Robotit: ei tulevaisuutta vaan todellisuutta Japanissa

Tiede Valdemar Holopainen Tammikuu 22, 2017 0 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Japanissa on vähän vastusta robottien yhteiskunnassa. Robotit ovat jopa nähdään ratkaisu kasvava määrä vanhusten. Monet japanilaiset vanhukset mieluummin robotti yli ulkomaisen hoitaja. Yhteydessä väestön ikääntymisen ja alhaisen syntyvyyden Japanissa, hallitus kannustaa kehittämään robotteja terveydenhuollon. Lisäksi on olemassa testejä tehdään palvelun robottien ja robotti avaa hotelli teemapuisto Huis ten Bosch.

Opas ja vastaanottovirkailija

Ostoskeskus Mitsukoshi Tokiossa on väliaikainen vastaanottovirkailija robotti kehittänyt Toshiba, Aiko Chihira, läsnä asiakkaalle johdattaa kauppakeskuksessa. Ne lopulta näkyy seitsemännessä kerroksessa. Se on tarkoitettu, jotta voitaisiin houkutella lisää asiakkaita tällä. Tämä Android robotti otettiin käyttöön Toshiba lokakuu 2014. Hän näyttää kypsä 32-vuotias nainen oli 1,65 m ja on pukeutunut perinteiseen kimono. Hän on moottorit 43, jotta sen liikkeitä ja ilmeitä, ja pystyä liikkumaan huulilleen, algoritmi on kehitetty aikana praten.Toshiba tämän liikkeen moottoreita. Laitteisto Toshiba on käyttänyt kehittämä tunnettu robotti insinööri Hiroshi Ishiguro Osaka yliopiston Intelligent Robotics Laboratory. Kuitenkin, ne eivät voi vastata spontaani kysymyksiin, vaan ainoastaan ​​tehdä keskustelut mukaan ennalta ohjelmoitu skriptejä. Hän hallitsee useita kieliä ja silmiinpistävin piirre on, että ne myös oppinut viittomakieltä.
Toshiba toivoo robotti aikana 2020 kesäolympialaisissa Tokiossa kehitetty tarpeeksi toimia oppaana ulkomaalaisille. Lisäksi niitä käytetään tulevaisuudessa auttaa ihmisiä, joilla dementia ja vanhusten hoitoa tarvitsevien ja pitää silmällä asioita.

Hoito ja toveruus

Paro
Tämä robotti on kehitetty prof. Takanori Shibata on Wasada yliopisto. Se on terapeuttinen robotti muodossa pehmeä vauvan sinetti. Mukaan Shibata Paro on yhtä tehokas kuin hoito eläinten kanssa. Hän voi kuulla ja nähdä ja on antureita hänen ruumiinlämpö, ​​kevyt ja melumittaukset jolla hän vastaa koskettaa ja sitten sinetti melua tai wags häntäänsä. By tekoäly hän voi muista hänen nimeään ja tunnistaa ääniä. Hän on ensisijaisesti tarkoitettu henkilöille, joilla dementia, mutta voidaan myös käyttää kehitysvammaisten ja lapsia. Vuodesta 2003 Paro Japanissa käytetty onnistuneesti hoitokodeissa. Vuonna 2011 hän oli myös käytetty onnistuneesti lohduttaa uhreja järistys. Nykyään se on muissa maissa, kuten Alankomaissa ja Belgiassa, hoitokodeissa työskenteleviin.
Palro
Tämä robotti on kehittänyt Fuji Soft vuonna 2010. Hän on 40 cm pitkä ja sen ympäristössä tunnistaa ja välttää esteitä. Hän voi yli sata kasvot, nimet ja muistan vanhoja keskusteluja. Hän voi myös tanssia. Sitä käytetään kodeissa liittyä keskusteluihin, tanssia, pelata pelejä, ja hän voi tuoda uusimmat uutiset. Sitä käytetään sekä Japanissa ja ulkomailla.

Tietopalvelut

Pippuri
Robot Pepper otettiin käyttöön kesäkuussa 2014 Japanin tele- ja Internet-yhtiö Softbank ja sen ranskalaisen tytäryhtiön ja valmistaja Aldebaran Robotics. Pepper on 1,20 m pitkä sosiaalinen robotti eräänlainen tabletti tietokoneen rintaansa ja ratsastaa pyörillä. Hän voi liikkua kolme kilometriä tunnissa. Hänellä on 3D-kamera ja monet anturit anturit mukaan lukien tuntuu. Hän voi olla keskusteluja ihmisten kanssa ja vastata tunteita. Hän voi lukea tunteet ihmisen ilmeitä, kehon kieli ja äänensävy. Mukaan päättäjät Pepper voidaan laajentaa keskustelun tekoäly. Hän voi tehdä vitsejä, tanssia ja viihdyttävä ihmisiä. Hän on oppinut 17 kielellä. Hän on sijoitettu 74 kaupoissa Softbank kerätä asiakkaiden mielipiteitä.
Nestlé Japani käyttää pippuri 1000 Nestlé sivustoja myydä kahvinkeittimet asiakkaiden kanssa tietoa eri laitteiden ja keskusteluja ruokkimalla niitä.
Heinäkuussa 2015 palvelee pippuria robotti kuin talonmies japanilainen Mizuho Bank, yksi kolmesta suurimmista pankeista Japanissa. Hän viihdyttää odottavat asiakkaita ja pyydetyt tiedot.
Softbank on lyöttäytynyt verkkokaupasta Alibaba.com ja Foxconn Technology myydä Pepper kuluttajamarkkinoille.
Suunnitelmissa on käyttää pippuria tehdä IBM: n supertietokone Watson. Tämä järjestelmä korjaa ongelmia eri tavalla kuin tietokoneessa. Järjestelmä oppii kuin ihmisen aivot ja ymmärtää käsitteen todennäköisyys.
NAO
Suurin pankki Japanissa, Mitsubishi UFJ Financial Group, puhuu robotti Nao käyttöön oikeudenkäyntiä sen pääkonttori sijaitsee Tokiossa. Tämä robotti luotiin ranskalainen yhtiö Aldebaran Robotics. Hän on 58 cm pitkä ja on kaksi kameraa sen silmät ja neljä suuntamikrofonia korvissaan. Hän tervehtii asiakkaat, laskee rahayksiköksi tiedottaa rahoitustuotteita. Hän hallitsee 19 eri kielellä ja voi lukea ihmisten tunteita heidän ilmeet. Vuoteen tekoälyä, tämä robotti pystyy oppimaan keskusteluista asiakkaiden kanssa.
Otonaroid

National Museum of Emerging Science and Innovation

Vuodesta 2014, National Museum of Emerging Science and Innovation Tokiossa kaksi android robotit nähdä kuuluisan tiedemiehen Hiroshi Ishiguro: Kodomoroid ja Otonaroid. Niitä käytetään kerätä tietoa vuorovaikutusta ihmisten ja robottien tutkimuksen Hiroshi Ishiguro.
Androideja ovat kauko-ohjattavia. Ne voivat liikkua niiden huulet, vilkkuva heidän silmänsä ja siirtää niiden kulmakarvat. He ovat realistisen näköinen silikoni iho ja keinotekoisia lihaksia. Äänensä voi muuttaa kentällä. Kodomoroid on robotti, joka näyttää teini-ikäinen tyttö. Hän voi lukea uusimmat maailman uutisia virheetön eri kielillä. Otonaroid muistuttaa aikuinen nainen. Sinulla voi olla keskusteluja hänen kanssaan. Kävijät voivat myös ohjata robotteja.

Robot Hotel teemapuisto Huis ten Bosch

Henn-jälkeen hotelli teemapuisto Huis ten Bosch Nagasaki. Tämä teemapuisto on pala Alankomaiden Japanissa. Siellä voit nähdä tyypillinen hollantilainen rakennukset ja kanavat, kopio Itä Indiaman ja siellä on myös kopio kuninkaanlinnan Haagissa.
Hotelli avasi ovensa 17. heinäkuuta 2015. Se on lähes kokonaan miehitetty robotteja. Lähtöselvityksen robotti vastaanottovirkailija, matkatavarat tehdään robotilla huoneeseen ja robotti toimii juoda. Robotit puhuvat eri kieliä, jolloin katsekontakti ja vastata kehon kieli. Huoneessa on pieni robotti, Tuly, esillä johon voisi sisältyä kertoa mitä kello on ja mitä sää. Huoneet siivotaan robotteja. Hotellissa on 72 huonetta ja 72 huonetta on suunniteltu 2016. Alussa, siellä on 10 robotti työntekijää, mutta tarkoituksena on, että tulevaisuudessa 90 prosenttia henkilöstöstä koostuu robotteja. Hotelli käyttää kasvot, jotta asiakkaiden ei tarvitse näppäintä huoneeseensa. Mukaan johtaja hotellin, Hideo Sawada, tarkoituksena on, että ?? tehokkain hotelli maailmassa ?? tulee. Yhden hengen huone maksaa välillä 65 ja 75 euroa per yö. Suunnitelmissa on avata lisää oksia.
(0)
(0)