Pluto planeetta vai ei?

Tiede Jarkko Ikävalko Tammikuu 22, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
On ollut pitkä keskustelu tästä aiheesta. On Pluto planeetta? Yritän selittää, miksi tämä keskustelu on menossa ja mitä on niin erikoista Pluto. Jos ihmiset keskustella tästä? Mitä eroa on Mars ja Pluto ja Miksi Pluto listasta planeettojen poistettu?

On Pluto planeetta?

Määritelmä planeetta
Ennen tähän kysymykseen voidaan vastata, meidän on ensin tietää, mitä voidaan määritellä planeetta. Kreikkalaiset kutsuivat itseään upotettu tähtitiede: Merkurius, Mars, Venus, Jupiter, Saturnus, Kuu ja Aurinko planeetat. Olosuhteet olivat: Se oli siirtyä ilmassa ja joutui antamaan valoa. Tämä oli kuitenkin huono määritelmä valittiin, koska:
 • Maan vuoksi ei pidetty planeetta.
 • Monet muut planeetat kuten tämä voisi koskaan täytä näitä vaatimuksia, koska ne eivät ole kaikki täynnä valoa.
 • Kuu ja Aurinko oli näissä olosuhteissa katsoi myös planeettoja. Mikä on väärin.

 • Tekniikan kehitys oli vielä liian rajoitettu nähdä kuinka monta Saturnus Kuu erosivat.
  Kaukoputki
  Kun tuhansia vuosia myöhemmin nijverige Hollannin keksi kaukoputken tähtitiede tuli paljon mielenkiintoisempaa. Ne voisivat tämän keksinnön järjestää aurinkokunnan varmuudella. Joten aurinko ja kuu luettelon poistettiin ja lisättiin maapallon. Uusi ehto lisättiin planeetta määritelmä: tarve siirtyä polku tähti. Kaukoputket olivat parempia ja jokaisen luvulla löydettiin uusi planeetta Uranus vuonna 1781 ja Neptunus 1846 ja Pluto 1930. Tästä pääsemmekin tuttu aurinkokunnan yhdeksän planeettaa kiertoradalla tähti.
  Pluto
  Tarkasteltaessa tämä malli mahdollistaa ihmiset joutuvat kysyvät, miksi tutkijat Pluto ei planeetta. Ongelmana on kuvia ja malleja, että näemme oppikirjoissa. Täältä planeetat näyttävät kaikki samankokoisia, mutta jos asetat planeetat mittakaavassa vierekkäin huomaat että maa verrattuna Jupiter mutta on nuppineulan pään. Todennäköisesti näet Pluto tässä mallissa, mutta tuskin. Joten kokoerot planeetat ovat suuria. Pluto on myös selvästi pienin planeetta aurinkokuntamme. Pluto ei ole vain pieni planeetta, mutta on myös pienempi kuin useita kuut meidän aurinkokuntamme, nimittäin: Triton, Eurooppa, meidän oma kuu, katso, Callisto, Ganymedeksen ja Titan. Mutta Pluto poistettiin luettelosta planeetat vain koska se on pieni ja kaukana, tietenkin, ei ole hyvä syy. Kannattajat Pluto olivat täällä niin täysin eri mieltä.
  Ceres
  Ymmärtää, mitä on Pluto todella täytyy saada tietää jotain enemmän "planeetan" Ceres. Takaisin vuonna 1801, tähtitieteilijät löytyi uusi planeetta valtava kuilu Marsin ja Jupiterin. Vaikka se oli pieni planeetta he pitivät paljon se ja nimesi sen Ceres. Seuraavana vuonna, tähtitieteilijät löytyi pieni planeetta samalla alueella ja kutsui sitä Pallas. Muutamaa vuotta myöhemmin he olivat löytäneet kolmasosaa, Juno, Vesta ja sitten neljäs. Ja vuosikymmeniä, lapset oppivat yksitoista planeetat aurinkokunnan: Merkurius, Venus, Maa, Mars, Ceres, Pallas, Juno, Vesta, Jupiter, Saturnus ja Uranus. Kuitenkin, tähtitieteilijät löysi enemmän ja enemmän tällaisia ​​esineitä ja todennut sen enemmän epämiellyttävä soittaa heille planeettoja. Koska ne ovat paljon samankaltaisia ​​kuin planeetat Mars, Jupiter, Maan ja niin edelleen. Näin luotiin uusi luokka: asteroideja Asteroids vyö. Nämä planeetat luokiteltiin eri tavalla joka varmistaa, että et ole koskaan kuullut heitä. Tämä oli aivan yhtä hyvin, koska tähtitieteilijät asti satoja tuhansia asteroideja löytänyt mitä paljon olisi lapselle oppia.
  Mitä ensin ajatelleet Pluto
  Nyt takaisin Pluto. Löydettiin 1930, se on yhdeksäs planeetta. Ensimmäisten arvioiden mukaan Pluto koko vieressä Neptunus. Mutta Pluto arvioitiin kutistuu jälkeen enemmän havaintoja. Vaikka Pluto supistui Tutkijat havaitsivat muut samanlaiset ominaisuudet samalla alueella. Kuulostaako tutulta? Vaikka koululaisten oppinut yhdeksän planeettaa päähän, tuntui Pluton paikka luettelossa joidenkin tähtitieteilijöiden yhä mukava arviot koko Pluto on yhä pienempi. Ne havaittiin myös, että Pluto koostuu suurelta osin jäätä. Muita vastaavia esineitä löytyivät samalla alueella Plutoksi myös koostui pääasiassa jäätä. Kuten Pluto. Tämä ongelma voidaan jättää huomiotta niin kauan kuin kukaan löytää jään pallo suurempi kuin Pluto. Mitä tietenkin tapahtui vuonna 2006 löytämisen Eris.

  Johtopäätös

  Lopulta, aurinkokunta oli tähtitieteilijät luokiteltiin uudelleen ja ne ryhmitellään näitä kaukaisia ​​kohteita, kuten Pluto, Kuiperin vyöhykkeen. Ja se on tarina Pluto. Virheellisesti luokiteltu planeetta joka vihdoin löysi kotoaan Kuiperin vyöhykkeen. Aivan kuten Ceres asteroidit vyö. Mutta tämä tarina ei ole niin paljon Pluto, mutta lisää määritelmää sanalle planeetan. Planeetat ovat hyvin erilaisia ​​ja opimme joka päivä uusia asioita planeetat meidän aurinkokuntamme. Koska kaukoputket yhä paremmin ja yhä enemmän outoja ja uusia esineitä löytyy maailmankaikkeus kuin planeettoja muiden tähtien ja planeettojen liikkuvat läpi tyhjällä tilalla tai ruskeita kääpiöitä muistuttava tähti mutta planeetta. Voiko määritelmää sanalle "planeetta" luultavasti vielä enemmän mukautettava. Mutta nyt paras tapa kuvata aurinkokuntamme: yhden tähden, kahdeksan planeettaa, asteroidit ja Kuiperin vyöhykettä, jossa Pluto asuu.
  (0)
  (0)