Teho: nämä lisäaineet meidät haittaa

Ravitsemus Rauni Mäkelä Maaliskuu 11, 2018 0 32
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Teho: nämä lisäaineet meidät haittaa

Antioksidantteja, väriaineita, säilöntäaineita ... ne eivät ole kaikki huonoja. Sanoa, että elintarvikkeiden lisäaineet ovat kaikki hyviä, on yksi askel ... että tutkijat eivät ole halukkaita tekemään.

EU-lainsäädännön mukaan "Elintarvikelisäaine voidaan hyväksyä vain, jos sen käyttö ei aiheuta turvallisuusriskiä terveydestä kuluttaja ...".

Olemme vakuuttuneita. Kuitenkin ongelma cocktail lisäaineiden että syömme joka päivä ei todellakaan mainita. Puhutaan lisäaineen eikä yhdistetty vaikutus useita lisäaineita.

Negatiivisesti lisäaineet

Silti se ei ole vain vaara ainetta, joka on mukana, mutta yhdessä muiden lisäaineiden ja pitkän aikavälin vaikutuksiin säännöllisen nieleminen näiden aineiden.

Kuluttajatutkimukset suoritetaan näet ruokailutottumuksia aiheuttaa meille ylittää hyväksyttävän päiväsaannin, mutta ne kattavat ainoastaan ​​lisäaineen erikseen eikä runsaasti vaihtoehtoja.

Väriaineet, kiellettyjä tai siedetty

Tutkimukset tuomitsi riskit tiettyjen lisäaineiden liittyvät. Englanti Tutkijat ovat osoittaneet, että monet värit teki heistä hyperaktiivinen lapsia.

Tämän tutkimuksen, British elintarvikkeiden valmistajat ovat sitoutuneet poistamaan: tartratsiini; Kinoliinikeltainen; paraoranssi; KARMOSIINI; Ponceau 4R; Allurapunainen AC ja natriumbentsoaatti.

Enemmän mitattuna, Euroopassa jossa pyydetään ainoastaan ​​mainitaan pakkauksessa sisältävien tuotteiden E110, E104, E122, E129, E102 ja E124, seuraava huomautus: "Nämä värit voi olla haitallinen vaikutus aktiivisuuteen ja huomiota lapset. »Takaisin äidit päättävät, joten ...

Elintarvikkeiden lisäaineet epäillään aiheuttavan syöpää

Epäorgaaniset rehufosfaattien ovat läsnä monissa teollisuuden ruokaa: liha, juomat, leivonnaisia, juustoja ...

Yhdysvaltalaisessa tutkimuksessa todettiin, että nämä lisäaineet voidaan edistää keuhkosyöpää.

Anna puheenvuoron Myong-Haing Cho, yhtenä sen tekijöistä: "Tutkimuksemme osoittaa, että lisääntynyt saanti epäorgaanisten fosfaattien voimakkaasti stimuloi keuhkosyöpä kehitys hiirillä, ja ehdottaa, että asetus epäorgaanisten fosfaattien ruokavalio ihmisillä, voi olla kriittinen, niin hoidossa, kuten ehkäisyyn keuhkosyöpä. "

Edelleen sallittua ovat osa ortofosforihapolla nimet; difosfaatit ja fosforihappoa.

Jotkin elintarvikelisäaineet ovat vaarattomia

Onneksi jotkut antioksidantit ovat vaarattomia, kuten askorbiinihappoa: E300, E301, ê302 ja E306 tai E322 joka välttää bakteerit lisääntyä.

Niistä väriaineet, E100, E101 E140, E153, E160a, E160b, E160d, E161b ja E162, E163, E170 ovat turvallisia.

Lopuksi, joukossa säilöntäaineita, E200, E201, E202, E203 päässä pihlaja ei riskialttiimpaa kuin emulgointiaineita tuotettu levien tai muita kasveja, kuten E410 ja E414 on.

(0)
(0)