Spiderweb: miksi se on niin ihana ja ennen kaikkea ainutlaatuinen?

Luonto Kaija Ranta Tammikuu 22, 2017 0 7
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tickle, kutittaa. Yäk! Siellä taas kävelee hämähäkinverkko! Tämä päivittäinen oireita sinulla löytää kaikkialta: pölyisessä ullakoilla, umpeenkasvu takapihoilla tai kattoon kulmissa. Mutta todellisuudessa se on hieno rakenne, joka on luotu suurella vaivalla. Useimmat robotit käyttävät webs ja ovat varsin ahkera kuten useimmat muiden niveljalkaisten. Ajattele punainen metsä muurahaisia, jotka voivat työskennellä välilaskuja niiden pesä putoamatta päälle. Hämähäkit tehdä web soveltamalla tiettyjen tekniikkaa. Mutta mitä tekniikkaa ne ovat niin web? Todellakin, miten tällainen Sticky-ketju on hyvin tuotettu ja mistä me ihmiset käyttää sitä ihmiset?

Seitti

Nämä tahmea, sitkeä aine ei synny kaikkia hämähäkkejä. Vain todellinen robotit eikä lukit esimerkkiä; hämähäkit kanssa jäykkä jalat ja että vähän alalla kuin rungon. Hämähäkinseitit, joka tunnetaan myös nimellä silkki kutsutaan, koostuu silkki kierteet. Nämä ovat vahvoja ja erittäin joustava. On käynyt ilmi, että nämä johdot painosta jopa viisi kaksikymmentä kertaa vahvempaa kuin teräs! Näin ollen, se on myös yksi vahvimmista biologisten materiaalien. Spinning Wire on koko urakka että tutkijat voi vain jäljitellä.

Miltä näyttää?

Ensi silmäyksellä se ei ole erityisen ulos. Pieni kiiltävä lanka alle kymmenesosa millimetrin paksuinen. Mikroskoopin alla näet, että se koostuu sileä kuituja. Nämä kuidut ovat yksi yksi kierros koostuu mini-kuituja eri koko ja sijainti. Ne on järjestetty kerroksittain. Tällainen luonnollinen kuitu on paljon monimutkaisempi kuin synteettisiä kuituja, kuten nailonia tai Kevlar. Mutta tehdä se askel edellä: mini kuidut koostuvat pala palalta uudelleen malli proteiineja. Tämä malli näyttää olevan varsin hyvässä; nimittäin proteiinit sijaitsevat side-by-side.

Miten se tehdään?

On vielä mitään mainintaa täydellinen faktoja tuotannon silkkiä. Se näyttää olevan arvoituksellinen prosessi, jossa vesipitoisessa proteiineja muunnetaan kiinteään säiettä. Elin, joka tekee tämän mahdolliseksi on kehruusuuttimen jossa monet kemiallisia prosesseja, jotka tapahtuvat toistaiseksi tutkijat eivät ole vielä kovin selkeä.
Tämä jäsen sijaitsee vatsan hämähäkki. Vatsan myös monia silkki rauhaset, jotka tuottavat suuren määrän hämähäkinseitit. Ne tarjoavat ratkaisun silkkiä proteiineja. Liuos sisältää 50% vettä ja 50% proteiinista. Tämän prosessin jälkeen, proteiinit painetaan kanavan suuntaan kehruusuuttimen, proteiinien se olisi, joka vetää ulos kanavan ja ne on kovettunut silkki kuituja, minkä jälkeen lanka on luotu. Koko prosessi on tasaiseen tahtiin ottaen huomioon kuinka monta senttiä lanka hämähäkki ei tarvitse hänen taideteoksia.

Ekologisten toimintojen hämähäkinseitit

Spinrag käytetään moniin tarkoituksiin, riippuen spin. Esimerkiksi, sitä käytetään seuraavasti:
Pyydystäminen saalista
Hämähäkit rakentaa verkko harso, ns web rakentajia, käyttävät Web sekä kodin ja turvaverkkona. He voivat lentävät hyönteiset temmattu ikäänkuin kalastusta ylös.
Immobilisointi saalista
Kun hämähäkki on kiinni hänen saaliinsa hän voi tämän inzwachtelen hänen hämähäkinseitit. Joissakin hämähäkki laji on vieressä hämähäkinseitit myös pistetään myrkkyä uhrille niin että siitä tulee lähes mahdotonta laiminlyödä.
Suojaa jälkeläisten
Mies hämähäkit usein hämähäkinseitit sulkea munissa tässä eräänlaisena koteloida.
Leviäminen nopeammin
Varsinkin pienet robotit käyttää hämähäkinseitit kekseliäs opettamalla niitä kellua, jotta he voivat edetä nopeammin.
Rakentaminen pesä
Alkukantaiset tyypit Spider käytetään usein ns buisweb. Esimerkiksi ?? n buisweb luodaan aukko tai onkalo. Koska se on eristetty muusta maailmasta, mitä se voi niin helposti käyttää pentue.
Löytää Paluumatkalla
Hämähäkit, jotka uskaltavat lähteä kotiin usein jatkuva viiva cobweb jotta löydettäisiin takaisin kotiin.
Houkutella kumppani
Jotkut vaeltava robotit jättää metsään hämähäkinseitit takana, joka on varustettu feromoneja. Vastakkaista sukupuolta voi seurata tätä raidan kanssa, jotta löydettäisiin tämä hämähäkki.

Jossa ihmiset voivat käyttää sitä hämähäkinseitit?

Mies yrittää vuosisatojen simuloida hämähäkki hänen silkki tuotannossa. Kuitenkin, se ei ole koskaan onnistunut tekemään niin täydellinen seitti hämähäkin. Tutkijat Vollrath ja Knight ovat tehneet kaikkensa, jotta tämä todellisuus. Heidän laboratorio Spinox hämähäkkejä lypsetään. Automaattinen kela langat vedetään pois vatsaan hämähäkki. Kulta wielwebspin tunnetaan vahvan hämähäkinseitit ja korkeiden tuotantokustannusten.
Muinaiset kreikkalaiset, jotka elivät ennen Kristuksen spinrag käytetään sidokset toisin aborigiinit jotka käyttivät sitä siimalla.
Nykyään sitä voidaan käyttää lääketieteellisiin tarkoituksiin. Ei voi olla biohajoava sideharso tehtävä tai keinotekoinen botkussentjes varten tyrä potilaita autetaan niin jälleen jaloilleen. Sen lisäksi, että sitä voidaan käyttää pakkausmateriaalina, kuten lannoitteiden, et voi name it.
On niin paljon sanottavaa hämähäkinseitit ja edistymistä ihmiskunnan tuotannossaan. Yksi asia on varma: silkki tuotanto hämähäkkejä on paljon ympäristöystävällisempi kuin synteettisten kuitujen.
(0)
(0)