Shooting Stars yli saarille

Luonto Urpo Juntunen Tammikuu 22, 2017 0 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Salama taivaalla on usein meteoriitti ammunta ilmakehän läpi. Tätä kutsutaan tähdenlento, vaikka se ei ole tähti. Joka näkee tähdenlento voi esittää toiveen. Yli saaret nähdä Shooting Stars kaunis: on suhteellisen vähän valosaastetta, jotta voit nähdä taivas hyvin. Vain sumun tai pilvet voi silti heittää kapuloita rattaisiin.

Katsella Shooting Stars ...

Meteori

Meteori tekee valoa trail taivaalla kutsutaan tähdenlento.
Se ei ole tähti vaan pölyhiukkasten tai Meteoroidi suurella nopeudella ja korkealla kulkee Maan ilmakehään. Tunnelma estää Meteoroidi pois aiheuttaa valtavia kitka- voimat syntyvät ja hiukkasen se haihdutettiin. Kitkavoimat aiheuttaa näkyvän valon. Näkyvän valon rautatie tuntuu tähti liikkuu nopeudella, kuten tähdenlento. Meteor on peräisin komeetta.

Herne

Meteoroids voi olla yhtä suuri kuin kirppu enintään marmoria. Meteoroidi herneen antaa hyvän näkyvän valon raita. On kevyen raideliikenteen hyvin selkeä sitten puhumme tulipallo tai Bolide. Meteoroids pudota päivä ja yö ja tunnelmaa, mutta näemme ne vain silloin, kun taivas on tumma.

Parvi

Meteorit matkustaa yksin tai parvissa. Swarms meteorit kutsutaan meteoriparvista. Meteoriparvista on fancy nimiä, joista jokaisella on oma kaudella, jonka aikana ne näkyvät:

Satunnainen

Ei kaikki meteorit liittyvät parvi. On myös matkustaa yksin meteoreja. Niitä kutsutaan satunnaisia ​​meteorit joka todennäköisesti ei tullut komeettoja.

Hau

Hyvin harvoin Meteoroidi ei pala kokonaan ilmakehässä ja kaatuu alas pintaan. Meteorïde, joka ulottuu maan kutsutaan meteoriitit. Suuret meteoriitit voi aiheuttaa kraatteri.
Kuva Johan van der Wielen

Haluta

Populaarikulttuurin kannustaa meitä Make a Wish kun näemme tähdenlento. Meidän on ilmaista toiveensa itsellemme pultti yöllä on mennyt.

Ameland

Viikonloppuna 12 elokuu 2012 Ameland valmistautuu Perseid meteorisuihku. Joka sitten kuorii takaisin Maahan. Suihku tähtiä 2012 selvästi Alankomaissa, Ameland, sääolosuhteet ovat suotuisat. Kuutamo loistaa ole niin kirkas ja niin häiritsee mahdollisimman vähän näkyvyyttä.
Perseid meteori laumoittain ovat pölypilviä vasemmalle komeetta Swift-Tuttle. Joka kesä ne lukaista ohi maapallon ja nähdä ne. Lähes kaikki meteoriparvista näkyvät useita yötä peräkkäin. Kohokohta Perseid meteorisuihku näkyy yönä 12 13 elokuu 2013 uudelleen. Illalla 22 huhtikuu 2014 ovat 22.00 nähdä tähdenlentoja, niinkuin yöllä tiistaina keskiviikko 23. huhtikuuta 2014. Se on lyridit joka pitkä ampua.
Yö 12 13. elokuuta 2015 jälleen yö huippu Perseid parvi. Waddenzeen Seura järjestää tähdenlento matka Clipper alus, joka purjehtii keskelle Waddenzeen. Siellä on pimeää. Neljäkymmentä matkustajat ovat onnekkaita: he näkevät yhdessä tunnissa yli 50 Shooting Stars.

Boschplaat

Vuonna kesäkuu 2015 sai Boschplaat Terschellingissä tunnustamisesta Tumma Sky Park. Tämä tarkoittaa, että itäkärjessä Terschellingin ei kärsi valosaastetta ja että tähtikirkas fantastinen nähdä.
(0)
(0)