Päätöksenteko organisaatioissa, joissa asiat voivat mennä pieleen

Miscellany Netta Salonen Marraskuu 16, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Päätökset epäonnistuminen puolet ajasta, usein ilman todella tajuamatta miksi kielteinen päätös. Esiintyminen vääriä päätöksiä olisi hyödyllistä välttää epäonnistumisia. Mutta mitä se todella väärin?

Päätökset

Päätöksen tekeminen on määritelty "lausunto siitä, mitä on tapahtumassa, se vaatii päättäväisyyttä. Voit tehdä tämän yrityksen toiminnan tai antaa lausunnon tiettyyn kysymykseen. Hyvä päätös voidaan motivoituneita argumenteilla kerätä tarpeeksi tietoa etukäteen. Joko päätöstä kulkee seuraavasti; Ongelman määrittely, tietojen kerääminen, arviointi muotoja ja tehdä johtopäätöksiä.

Jos se menee pieleen

Käytännössä päätöksentekoon ei ole niin yksinkertainen kuin edellä kuvatussa neljä vaihetta. Todellisuus on monimutkainen eikä aina helppo tiivistää. Tämä johtaa usein päätöksen jälkeen ei aina osoittautua paras päätös. Kirjassa "Miksi päätökset Fail" kirjoittanut Paul Nutt seitsemän karikot kuvattu miksi päätökset kostautua:
1. Ellei tuoda yhteen kysynnän ja / tai vastalauseita
Toisin sanoen, riittämätön tutkimuksen taustalla olevat ongelmat ja huolet ihmisiä mukana. Ensimmäinen vastustetaan työskennellyt, ja sitten osallistuvien enää kuullut.
2. Unohtaminen vastus
Virta ja käyttö viettely vielä toteuttaa päätöksen, huolimatta jatkuvista vastus. Tämän seurauksena, sosiaalisia ja poliittisia etuja riittävästi tunnustettu ja putoaa ulos osapuoli myöhemmin, koska he eivät tunne riittävästi ymmärretty. Toisin sanoen, ei ole tukea luotu.
3. Epäselvät suunta
Suunta on valittu ilman riittäviä perusteita tukemaan tähän suuntaan. Liian vähän aikaa on omistettu tavoite lopputulos ja prosessi päästä tähän tulokseen.
4. Rajoitettu tutkinut
Käyttöön nopeasti ilman todella katsot syy tai tavoitteita. Innovaatio tai muita hyviä ideoita siksi nopeasti syrjään aloittaa, mutta suorituksen.
5. Väärinkäytökset arviointi
Käyttämällä Arviointi mitata kustannuksia, mutta ei hyötyjä. Arviointi on yksipuolinen näkemyksiä, tarkoituksesta riippuen, jotta etsiä linjassa oman päätöksen perustelut, ei kuitenkaan pyrkiä objektiivisuuteen.
6. Eettiset kysymykset ottaa riittävän vakavasti
Arvot takana eettisiä kysymyksiä usein riittävästi tunnustettu, on joitakin päätöksiä "moraalisesti neutraali" yrittänyt. Käytännössä usein pisti tarpeeksi aikaa arvon takana eettinen kysymys.
7. Jos oppia
Tämä on ehkä tärkein. Jos päätös menee pieleen, älä määritelmän hyvin, jos organisaatio ja päättäjät ovat oppineet siitä. Käytännössä, kuitenkin, tämä on usein vaikeaa, ja se on subjektiivisesti tarkastellaan prosessi.
(0)
(0)