Paniikkikohtaukset, hallinnan menetys mukaan väärä hälytys!

Terveys Eemeli Laukkanen Tammikuu 22, 2017 30 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Joka on ollut paniikkikohtaus tietää pelottavan oireita: sydämentykytys, huimaus, vapina, hengenahdistus, tunne ei tilanteen hallitsemiseksi ja kaikki lamauttava pelko. Pelko pussit päällä toisiaan, kuolla, olla vihainen. Ja kaiken supermarket pidetyssä kokouksessa tai ratsastus autossa. Syy liittyy itsehillintää, suojukset ja kyvyttömyys paeta. Elimistö varastoi hälytyksen, mutta väärä!

Mikä paniikkikohtaus

Paniikkikohtaus kuuluu "krooninen ahdistuneisuushäiriö. Se on äkillinen tunne voimakasta pelkoa ilman näkyvää syytä tai varoitus esiintyy. Irrationaalinen pelko aseta joukko erittäin epämiellyttävä ilmiöitä, myös tunne menettää kaikki valvonta, pyörtyminen, sydänkohtaus tai aivohalvaus tai jopa kuolla. Usein paniikkikohtauksia klustereita, aikoja, kun ne tapahtuvat usein vuorottelevat kausia, jolloin se menee hyvin. Krooninen paniikkihäiriö kutsutaan, kun olet jatkuvassa pelossa, että luo uuden paniikkikohtauksen. Tällainen malli voi olla viikkoja, kuukausia tai vuosia. Paniikkikohtaukset ovat todellinen lääketieteellinen häiriö, joka voi merkittävästi vaikuttaa elämänlaatua.
Paniikkikohtaus ilmenee eri tavoin, mutta se esiintyy yleensä muutaman sekunnin, on huippu kymmenen minuutin, jonka jälkeen on rauhoittava harkinta-aika on myös kymmenen minuutin. Yli puoli tuntia kestää koko hyökkäyksen lähes koskaan. Ominaista paniikkikohtauksia on, että voit välttää paikkoja, joissa ne ovat syntyneet. Lopulta, ahdistus on niin yleistä, että olet kotona yksin vielä tuntuu turvalliselta. Paniikkikohtaukset eivät ole erityisen harvinaisia. Hollantilainen tutkimus on osoittanut aikuisten keskuudessa vuotiaista 18-64 vuotta 3,8% koskaan ollut paniikkihäiriö elinaikanaan. Naisilla se on lähes kolme kertaa niin yleistä.
"Se sai minut kiinni vain Yhtäkkiä olin keskellä supermarket itse tietoinen kävelee tuli minulle olin hyvin outoa päässäni, sydämeni osuma villi ja kääntyi kaikki ajattelin vain yhden asian: .... minun on täällä . Mutta se oli mahdotonta. hiki puhkesi ja ajattelin, että se oli lyöty minun viimeinen tuntia. pelko oli ylivoimainen. Voisiko joku nähdä sen? jouduin pakottaa itseni rauhoittua tai olen varma olisin pyörtynyt. keskellä omenat ja sitruunat. Minulla oli visioita paarit ja ambulanssi. Miten sain myymälä en tiedä. Vasta tunnin olin toipunut hieman. Ja miettinyt, jos olin ainoa typerys maan päällä. "

Suositut sivustot paniikkikohtaukset

Vaikka paniikkikohtaukset voi tapahtua melkein missä tahansa on olemassa paikkoja, jotka tiedetään tuottavan kauhein hyökkäyksiä. Nämä ovat tyypillisiä paikkoja, joissa on hallittava itsehillintää, jossa sinun täytyy odottaa ja / tai jos saat kantapään kautta: aikana kokouksessa kassalla supermarketista, autossa odottamassa liikennevalo, joukkoliikenteessä, vuonna ahtaissa tiloissa kuten kirkko tai teatteri, auditorio, teatteri, hissi, jumissa liikenteessä, ravintola, tunnelit, moottoritiet, sillat, väkijoukkojen, aikana puheen tai esityksen, jne. Näiden lisäksi tilannekohtaista paniikkikohtauksia, jotka liittyvät tiettyihin paikkoja ja tajuton kuin "vaarallinen" merkintä sellaisessa paikassa edes olemassa spontaani paniikkikohtauksia. Nämä tulevat täysin tyhjästä, niin täysin arvaamaton, kuten kun istut hiljaa sohvalla kotona, töissä, aterian aikana, käynti aikana kävellä, tai jopa keskellä yötä. Jälkimmäisessä tapauksessa olet pelottaa hereillä voimakas ahdistus tunteet joilla ei ole mitään tekemistä unia.

Oireita paniikkikohtaukset

Sarja ilmiöitä, joita syntyy, kun paniikkikohtaus on vaikuttava, varsinkin kun ne voivat esiintyä muutamassa sekunnissa:
Tunne lähestyvästä Doom, tunne spontaani kuolema, jännitystä, erittäin nopea syke, hikoilu, vapina, hengenahdistus, hyperventilaatio, sydän hakkaa hänen kurkkuunsa, huimausta, tunne romahtaa, pyörryttää, tunne katastrofi istua, pahoinvointi, rinnassa paine, pistely, tunne epäonnistumisen, tunne hullu olla, pala kurkussa, polvet, tunne tukehtuminen, polttava tunne pään, punastuminen, sekavuus, korvien soiminen, heikkous, heikkous, tunne epätodellisuuden , tunne asettaa lisäksi itse, tunne katsella elokuvaa, menetys itsehillinnän, tunne kehon ei voisi enää, häpeä, tunne ei tiedä kuka tai missä olet, sumea tunne, pelko jotain hyvin outoa do eskapismia.
"Olin keskellä huonetta, käytävä. Tunsin epämukavaksi, mutta ei tiennyt tarkalleen miksi. SAT minulle muut vanhemmat, paksu riviä pakattu liian tiukka paikkaa. Yhtäkkiä minulla oli kauhea hengenvetoon. Halusin lennot, mutta ei ymmärtänyt itseäni. Kuulin puhuja huoneen enää. Käteni oli läpimärkä, minä tärisi ja sydämeni hakkaa kurkkuuni. sisälläni oli iso tulipalo. Halusin päästä ulos, piti lähteä. armotta Nousin ylös ja leikattu minulle töitä kansan keskuudessa, avasi oven exit. Kerran ulkopuolella, olen rauhoittui huomattavan nopeasti. Mutta jäin outo päähäni, koko päivä. päätin koskaan mennä näihin kokouksiin. "

Syitä paniikkikohtauksia

Ensimmäinen paniikkikohtauksia aina perimmäinen syy, ja myöhemmät paniikkikohtauksia voi seistä yksin. Seuraavat syyt ovat yleisimpiä:
Supermarket oireyhtymä
Suhteellisen tuntematon syy "visuaalinen huimaus", käytännössä kutsutaan supermarket oireyhtymä: tasapaino häiriö, jossa kehon perustuu pääasiassa visuaalisia ärsykkeitä sijaan tasapainohäiriöitä ja syvemmälle lihakset. Kun silmät suhteellisen korkea on tehtävä työtä säilyttää tasapaino, ei ole riittävästi yhteistyötä tasapainohäiriöitä yliherkkyyttä elokuvissa. Yksi esimerkki on paniikkikohtaus supermarketissa hänen pitkä, värikkäitä auringonlaskuja. Nämä sekoittaa kyseinen elin tasapainon, ja luo tunteen sekavuus. Silmät tulla apuun, mutta olisi pystyneet säilyttämään tasapainon normaalilla tavalla. Herkkä tasapaino, joka syntyy yhdessä sekava tunteet ovat pelottaa paljon ja päätyvät paniikkikohtaus.
Liian paljon adrenaliinia
Adrenaliini on hormoni, joka on tuotettu lisämunuaisten. Pelkoa, kipua, paniikki, vihaa ja kovaa työtä vapauttaa valtavia määriä adrenaliinia julkaisu, jossa keho on valpas ja voi uhmata vaaraa. Levossa, adrenaliini taso on alhainen, mutta stressi on korkeampi. Pysyy jatkuvasti korkealla sitten jatkuvia ongelmia, kuten levottomuus, hermostuneisuus, unihäiriöt kuten huolestuttava ja hionta, terävyyttä, jne. Toisaalta, nämä oireet jahtaa adrenaliini tasoa entisestään, luoden noidankehä. Rentouttaa kehoa ei enää kunnolla. Tuloksena on se, että vain pieni ärsyke on tarpeen saada paniikkikohtauksen, koska elin ei ole hyvä voidaan erottaa välillä todellinen vaara ja vähän stressiä. Jos sinulla on paniikkikohtaus, luultavasti ei ymmärrä olisit tietämättään ollut suuria paineita.
Uupumus
Kuka on uupunut krooninen puute syvään uneen on vähän valtaa toteuttaa asioita. Ehto heti menee kovaa scampering taaksepäin. Pää tuntuu liian raskas runko, liikkua tuntuu lamauttava, jalat tuntuu spagetti ja joudut haukkomaan pienimmästäkin syystä. Jos otat sijaan lepää jatkaa, sinun hyperventilate. Hengitys on liian nopea ja liian korkeat takakonttiin sijaan. Yhtäkkiä huomata, että jotain on vialla. Tuloksena on monenlaisia ​​oireita, joka herättää valtava pelko. Sitten voit paniikkia, vain koska elimistö on liian väsynyt toimia normaalisti. Hyvin levänneenä elin on paljon vähemmän altis paniikkikohtauksia.
Agorafobia
Agorafobia pidettiin aikaisemmin pelkoja tai yleinen katu, mutta termi on nyt useimmiten ilmennyt laajemmasta näkökulmasta. Se on kirjaimellisesti pelko julkisilla paikoilla, pelko voi paeta sieltä. Kuka on agorafobia, välttäen kaikenlaisia ​​paikkoja, pelosta pelko. Välttämällä paikkoja, joissa oli oireita paniikkikohtaus, maailma on yhä pienempi. Agorafobia ei siis ole pelkästään syy paniikkikohtauksia, mutta myös tulos. Noidankehä on valmis, koska jos pelkäät mahdollinen paniikkikohtaus ei enää mitään, niin olet vain vahvistanut agorafobia. Jos pelko pitää itse hengissä.
Päänsärky ja niskakipu
Jos kaula ja selkä ovat hyvin stressaantunut, pian johtaa keskivaikea tai vaikea päänsärky. Usein koska eri lihaksen solmua niska-hartiaseudun. Tulos koetaan paitsi kipua, mutta joskus huimausta tai tuntea epävakaa. Kuvatessaan ilmiöitä kuin kannalta vakavuus, "tokkurassa", "tunne raskaus päähän," tai "pääni on liian raskas kantaa." Tällainen tunne tuntuu epätasapainoa pään, joka luo epävarmuutta ja tekee ahdistunut. Kuka päänsärky ja niihin liittyvien ilmiöiden julkisissa tiloissa on siis altis olla paniikkikohtaus. Liiallinen valppaus on todella kasvualusta paniikki häiriöt.
"Se oli kokous ollut aivan kuten muutkin. Kiireinen päivä, tulin viime syksynä. Sain istuin vastapäätä liikekumppanin joka vei minut päästä varpaisiin. Huomasin, että olin levoton. Felt yhtäkkiä kaikkien silmissä, puolelta. Kaikilla oli minulle. keksi mitä keskusteltiin en tiedä. Kuulin kuulet ääniä kaukaa, ja tuntui kuin olisin ollut siellä. Aivan kuin en kuulu sinne, huono elokuva näytti missä Olen lauloi kamala osittain. Hengitykseni oli väärin, ajattelin pyörtyä keskellä kokousta. Got täysin paniikkiin. pelkäsi ottaa kahvia ohjaaja ylösalaisin hänen päähänsä. Pelkää seisomaan ja romahtaa kuin vanukas halusin vain yksi asia: .. mennyt. "

Mitä tehdä noin paniikkikohtaus?

Mennä lääkäriin tarkoittaa ottaen rauhoittavien, masennuslääkkeiden tai kognitiivinen käyttäytymisen hoito, jossa irrationaalinen ajatus korvataan realistinen ajattelu. Valitettavasti haitta tällaisista hoidoista potilas on vahvistettu hänen mielessä, että on psykologinen taso jotain on todella väärin. Asiaa pahentaa se, että on saatu aikaan jatkuva keskittyminen asiasta. Painopiste että haluat, haluat kehosi, jälleen se kerran oli. Onneksi voit paniikkikohtaukset ovat myös pomo, vaikka luulet se on mahdotonta. Voit tehdä tämän käyttäen seuraavia toimenpiteitä heti paniikki iskee:
  • Yritä kiinnittää huomiota siihen, mitä tapahtuu elimistössä. Jos olet ostoksia sinun pitäisi etsiä ruokaostokset yhdessä, eivät tarkista pulssi. Älä mennä pieleen, ota ilmiöitä kuin ne tulevat. Vaikka vaikuttaa siltä, ​​että kuolema astuu pian, ne ovat vaarattomia oireet häviävät. Oletko koskaan sanoa sitä ääneen ja itsellesi.
  • Oletko pakeni paikka, jossa he kokivat paniikkikohtauksen, sitten mennä mahdollisimman nopeasti takaisin paikkaan, että laitat negatiivinen yhteys "paikka" ja "pelko". Ja pitää menossa takaisin. Jatkuvat kunnes koet täydellisen seesteisyys kun käyt sivustolla.
  • Toinen vaihtoehto on hidas vastakkainasettelua. Esimerkiksi, saat paniikkikohtaukset kaupoissa, tarkista ensin yhden viestin kaupassa, ja käyttää sitä joka päivä. Tämä voit tehdä ajo, bussimatkoja, hissi, jne. Aina pidempään kunnes tunnet tarpeeksi hyvin.
  • Mennä enää välttää asioita. Oletko huomannut, että olet vain haluavat pysyä kotona eikä saa ajaa, tulevat bussilla, olet sosiaalinen ympäristö, jne., Ravista itsesi tiukasti yhteen ja eivät anna periksi pelkoa. Välttäminen käyttäytyminen johtaa usein paheneminen, että yksi kerta kun jälleen houkuttelee syöksyä. Sillä seurauksella, että haluat välttää vielä vaikeampaa. Ei näin.
  • Aikana paniikkikohtaus, hengitä liian nopeasti ja liian korkea. Kun huomaat tämän sinun täytyy valvoa hengitys jälleen kautta tajuissaan vatsan hengitys. Se vie aikaa ikäviä oireet vähenevät, mutta se on yleensä tehokas.
  • Etsi häiriötekijöitä aikana paniikkia. Esimerkkejä: Yritä saada keskustelun jonkun, keskittyä silmäsi jotain muuta ja keskittyä siihen, purista pakarat yhteen, mene pureskella purukumia, näet naulat, jne. Se on liike tajunnan ..

"Seisoin kymmenen ihmistä jonossa laskuri. Se ei ole edistynyt. Olin kärsimätön, levoton ja halusi kiire. Mutta en voinut. Olin tuomittu jäämään, jossa olin. Loukkuun peräkkäin. Number kuusi, numero viisi, numero neljä ... Kun minusta tuli toinen rivi, olin yhtäkkiä paniikissa. en enää tiennyt, mitä olin siellä, kuka olin ja mitä halusin. aloin vapista, hikoilevat ja Sydämeni hakkasi kurkkuuni ulos. Olin varma kuolisi paikan päällä. Ajattelin myös, että jokainen voisi nähdä minut. nainen tiskin takana, mutta myös kaikki ihmiset, jotka seisoivat takanani. Taistelin ruumiini mutta menetti pelko. Kun vihdoin oli minun vuoroni, en voinut auttaa, mutta karkuun. neljäkymmentä minuuttia odottamassa. Ja mitä? rikkoutuessa itsehillinnän. olen kiusaantunut ja hullun. "
"Ahdistus on ohut virta pelon valuu mielen kautta. Jos rohkaistuneena, se leikkaa kanavan-jossa kaikki muut ajatukset ovat valutettu. " ~ Arthur Somers Roche
(0)
(0)