Sionismi 13: perustamisen jälkeen Israelin valtion

Miscellany Valma Heinonen Tammikuu 22, 2017 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sionistisen liikkeen jatkoi toimintaansa perustamisen jälkeen juutalaisvaltion. Se toi miljoonia uusia maahanmuuttajia Israeliin; se edisti heprea ja juutalaisen kulttuurin ulkomailla; se soti Israelin Yhdysvalloissa ja muiden hallitusten ja antoi tukea Israelille kriisin aikana. Sionismi oli kuitenkin myös negatiivinen merkitys liittyy propagandaa ja isänmaallisuus. Sionismi kuitenkin muuttuu jatkuvasti ajan mukana. Tämä on jatkoa artikkeli sionismin 12.

Menestyskertomus

Israel oli yllättävä menestystarina, joka toi hämmennystä anti-sionistien ja epäilijät. Israel voitti sen viholliset vuonna 1948, otti runsaasti maahanmuuttajia alkuvuosina sen olemassaolosta ja loi elinkelpoinen talous. Evil Kaiuttimet osoitti Israelin massiivisen valtionvelkaa. He korostivat, että uusi kansakunta juutalaisia ​​eri puolilta maailma hajoavat koska erot Ashkenazi juutalaisten ja sefardijuutalaisten, tai koska arabit olisi suurempi määrä kuin juutalaisia ​​tai Israelia olisi valloitti arabinationalisteilta. Monet ongelmat ratkaistiin: integraatio, talous, sodat. Rakkaani instituutioiden, kuten kibbutsissa ja Histadrut muuttunut ajan kuluessa.

Psykologinen muutos

Tärkein muutos aiheuttama sionismin oli psykologinen. On vaikea kuvitella, miten juutalaiset ennen perustamista valtion sekä itse ja muut. Ei kaikki muutokset ovat positiivisia. Aiemmin ihmiset olivat kuva "pelkurimainen juutalainen". Nykyään se on kuva huono teknologian "Super" sotilaat. Vaikka juutalaiset kerran intellektualismin ja kompromissi idealisoitu, nyt lisää voimaa idealisoitu. Sionismi Bande antisemitismi paitsi perustamista Israelin valtion ovat muuttaneet sääntöjä.

Sionismi ja moderni Israel: kahden ensimmäisen vuosikymmenen

Vaikka menestys alkuvuosina, juutalaiset jäi diasporan välinpitämätön sionismin. Jos he jo ajatellut Israelin kuin he luulivat paikka, jossa onneton pakolaisia ​​ratkaistu. Useimmat maahanmuuttajat olivat juutalaisia ​​arabimaista, joista useimmat joutuivat lähtemään. Kunnes 1960-luvun puolivälissä, talous kasvoi tasaisesti. Lasku maahanmuutto, taloudellisen taantuman ja poliittinen tyytymättömyys sisällä sosialistipuolue toi liikkeen suuri pessimismi. Taustalla soitti uhka arabimaiden ja palestiinalaisten terroristien. Tässä tilanteessa, Israel näytti tuskin pystyy selviytymään sotilaallisen ja diplomaattisen kriisin.

Sionismi ja Israelin jälkeen kuuden päivän sodassa vuonna 1967

Vuonna 1967 jännitys kanssa arabimaiden lisääntynyt. Siellä oli kriisi. Oli tapauksia Syyrian yli vesihuollon, syötetään tahallinen väärien Neuvostoliiton tietoa että Israel suunnittelevansa hyökkäystä Syyria. Presidentti Nasser Egyptin suljettu Tiraninsalmen Israelin Shipping pois, vaati YK-joukot poistuivat maasta Siinain erämaassa, joka oli sijoitettu sinne jälkeen Suezin sodan vuonna 1956, ja tehdään kuudesta alueesta Egyptin armeija autiomaassa. Pitkän odotuksen, Israel päätti 05 kesäkuu 1967 Egypti hyökätä. Israel valtasi Siinain erämaassa ja jälkeen Jordanian ja Syyrian konfliktin myös sekoittaa Länsirannan ja Golanin kukkulat.
Dramaattinen voitto muutti kuvan Israelin ja sionismin israelilaisten itse, juutalaisten diasporassa, ystäviä ja liittolaisia. Useimmat juutalaiset diasporassa olivat ylpeitä. Sota voitti ansiosta Ranskan aseistuksen. USA oli vielä vahva liittolainen Israel. Arabeille, tappio oli suuri. Se häiritsi Pan-arabimaiden unelma presidentti Nasser.
Israelissa, uskonnollinen sionismi kasvoi voimakkaasti valloitus Jerusalemin, Juudean ja Samarian. Monet Raamatun paikoissa oli saanut haltuunsa. Aluksi uskonnollinen sionistit olivat maltillisia. Mutta nyt he olivat oikeakätinen. He näkivät kasvot "tehtävä" perustaa siirtokunnat hiljattain valloitti alueita.

Sionismi ja sen seuraukset jälkeen Jom Kippur sodan 1973

Tunne invincibility rikkoi Yom Kippur sodan. Vaikka Israel toipunut yllätys hyökkäys ja objektiivisesti arabimaiden oli kukistanut uudelleen, arabit oli osoittanut, että Israel oli haavoittuva. Sionismi ja Israel piti uudistua uudelleen. Sosiaalidemokraattisen sionistit hävisi 1977 vaaleissa, revisionistisen sionistit ja uskonnollinen sionistien. Tämä tarkoitti toisaalta hyvä merkki demokratian koska sosialistit olivat vain hallitsi 30 vuotta. Toisaalta valitsi materialismin sijaan sosialismin. Monille ihmisille Israelissa ja ulkomailla sionismia nähtiin myös tukea juutalaisten kiinni alueilla. Vastustajat sionismin hyökkäsi sionistit vastaavasti.

Post-sionismi

Alkuvuodesta 1980 oli useita Israelin historioitsijoiden ja sosiologien jotka kyseenalaistavat tosiasiat virallinen historia Israelin ja sionismin. He syyttivät sionismia yksi tärkeimmistä syyllisiä aiheuttaa vihamielisen ilmapiirin juutalaisten ja arabien välillä ja unohdetaan palestiinalaiset. He väittivät, että sionismi tarkoituksella ajoi ulos palestiinalaiset. mitä osoittaa "uusia" tosiseikkoja arkistosta materiaaleista. Nämä seikat oli kuitenkin jo tiedossa, ainoastaan ​​niitä ei aiemmin kirjattu Englanti. Jotkut historioitsijat kuten Ilan Pappe, oli tosiseikkoja esittäessään antisionistinen motiivit ja tuli negatiivisia johtopäätöksiä. Mutta muut uudet historioitsijat, kuten Benny Morris, tuli erilaisia ​​johtopäätöksiä samojen tosiseikkojen jossa vaadittiin lisää militantti sionismia. Tämä "post-sionismin" oli aluksi menestystä, mutta ei kestänyt kauan, koska epäonnistuminen väliset rauhanneuvottelut palestiinalaisten ja israelilaisten vuonna 2000 ja lisääntyneestä väkivallasta. On olemassa muutamia israelilaisia, jotka uskovat tarinoita jälkeisen sionistit.
(0)
(0)