuksen National Institute unen ja valppautta, 29% ranskalaisista nukkua alle seitsemän tuntia yössä. Puute, joka vaikuttaa erityisesti 35-55 vuotta. Keskimääräinen kesto nukkua aikuiselle on noin kahdeksan tuntia, mutta jokainen on määritettävä sen tarpeet, jotta tuntea hyvin levänneenä ja tehokkaan päivän aikana.

Tutkimus, vuonna 2009 todettiin myös lisäys unen aikana viikonloppuisin, mistä klo 07:50 keskimäärin, ja kompensoida puute nukkua viikon. "Mutta unen puute ei katoa kahdessa päivässä", muistelee instituutti.

(0)
(0)