Polvivamman: revitty meniski

Terveys Henrik Airaksinen Tammikuu 23, 2017 0 23
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Meniski sijaitsee polven, ja se koostuu joustava pala rustoa. Se varmistaa, että ylempi ja alempi jalka siirtyä kitkattomasti toistensa suhteen. Jos on halki esimerkiksi, urheiluvammojen, jossa polvi mahdollistaa vahva pyörivää liikettä, tämä voi olla hyvin tuskallista. Polven voi myös turpoavat. Yleensä lepo on suositeltavaa, sitten varovasti takaisin harjoituksiin voidaan aloittaa. Toipuminen voi kestää jopa kuukausia. Mitä pitäisi tehdä korjata mahdollisimman paljon ja revitty meniski?

Mikä on meniski

Meniski on elastinen rusto siivu joka sijaitsee polven muodossa kirjeen ?? C ??. Kattavat ulkosivut kovan luun suuressa määrin. Jokainen polvi on sisempi ja ulompi nivelkierukka. Ne sijaitsevat ylemmän ja alemman jalan ja kautta kuitumaisen rakenteen, ne voivat imeä paino jalkatuki. Huoli vakauden ja yhteisten voitelu. Lisäksi niillä on vaimentava vaikutus aikana kävely tai muu liikuntamuotoja. Sisempi meniski on todennäköisesti vahingoita, koska se on tiukempi kuin ulompi meniskin. Sisempi meniski on kiinnitetty polven nivelsiteet. Meniski mukautuu liikkeen aikana asemaan polven.

Oireet repiä nivelkierukka

Usein huomaat, että meniski on vaurioitunut äkillinen, sisä- tai ulkopuolella polvi paikallista kipua. Polvi voi olla paksumpi nestettä, joskus vasta seuraavana päivänä. Ei voi olla tunne epävakautta. Sitten se näyttää sinulla on jotain putoaa tai polvi joitakin hyppyjä. Ei voi irrottaa pala rustoa ja juuttua, aiheuttaen polvi voidaan estää. Niin et voi taipua tai suoristaa polvi. Yleisimpiä oireita revitty meniski ovat:
  • Akuutti kipu polven pyörimisliikkeen
  • Turvonnut polvi
  • Polvi lukittu

Miten saada se

Se on yhteinen urheiluvammojen. Urheilussa jossa kierretään ylävartaloa, mutta säären ja jalka pysyy maassa, näet tämän vahingon joskus. Erityisesti voimakas urheilu tai yhteyttä urheilu, riskit ovat suurempia. Koska se tapahtuu melko usein maailman jalkapallo, sitä kutsutaan myös ?? jalkapallo polvi ?? mainittu. Sinun ei tarvitse olla urheilijoita saat tämän, se voi johtua myös pyörimisliikkeen, kun Hiipivä tai valvomattomasti ylös kyykky asentoon. Jos olet jälkeen hyppäämällä hyperextended jalka tulee alas maahan, meniski saattaa repiä. Koska kulumista ja iän, meniski voi olla vähitellen ohuempi ja helpompi repiä. On aina väärä liikkeen tai onnettomuus.

Mitä voit tehdä?

Jos on halki, se yleensä paranee itsestään uudelleen. On suositeltavaa pitää muutaman päivän lepoa. Voit helpottaa kipua hieman käyttämällä kylmä pakkaus. Olipa siis parantua nopeammin ei ole selvä. Jos haluat käyttää särkylääkettä, parasetamoli on ensisijainen valinta. Jos vain voi kävellä, yrittää pysyä liikkeellä. Liikunta on hyvä talteenottoon. Kipu oireita ottamisen jälkeen nivelkierukkavamman kanssa on yleensä pois päältä. Se voi joskus kestää yli kolme kuukautta ennen kuin se paranee. Väärästä liikkua, se voi tulla takaisin. Do siis varovaisia ​​alussa. Up-ja päätellen malli valitusten vuoksi säännöllisesti esiintyy loukkaantumisen jälkeen meniski.

Lääkäri

Yleensä lääkäri neuvoo sinua pitämään muutaman päivän lepoa. Turvotusta ja kipua voi suoraan esiintymisen jälkeen vahingon on vaikea määrittää, mitä vahinko on. Suoraan asian ortopedin tehdään vain, kun on pysyvä sulkeminen taso polven. Kaikissa muissa tapauksissa, lyhyt lepoaika ja sitten vähitellen taakan lisääminen on suositeltavaa. Jos kiusallinen oireet jatkuvat, voi silti tehdä lähetteen ortopedi. Paksu polvi voi johtua myös vahinkoa teidän nivelsiteet.

Harjoitustehtäviä

Jos liian huono turvotusta ja kipua, sinun on parasta pysyä liikkeellä. By lepää reisilihaksen pian mennä peruutukselle voimaan ja toimiva reisilihaksen on erittäin tärkeää palauttamista polven. Siksi, yritä tehdä päivittäin harjoituksia. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä.
Quadriceps
Jos et halua rasittaa polvi, voit jo kouluttaa reiden lihakset pitää nämä lihakset kunnossa. Tule istuma- tai makuuasennosta, jossa jalka nostetaan suoraan. Varajäsen jalat keskenään ja tehdä tämän noin minuutti kerrallaan. Jos löydät pitkä minuutti, aloita puoli minuuttia. On parempi tehdä tämän harjoituksen useita kertoja päivässä. Se voidaan lisätä pidentämällä aikaa tai ripustamalla paino säären.
Ensimmäinen harjoituksia polven
Jos kipu sallii, voit verottaa polven uudelleen huolellisesti. Yritä varovasti seisomaan. Jos tämä epäonnistuu jälleen, kokeile polven hitaasti taipua ja venyttää. Polvi inzwachtelen voi tarjota tukea, mutta oireet yleensä ole nopeammin ajan.
Lisärasituksesta
Jos kipu ja turvotus laskevat edelleen, voit mennä askel pidemmälle ja kuormitusta voidaan lisätä esimerkiksi pyöräillä tai kävelemällä. Laita pyörä kantaa liian raskas, mutta erittäin kevyt pyörä. Huomaa, että elpyminen voi olla pitkä. Jos siirrät hitaasti kerääntyy, oireet on yleensä vähemmän ja vähitellen häviävät.

Rest Valitukset

Yleensä oireet häviävät itsestään ja tarvitaan lisätutkimusta. Kun halkeama, jossa on paljon nestettä polvi kipu, toipuminen voi kestää joskus kuukausia. Jos pidät paljon vaivaa, siellä voidaan edelleen tutkittava viikon kuluttua, koska turvotus on laantunut. Joissakin tapauksissa voi olla, että on vielä valituksia, kuten polvi, joka toisinaan versot lukittu. Jotkut hyötyvät fysioterapeutti. Jos oireet jatkuvat, ota yhteyttä lääkäriin. Siellä on sitten tutkittava mahdollista katsoa operaatio on tarpeen nähdä, jos meniskin on kiinnitettävä tai osittain, on poistaa.
(0)
(0)