Rotten hai Islannin herkku ?? Hákarl

Ravitsemus Kaarina Tuomela Tammikuu 22, 2017 0 8
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Se haisee pahempaa kuin se maistuu: mätä Grönlanti hain. Islannissa on herkku, joka on laadittu antiikin valmistusmenetelmä, joka juontaa juurensa viikingit. Aromi kuukauden mätää hai on niin vahva, että tunnet sen kasvoillesi, joten voit kruintje. Monille ihmisille, maku on liian raskas, mutta islantilaiset - eivät kaikki - syödä kuin se, varsinkin þorrablót, sekä pari lasillista sopii brennivín.

Islanti

Rotten hai

On olemassa paljon erityisiä ruokia ja mätä hai Islannissa on yksi erityinen niistä. Islantilaiset ovat salainen resepti valmistelemaan liha hain Grönlannin hai ja valmis tekemään ateria käynyttä kalaa. Valmiste on resepti, joka on vuosisatoja vanha ja juontaa juurensa viikingit. Islantilaiset sanoa, että tapa valmistautua kalojen että tietyllä tavalla purjehditaan Norjasta. Se jumissa saarella ja on paljon faneja.

Hákarl

Hákarl tai kæstur hákarl on ruokalaji, joka löytyy ravintoloissa Islannissa, vaikka kaikki ruokapaikkoja laita se kartalla ei estää turisteja.
Nimi hákarl, lausutaan haukatl, tarkoittaa jotain hain kypsynyt. Hain liha on kuukauden homeelle ja käymisprosessin takana.
Perustana on Grönlannin hai, joka ui Islannin vedet. Aiemmin he olivat kiinni heidän kalanmaksaöljyä ja ihoa käytettiin sitoa kirjoja teidän kanssanne. Kalastajat laittaa liha yli laidan, koska myrkyllistä, mutta ei Islannin kalastajien; he tiesivät miten käsitellä hain.
Öljy tulevat olemassa vaihtoehtoja markkinoilla ja kala ei ole valikossa päivittäin, mutta on herkku, joka tulee pöytään juhlaan.

Grönlanti hain

Grönlanti hai on valtava kala, joka voi olla jopa yli seitsemän metriä pitkä. Hän asuu Pohjois-Atlantin, syvyydessä 200 metriä ja yli kilometrin. Se on metsästäjä, joka rakastaa syödä turskan ja piikkikampelaa, mutta myös hylkeitä ja merilintuja ei halveksuen. Todellisena hain hajuaisti on hyvin kehittynyt; kasvojensa edestä, hän ei ole.
Grönlannin hait ovat viviparous.
Samaan aikaan hait kansainvälistä Red List uhanalaisten lajien, joten saaliista olisi todella lopettaa kokonaan. Vain jos Grönlannin hain vahingossa sivusaaliina on verkot, hän olisi tullut käyttää ja mitä on enemmän ja enemmän käytännön.

Pakkasneste

Grönlanti hai on mukautettu kylmä edellytyksiä pohjoisilla vesillä ja voi elää vedessä jopa miinus 2 astetta. Hai ei ole munuaiset ja tallentaa ureaa, aine virtsassa, hänen ruumiinsa. Joka toimii eläimen pakkasnestettä. Korkea pitoisuus virtsahapon trimetyyliamiini oksidi tekee tuoreen lihan myrkyllisiä. Nämä aineet ovat niin voimakkaita, että ihmiset ovat kyllästyneet olemaan ja jopa kuolema voi mennä. Jotta lihan ihmisravinnoksi kelpaavia, se käsitellään aivan erityisellä tavalla, minkä jälkeen se voidaan tarjoilla.
Grönlanti hain - Screenshot Pluijms syötävä maailmassa
Jos kinkku on riihi - Screenshot Pluijms syötävä maailmassa
Maku - Kuvakaappaus Pluijms syötävä maailmassa

Perhe Resepti

Salaisuus valmisteluun hain liha on perheen resepti, joka juontaa juurensa vuosisatojen ja monta sukupolvea pyörii perheiden. Ainoa tapa tehdä syötävät on antaa laho. Peto on riisuttu ja perattu, leikkaa paloiksi ja paista Maahan tai varastoidaan maanpäälliset. On edelleen mätänemään kuusi viikkoa kolme kuukautta. Raskaita kiviä saatetaan hain lihapaloja joka painaa myrkyllisiä mehut lihasta. Nyt alkaa prosessi käymisen. Tänä pahanhajuista ammoniakki vapautetaan, ammoniakki taso nousee ja happamuus. Rotting Bakteerit eivät voi asua siellä, mutta muut bakteerit tehdä. Ne tarjoavat käyminen lihaa.
Nenä hákarl-viinintekijä määrittää kun liha on mätä tarpeeksi, ja sitten palaset ovat kuin kinkku ripustetaan avoimessa lato kuivua. Kun prosessi kuusi kuukautta on valmis palveltavaksi.
Islantilaiset syödä sitä osittain perinne. He tietävät, mitä se on ja tietää käyttöä ja se on osa nauttia syöminen mätä hain.

Sinihomejuusto ja keitetty sukat

Latoja kuivat hákarl riippuu tilaa. Haju on liian voimakas ja epämiellyttävä käsitellä kalaa läheisyydessä käyttöaste. Kun se on kypsä se voidaan säilyttää vuosia kuivaus irtoa.
Tarjoile suljetussa potin, jotta maku säilyy. Se haisee voimakkaasti ammoniakin ja sinihomejuustoa, mutta maku ?? Hän on kuvattu risteytys hiki sukat ja sinihomejuustoa - on vähemmän silmiinpistävää kuin haju.
Ruokalaji tarjoillaan usein pieninä kuutioina kanssa coctailprikkertjes. Pieninä annoksina, tuomioistuin on pitää hyvää; jotain asiantuntijoille. Mukaan kulinaarisia asiantuntijat eivät edes suolaa tai pippuria tarvita.
Joka syö hákarl nähdään rohkeita ja voimaa ja rohkeutta. Yksi purema hákarl seuraa usein sip brennevín, vahva SIP tunnetaan myös Black Death ?? ?? mainitaan. Se on Islannin sip jota pidetään kansallisen juoman.

Þorrablót

Islantilaiset juhlia tammikuun puolivälistä helmikuun puolivälissä þorrablót kuukaudessa monia perinteisiä ruokia ja paljon ruokaa. Perinteisiä ruokia ovat juurtuneet, kun Islanti oli huono ja he eivät kaikki eläimet olivat kiinni ja käyttää. Islantilaiset eivät kaikki osallistu kulinaarisia juhlaa. Hampurilaisia ​​ja pizzaa ?? t ovat syvästi tunkeutunut saarella ja jotka ovat muuttuneet maku saarelaisten ja rakkaus perinteistä ruokaa jäähtynyt. Ei vain turisteja ovat sairaita hákarl. On paljon islantilaisten nenään sitä.

Islantilaista ruokaa

Islantilaista ruokaa on perinteisesti ollut epätavallinen ruokia. Saaren väestö ei aina ollut laaja ja joutui tyytymään mitä oli tarjolla. Joten oli lampaan pään, valas, poro ja kivekset karitsan lautaselle.
Ateria savustettu tai kuivattu liha tai kala on nimeltään þorramatur. Tupakointi ja kuivaus tekee lihasta ja kalasta enää. Aikana keskitalven juhla þorramatur on erittäin suosittu. Ei ole erityinen resepti. Ateria voi koostua eri vaihtoehtoja, kuten turska, maksa makkara, marinoitua lohta, lampaiden silmille, lampaan verta vanukas tai astia, jossa urut lihan ja sisäelinten käsitellään. Islannissa syöt mitään syötävä. Lisäksi mitä edellä on mainittu on myös säännöllisesti riekon, Puffin, lampaan- ja hevosenlihan ja kanaa valikosta. Pylsur on suosikki monia; se on hot dog lampaan.
(0)
(0)