Sionismi 9: sionistien ja arabit

Miscellany Kaija Ranta Tammikuu 22, 2017 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kun juutalaiset alkoi ajatella paluuta Israelin alussa 19th century oli noin 200000 arabit jotka elivät Palestiinassa. Useimmat asui keskittynyt Länsirannalla ja Galilean. Heillä ei ollut kansallismielisiä tunteita. Länsi silmät Palestiinassa oli maa ilman kansakunta. Herzl näki Palestiina maana ilman utopistinen taistelua ja joissa kansalliset ja taloudelliset ongelmat voitaisiin ratkaista hyvällä tahdolla. Tämä on jatkoa artikkeli sionismin kahdeksan.

Kolonialismi

Aikaisin sionistijohtajat nähnyt mitään ongelmaa kolonialismi. Se oli Euroopassa tuolloin muodikas ja progressiivinen. Kolonialismi nähtiin erilaisia ​​ajatuksia kuten sosialismin ja nationalismi. Myöhemmin, sionistit vaikutti voimakkaasti sosialismin ja häpeää kolonialismin. He tiesivät, että arabit elivät Palestiinassa. Kuitenkin monet ajatteli arabit hyötyisi juutalaisten maahanmuuton ja toivoo sitä. Jotkut puhuivat avoimesti karkottamista arabit Palestiinasta. Mutta oli sionistit, jotka varoittivat arabien ongelma, koska kirjailija Achad Haam. Ginsberg ennusti, että arabit olivat menossa kääntyä juutalaisen järjestelmän.

Arab oppositio

Arabien vastustusta sionismin otti vuonna 1900 kasvaa. Tämä johtui syntymän arabien nationalismi ja arabimaiden poliittiset pyrkimykset ottomaanien valtakunnan samanaikaisesti juutalaisen nationalismin. Arabia kirjailija Najib Azouri kirjoitti kirjassaan Reveil de la Nationin kehittänyt kaksi arabien nationalistinen virtauksia ja että yksi heistä voittaa. Rashid Khalidi kirjoittaa kirjassaan Palestiinan identiteetti arabien vastustaa maanhankintaoikeutta sionistien ja vuokranantajat. Palestiinan pienviljelijöitä, jotka palkattiin maassa laittaa maan korvausjärjestelmästä. Kuitenkin, he huutavat sitä vastaan ​​ja yritti saada maan takaisin voimakeinoin. Kun todellinen luku oli hämmästynyt palestiinalaisten viljelijöiden oli alhainen, ja he saivat taloudellista hyötyä työllisyyden takia sionistien investointien, viha arabeja nousi vastaan ​​sionistit. Koska konflikti tehostetut muodostunut sionistien puolustusjärjestö, Hashomer, vartioimaan siirtokuntia. Tämä tapahtui arabien vartijat. Yritykset ottaa maa takaisin ja riitoja juutalaisten vartijoiden lisännyt väkivaltaa vuonna 1911.

Suhde arabit aikana Brittiläisen mandaatin

Kun brittien Balfourin julistuksen juutalaisten National Home lupasi monet sionistit edelleen sitä mieltä, että ristiriidassa arabien ollut väistämätön. Ja useimmat myös ei pitänyt karkottaa arabeja. Kuitenkin arabit tuntui petti British. He tunsivat ei elää maassa, jossa juutalaisen enemmistön.
Vuonna 1920 ja 1921 juutalaisvastaisia ​​mellakoita puhkesi. Nämä liittyi voimakas Länsi juutalaisvastaisia ​​tunteita. Syrjäytti pormestari Jerusalemin, Musa Kazim El Husseinin kertoi Winston Churchill vuonna 1921: "Juutalaiset kuuluvat aktiivisimpia alkuunpanijoina tuhoa monissa maissa ... Tiedetään, että hajoaminen Venäjän kokonaan tai osittain aiheutuneet juutalaiset ja suuri osa menetyksen Saksassa ja Itävallassa on niiden vika. "
Tänä aikana, sionistit voinut sivuuttaa arabeja. Vuonna 1920 Haganah perusti revisionistisen sionistien Jabotinsky, mutta ei pelannut tärkeä rooli suuri hanke sionistisen liikkeen kunnes mellakoiden jälkeen 1930.
Samaan aikaan, arabien ja juutalaisten yhteisö kasvoi yhä kauemmas toisistaan. Arabit kieltäytynyt osallistumasta paikallinen palestiinalaishallituksen joka antoi yhtäläinen edustus juutalaisvähemmistön. Kumpikaan juutalaiset eikä arabit halusivat sekaparviin. Sionistit perusti myös Histadrut ammattiliiton juutalaisille. Arabit eivät ole keskittyneet mitään, vaikka Histadrut pyrki järjestämään Arab työvoiman 1927. Vaikka Palestiinan kommunistinen puolue yritti edustaa sekä arabien ja juutalaisten työntekijöitä.
(0)
(0)