Taudit: tuhkarokko

Terveys Anelma Parviainen Tammikuu 23, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tuhkarokko on tarttuva tauti. Kansainvälisessä kirjallisuudessa on erilaisia ​​nimiä taudin tuhkarokko. Anglo-amerikkalainen puhuu "tuhkarokko" tai "rubeola. Latinalaisessa he kutsuvat tuhkarokko Tuhkarokko ". Ranskaksi sitä kutsutaan "rougeole. Saksaksi he kutsuvat tuhkarokko "Masern. Nykyään tuhkarokko oikeastaan ​​enää lainkaan, koska vuodesta 1976 kaikki lapset rokotetaan tuhkarokkoa. Sikotauti aiheuttaa sama virus kuin sikotauti. Joillakin alueilla Alankomaissa, lapset usein ole immunisoitu vuoksi uskonnollista vakaumusta vastaan ​​tuhkarokkovirus. Näillä alueilla, näet, että tuhkarokko esiintyy edelleen ajoittain.

Sairaus ja oireet tuhkarokko

Tuhkarokko on erittäin tarttuva tauti. Tauti on, aivan kuten sikotauti aiheuttama infektio paramyksoviruksen. Itämisaika tuhkarokko on enemmän kuin kymmenen päivää. Henkilöt, joilla on tuhkarokko kärsivät korkea kuume ja huonovointisuus.
Tänään, tauti on tuhkarokko ei enää, koska lähes kaikki on rokotettu tuhkarokkoa. Ennen rokotusta oli siellä oli massiivinen epidemioita, koska tauti on niin tarttuva. Koska uskonto anna jotkut ihmiset eivät rokottaa lapsiaan tuhkarokkoa. Näillä alueilla, näet, että tuhkarokko ovat yleisempiä.
Ennen tauti todella oli, mutta jo saanut tartunnan oli merkkejä taudin kuten haluttomuutta, nuha, yskä ja sidekalvotulehdus ja valonarkuus. Hetken kuluttua saadaan huomattavia kuume ja jälkeen kuume nousee huomattavasti muutaman päivän, siellä on ihottuma. Ihottuma yleensä esiintyy tasoissa välillä leviäminen kasvoille ja koko vartalolle. Hänen ihottuma pieniä punaisia ​​pisteitä, jotka sulautuvat yhteen suuri oudon muotoinen punaiset läiskät. Ihmiset tuhkarokko ovat tarttuvia juuri ennen punaiset läiskät näkyvät vasta noin neljä päivää myöhemmin.

Epidemiologian, kuinka usein tuhkarokko tapahtua?

Vuodesta 1976 lähes kaikki lapset rokotetaan tuhkarokkoa. Tämä tekee siitä niin, että nykyään tuhkarokko oikeastaan ​​ole enää olemassa Alankomaissa. Ennen kaikki oli rokotettu tuhkarokkoa, säännöllisesti tuli massiivinen epidemioita muutaman vuoden välein. Nämä kaverit olivat tartunnan niin usein kuin tytöt ja siellä oli tuskin tartunnan yli ikä 15 vuotta. Erityisesti lasten välillä 0 ja 4 vuotta ovat paljon alttiimpia tuhkarokko, koska nämä pienillä lapsilla on vähemmän hyvin toimiva immuunijärjestelmä. Tuhkarokko on siis lähinnä nähtävä tässä ikäryhmässä.

Kulkuun ja ennusteeseen tuhkarokko

Henkilöt, jotka kärsivät kuume noin viikkoa, punaiset läiskät ovat yleensä yhden viikon päässä. Yleensä tauti menee pois uudelleen; tuhkarokko on itsestään tauti.
Koska nykyajan lapset rokotetaan noin 14. kuukauden tuhkarokkoa on tauti ei enää yhtä yleistä kuin ennen.
Lapset rokotetaan nykyään parhaimmillaan lyhyt kuumeinen reaktio joskus kevyt ihottuma häviää nopeasti. Sairauden vakavuus on siten huomattavasti vähentää avulla rokotuksia.
Vuonna rokotus, lapsi ruiskutetaan inaktivoidulla tuhkarokkovirus. Kuitenkin, inaktivoitu tuhkarokkoviruksen on samanlainen proteiini takki kuin tuhkarokko virus, joka voi tehdä lapsia sairas. Keho tuottaa sitten vasta-aineita tuhkarokko- inaktivoitu virus, jotta laitos voi torjua todellinen tuhkarokkovirus ja saa kyllästyneet olemaan siellä.
(0)
(0)