Päivämäärä 6. helmikuuta historia

Miscellany Terttu Suominen Tammikuu 22, 2017 0 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vuonna jalkapallon helmikuu 6 mainittu tapahtui surullinen päivämäärä 1958 Münchenin lento-onnettomuus, jossa monet pelaajat ja valmentajat Manchester United kuolleen. Mitä muita suuria tapahtumia siellä 6. helmikuuta? Se oli mukana päivämäärä Solidaarisuus vuonna 1989 hänen historiallinen aloitettiin Puolan hallituksen kanssa. Myös 6. helmikuuta kuolinpäivä muun muassa Britannian kuningas Yrjö VI, laulaja Falco, tennispelaaja Arthur Ashe ja taiteilija Gustav Klimt. Mitä julkkikset syntyivät 6 helmikuu? Tähän sisältyi syntymän Ronald Reagan, Babe Ruth ja Bob Marley.

München lento-onnettomuus

Manchester United kuului 1957-1958 kausi, ohjauksessa legendaarinen valmentaja Matt Busby, paras seurajoukkueiden maailmassa. Nuori ja lahjakas joukkue sai lempinimen "Busby Babes". Manchester oli yksi iso suosikkeja 1958 Euroopan Cupin voitto. 5. helmikuuta 1958 joukkue oli vetää pois ottelussa Red Star Belgradin ja koska ne oli voittanut edellisen kotiin ottelu Manchester United päteviä semifinaali Euroopan Cupin.
Katastrofi
6. helmikuuta, aikana Paluumatkalla kotiin, Manchester United kone teki välilaskun Münchenin tankkaamaan. Ohjaajalla oli suuria ongelmia saada koneessa Münchenissä jälleen nousta. Ensisijaisesti, koska siellä näytti olevan jotain vikaa moottori ja myöhemmin, koska siellä on lunta kiitotiellä oli tapauksia. Kolmannessa yrittää ottaa pois, asiat paheni. Kone oli täysin käsistä, kaatui läpi aidan, törmäsi peräkkäin vastaan ​​talo, navetta ja sitten lopussa vastaan ​​kuorma-auto, joka räjähti.
Niistä 44 ihmistä koneessa, 23 kuollut. Kuolleiden joukossa oli kahdeksan pelaajaa Manchester United, kolme jäsentä teknisen henkilöstön joukkue, kahdeksan toimittajia, kolme miehistön jäsentä ja yksi tukija. Yhdeksän pelaajia Manchester United selvisi onnettomuudesta, mutta joista kaksi oli niin raskas myöntämään, että he eivät koskaan pelata jalkapalloa. Johtaja Matt Busby oli ainoa jäsen, teknisen henkilöstön, että katastrofi selvisi, mutta hän oli onnettomuuden jälkeen tai jopa kuukausia sairaalassa.
Comeback
Seuraavassa kaudella Busby teki jälleen paluun valmentajana Manchester United. Yli kymmenen vuotta katastrofin jälkeen Münchenissä, keväällä 1968, mutta hänen urheilu unelma vihdoin tuli ulos. Joukkueen kanssa, jossa jopa pelaajat olivat joka oli selvinnyt katastrofi, kuten Bill Faulkes ja Bobby Charlton, mutta myös kykyjä uuden sukupolven, kuten George Best, Manchester United ja voitti valmentaja Matt Busby edelleen Euroopan Cup I

Historialliset tapahtumat 6. helmikuuta

6. helmikuuta 1989 Puola aloitti pyöreän pöydän keskusteluja kommunistihallinnon ja kommunismin vastaisen Solidaarisuus-ammattiliiton. He puhuivat muun muassa mahdollisista vapaat vaalit ja talouden vapauttamisen. Monet nämä puhelut pidetään ensimmäinen virallinen askel kohti loppua kommunististen diktatuurien Itä-Euroopassa.
Käytössä 06 helmikuu 1941 Auke Adema voitti seitsemäs painos Elfstedentocht. Vuonna 1940 hän oli jo yksi viidestä voittajat kuudennen Elfstedentocht: tänä vuonna, että viisi johtajat tulevat yhdessä maaliin, ja jakaa voitto. Tämä sopimus on luistelu historia tunnetaan sopimuksen Dokkum. Vuotta myöhemmin Adema soolo maaliin ja tällä kertaa hän voitti niin Elfstedentocht omasta.

Syntynyt 6. helmikuuta

6. helmikuuta Babe Ruth syntyi Baltimoressa. Hän olisi tullut yksi suurimmista baseball-pelaajat kaikkien aikojen. Juoksuja osuma oli hänen erikoisuus. Vuonna 1927 hän löi 60 juoksuja yhden kauden. Tämä oli ennätys, joka seistä 34 vuotta.
Käytössä 06 helmikuu 1911 Ronald Reagan syntyi. Myöhään kolmekymppinen hän teki ison vimma näyttelijänä. Myöhemmin hän vaihtoi politiikkaan. Hänestä tuli aktiivinen republikaanisen puolueen. Vuodesta 1967-1975 hän oli kuvernööri Kalifornian. Vuodesta 1981-1989 hän oli Yhdysvaltain presidentti Amerikan. Reagan kuoli 5. kesäkuuta 2004 mennessä.
Bob Marley syntyi 6. helmikuuta 1945 Jamaika. Seitsemänkymmentäluvun, hän kasvoi laulaja ja lauluntekijä maailmaan tähti. Osittain kiitos hänelle kohtelias reggaeta maailmanlaajuinen läpimurto. Vuonna 1981 Bob Marley kuoli syöpään.

Kuollut 6. helmikuuta

Käytössä 06 helmikuu 1952 kuollut Yrjö VI Yhdistyneen kuningaskunnan vuoden iässä 56. Hän kärsi keuhkosyöpään ja kuoli hänen nukkua sydänkohtaukseen. Yrjö VI tuli kuninkaaksi 1936, kun hänen veljensä Edward VIII luopumista oli tehnyt, koska he halusivat mennä naimisiin eronneen naisen.
06 helmikuu 1918 oli vuotta Gustav Klimt. Hän syntyi 14. heinäkuuta 1862 Wienissä. Klimt tuli yksi johtavista symbolistisia maalarit aikansa. Yksi hänen tunnetuimpia mestariteoksia ovat "Kiss" ja "Judith I". Hänen työnsä on yksi jugend.
6. helmikuuta 1998 Itävallan laulaja Falco kuoli jälkeen auto-onnettomuudessa. Hänen verensä todettiin muun muassa, kokaiinin ja alkoholin. Falco oikea nimensä oli Johann Hölzel syntyi 19. helmikuuta 1957 Wienissä. Kahdeksankymmentäluvulla, hän työskenteli hollantilaisen tuottajien Bolland & Bolland. Falco teki tänä aikana suuressa maailmassa osuu, kuten Jeanny ja Rock Me Amadeus.
Amerikkalainen tennis legenda Arthur Ashe kuoli 6. helmikuuta 1993. Ashe syntyi 10. heinäkuuta 1943 Richmond. Hän oli vuonna 1963 ensimmäinen Afrikkalainen-amerikkalainen, joka pelasi Yhdysvaltain Davis Cup-joukkue. Ashe myöhemmin voitti US Open, Australian avointen ja Wimbledonin. Noin 1980 Arthur Ashe tehtiin kaksi sydän leikkauksia. Myöhemmin on havaittu, että hän oli HIV-tartunnan seurauksena verensiirtojen kyseiseen liiketoimintaan. Klo 49-vuotiaana, hän kuoli vaikutuksilta aids. Kunnianosoitus hänelle, on suurin stadion monimutkainen jossa US Open pelataan, on nimetty hänen: Arthur Ashe-stadion.
(0)
(0)