Sekalaisia ​​tietoja sokeri

Ravitsemus Manu Ruutu Tammikuu 22, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Sokeri, useimmissa kotitalouksissa sitä joka päivä "käytetään kerran. Ajattele lusikallinen teetä tai kahvia, jotta se makea. Se on myös löytyy ainesosana monissa tuotteissa. Nuoret ja vanhat rakastavat sitä. Mutta mitä todella tiedät sokeria? Seuraavassa artikkelissa luet muutamia faktoja makea houkutus.

Sokeri

Sokeri, se on tullut olennainen osa elämäämme. Sokeri on makeaa ainetta, joka uutetaan pääasiassa sokerijuurikkaan ja sokeriruo'on. Lomake käytämme keittiössä on kidesokeri. Pöytä sokeria, joten jos se on myös kutsutaan, on nimeltään kemian: sakkaroosi, kuten kemistit keskuudessamme, sokeri on yhdiste hiili 12, 22 ja 11 vety happea. Sokeria käytetään pääasiassa makeutusaineena, mutta sillä on myös muita sovelluksia.
Säilöntäaine
Hedelmät voidaan säilyttää ne pastillit tai säilönnässä sokeria. Lisäksi yksi voi tehdä hyvää hilloa, bakteerit hengissä makea ympäristössä eli vähentäen pilaantumista ja hedelmät hyvin pitkä pitämään.
Kiinteys
Sokeri antaa jonkin verran voimaa esimerkiksi tiettyihin tuotteisiin, kuten makeisia, jäätelöä, jälkiruokia ja leivonnaisia.
Arominvahventeet
Monet ihmiset ovat jo käytössä: lusikallinen sokeria kasvis pannulla intensiivisempää maku, ajatella esimerkiksi porkkanaa ja lumi herneitä.
Koristelu
Sokerilla voit sisustaa jälkiruokia, kakkuja tai muita herkkuja esimerkiksi jauhettu tai rakeinen koristeluun. On olemassa myös useita koriste sokeria hahmoja supermarketista ostaa. Cocktail lasit ovat puolueet tarjoavat siro värillinen sokeria vanteen.
sokerijuurikas

Sokerijuurikas

Suurin osa sokeria uutetaan sokerijuurikkaasta. Sokerijuurikkaan tai sokerijuurikkaan kasvatetaan erityisesti sokerin. Siemenet mennä huhtikuussa ja syyskuussa maahan sokerijuurikkaan on valmis korjattu. Sokerin kidesokerin on kiinteä prosessi. Ensinnäkin, sokerijuurikkaan kasveja ja leikkaa suikaleiksi. Nämä liuskat sitten kiehuvaan vesihauteeseen. Kuuma kylpy liuottaa sokeri, joka on sokerijuurikkaan, päätyvät, ja tällä tavoin veteen. Sokeri vesi sitten läpi useita prosesseja, kuten sentrifugoimalla, lisäksi tiettyjen tuotteiden ja lopulta paksuuntua. Tämä prosessi johtaa lopulta kidesokerin kuin me sen tunnemme tänään.

Sokeri kautta aikojen

Sokeri kuin me sen tunnemme tänään, oli muinoin vielä, kun se oli hunajaa.
Indians onnistui ensin, jotta sokeria sokeriruo'osta ja se oli kallis tuote. Kauppa näissä sokerin nopeasti laajentunut Kiinaan ja Persia. Keskiajalla arvokas sokeri sitten tuotu Kaukoidästä Eurooppaan. Kolumbus lähti Amerikassa puolestaan ​​tutustutaan makea ruoko. Esimerkiksi, sokeri, ja sen tuotantoprosessi tunnetaan lopussa lähes koko maailmassa. Sokeri oli 17. ja 18-luvuilla hyvin kallista ja oli jopa käytettiin valuuttana. Puolivälissä 1700 he huomasivat, että sama juurikassokeri kuin sokeriruoko, tämä on tärkeä löytö Euroopalle. Nyt ne eivät enää riipu kallis ruokosokeria. Puolassa, Saksassa ja Itävallassa loi ensimmäisen pienet tehtaat tuottavat sokeria sokerijuurikkaista. 1900-luvulla, enemmän ja enemmän viljelevät sokerijuurikasta, jotta voidaan vastata suuri kysyntä sokeria. Nykyään suuri ja moderni sokeriteollisuus ei tullut välttämätön osa yhteiskuntaamme.

Erilaisia ​​sokeri

Yleisin sokeri on hienoa sokeria, että yksi yleensä käytetään keittiöissä on vielä monia muita lajeja.
Muutamia lajeja yhdellä silmäyksellä:
 • Ruokosokeria on valmistettu sokeriruo'osta.
 • Palm sokeri on valmistettu palmuja.
 • Tomusokeri, hienoksi jauhettua hienoa sokeria.
 • Karkkia, sokeri korkea "kiteitä."
 • Fruktoosi, joka on hedelmäsokeri.
 • Glukoosia, glukoosi on o.a hedelmä.
 • Inverttisokeri seos glukoosia ja fruktoosia.
 • Hienoa sokeria, maa rakeisia joka inverttisokeria lisätään.

Onko sokeri epäterveellistä?

Sokeri ei sinänsä epäterveellistä, ihmiskeho tarvitsee energiahuollon jopa sokereita.
Se on pääasiassa sokerin määrä että yksi syö. Hieman sokeria ehdottomasti ei voi satuttaa, mutta liikaa on haitallista terveydelle. Mutta sama koskee myös muita ravinteita, kuten proteiineja ja rasvoja. Sokeri on hiilihydraatti ja kumpi saa myös läpi, esimerkiksi perunoita, palkokasvit ja viljat. Koska monet tuotteet sisältävät hiilihydraatteja, voi jo helposti saada liikaa tämän ravintoaineen sisällä.
Syö tietoisesti ja tasapainoinen.

Energia

Sokerin hankintojen suhteessa 100 grammaa melko paljon kaloreita. Mutta sinänsä juurikaan väliä, onko jokin valitsee esimerkiksi, hienoa sokeria tai ruokosokeria, kalorit erilaisten sokeria ovat kaikki lähellä toisiaan.
 • 100 grammaa hienoa sokeria sisältää 402 kaloria.
 • 100g hienoa sokeria sisältää 388 kaloria
 • 100 grammaa ruokosokeria sisältää 390 kcal.
 • 100 grammaa vaniljasokeri sisältää 394 kaloria.
 • 100 gramman karkkia sisältää 400 kcal.
 • 100g tomusokeria 406 kcal.
 • Sokeripala sisältää 20 kcal.

Makeutusaineet

Nykyään yhä enemmän ruokaa korvata sokeria makeutusaineita.
Useita esimerkkejä yleisesti käytetty makeutusaineet:
 • Makeutusaine aspartaami käytetään usein makea kevyitä tuotteita, se on noin 175 kertaa makeampi kuin säännöllistä sokeria.
 • Sachararine on 350 kertaa makeampi kuin sokeri ja on usein käytetään ruokavalio sooda.
 • Ksylitoli on luonnollinen makeutusaine, ja tuottaa 40% vähemmän kaloreita kuin sokeri. Myös menee ksylitoli hampaiden reikiintymistä.

Keräilijät sokeria paketteja

Sokerin catering erityisesti pakattu paperipussit. Usein logo tai tunnus tietyn yrityksen siellä, yhdistys, monumentti tai tapahtuma kuvattu. Sokeri on saatavilla eri malleja ja kokoja, on olemassa tuhansia erilaisia ​​laukkuja liikkeessä. Tämän vuoksi on mielenkiintoista keräilijöille. Maailmanlaajuinen ovat myös tuhansia ihmisiä, jotka keräävät sokeria paketteja. Vuodesta 2000, "Club sokerin pakettien keräilijöiden Alankomaat". Esimerkiksi jäsenet voivat keskenään vaihtaa pusseja laajentaa kokoelma tällä tavalla.
(0)
(0)