Osta Viiniä Espanja

Ravitsemus Veikka Haapalainen Huhtikuu 20, 2017 0 20
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Espanjalaisia ​​viinejä usein humalassa ja ei vain Espanjassa vaan myös Alankomaissa. Espanja tuottaa viinejä laadukkaita ja kohtuuhintaisia. Millä alueilla nämä viinit ovat peräisin ja missä meidän pitäisi etsiä ostaessaan espanjalaista viiniä? Viininviljely Espanjassa oli olemassa ennen aikakautemme. Nykyaikaistaminen koko tuotantoprosessin jälkeen on tapahtunut Espanjassa liittymästä EU.

Espanjan viinintuottaja

Espanja on kolmanneksi tuottajana viinejä. Viininviljely Espanjassa peräisin ennen aikakautemme. Onhan tässä maassa on tarpeeksi aurinkoa kypsyä viinirypäleet. Francon kuoleman vuonna 1975, he aloittivat nykyaikaistamiseen viininviljely ja vuodesta 1986, jolloin Espanja liittyi EU: hun oli uuden tekniikan käyttöä nopeutunut. Tämä johtuu tukia se sai. Ne tuottavat täällä vuonna kolme miljardia litraa viiniä. Puutynnyrit joita perinteisesti käytetään tyypillisesti korvataan ruostumatonta terästä. Pitkäpiippuinen ikääntyminen on vähemmän sovelletaan. He valitsevat kylmä käymisen ja varhainen pullotusta. Perinteiset viinit vain poikkeus. Espanja on maa eri ilmasto. Siksi on niin monia erilaisia ​​viinejä. Voimme ajatella kuiva valkoviinit Atlantin alueiden raskas punaviinit etelästä. Avaruus on riittävä Espanjassa ja niin on suuria viinitarhoja. Kuitenkin kuiva ilmasto joskus tuotto on Euroopassa alhaisempi. Odotus on, että Espanjan Euroopassa ja sen ulkopuolella on merkittävä toimittaja halvoille viinejä. Orgaaniset viinit ovat myös kasvussa Espanjassa. Bodegas Torres ovat tärkeitä viinitilat ja me kaikki tiedämme, Sangre de Toro kuin runsas punaviini tuotetaan Garnacha ja Cariñena rypäleen. Vanhin Rosendahl Espanja Chivite. Tämä on ollut olemassa vuodesta 1647.

 Rypälelajikkeista

Espanjassa 6000 rypälelajikkeista mutta vain kaksikymmentä ovat keskeisiä. Garnacha on yleisin rypäleen ja sitten tulee Tempranillo, Cariñena ja Macabeo. Tiedämme myös albariñodruif ja verdejodruif vuonna Rueda. Airén rypäleen ja Palamino rypäleet ovat yhteisiä. Myös tässä Cabernet Sauvignon, Merlot ja Chardonnay sai mainetta.

 Meidän on tehtävä ero

  • Punaviinit
  • Valkoviinit
  • Rosé tai kuten sanotaan Espanjassa Rosado

Punaviinit
Espanja on useita alueita, joilla viinien tuotantoon perinteisesti on jo tiedossa. Ajattelemme:
  • Rioja
  • Navarra
  • La Mancha ja Valdepenas
  • Jumilla ja Bullas
  • Valencia
  • Valdepeñas
  • Ribera del Duero

 Laatu

Espanjan punaviini erottuu Crianza, Reserva tai Gran Reserva. Tämä luokitus on sama kuin muissa EU-maissa. Vino de Mesa on pöytään, kun vino comarcal paikallista viiniä, joka täyttää tietyt laatuvaatimukset. Vino de la Tierra maansa viinejä, jotka ovat verrattavissa Ranskan maaviini. Denominación de origen me tiedämme Ranskassa appellation contrôlée. Ymmärrämme alkuperänimitys. Tämä on paras pätevyys. Näistä vuosittain, torilla. Tuottaa myös kalliimpia segmentti Espanja yhä viinejä. Sillä Crianza on, että ne ovat iältään kaksi vuotta kellarissa joista kuusi kuukautta tynnyri. Sillä Reserva voimassa kolme vuotta ja Gran Reserva viisi vuotta. Lisäksi meillä on Joven, joka on hyvin nuori viini alle kuuden kuukauden puu on kypsynyt ja joskus ei ollenkaan.
 Rioja
Riojan alueella Keski Pohjois-Espanjassa on vuori ilmasto ja jatkuu vuosisatoja miellyttävä viinejä. Viinitarhat sijaitsevat rannoilla Ebro-joen ja alue on jaettu kolmeen piirit. Alkaen lämpimin osa Rioja Baja ovat viinien laatua DOC. Riojan viinejä pidetään maailman paras. Voimme ajatella nimiä kuten Mesa Mayor. Finca Labarca. Mukava Rioja-viinin esimerkiksi Era Costana Tinto.
Navarra
Navarra viinit ajattelemme jotain tukevampi viinejä. Campo Nuevo Tempranillo viini on erittäin hyvä ja halpa. Christobal Colombo Tempranillo on luomuviini, jota myydään luontaistuotekaupoista. Kuuluisat viinitilat tällä alueella ovat Chivite, Gulbanzu ja Ochoa.
La Mancha
Alue La Mancha on hyvin kuiva ja heet.Hier kesällä on suurin DO alue maailmassa. Nimi La Mancha tulee maurien sana Manxa. Täällä kypsyvät Tempranillo rypäleistä ja esimerkki on Cabballero Mesasrubias. Estola La Mancha on viini, joka on myös humalassa paljon Espanjassa. Dominio de Fontana Merlot, joka tulee myös tältä alueelta. Entä kuulostava nimi Vina Temprana Old Vine Garnacha tai Torre Coronas.
 Jumilla
Jumilla alue tuottaa enemmän ja parempia viinejä rypäleistä kuten Monastrell, Garnacha ja Syrah. Tässä näemme Bodega Olivares ja myös Casa de la Ermita. Viimeksi mainittu yhtiö on luomu viinikellariin. Se on ei niin suuri alue, jossa rypäleet kasvaa kuin: Mona hyväilyjä ja Syrah. Turisteille, se on erittäin mukava nähdä, miten viini valmistetaan, ja se on mukava osuuskunta voi ostaa viiniä.
 Ribero del Duero
Espanjan kallein viini tulee Ribera del Duero. Tämä on alue, joka sijaitsee noin 100 km pohjoiseen Madrid, jossa hieno punainen viinit tulevat. Yksi käyttää tässä Tempranillo rypäleen. Viinitarhat ovat 750 metriä merenpinnan yläpuolella, me käsittelemme nyt erittäin kuumat kesät ja erittäin kylmät talvet. On noin 250 viinitilat sijaitsevat tällä alueella, jossa Vega Sicilia on yksi parhaiten tunnettu.

 Valkoviinit

Valkoviinien Espanjassa niitä on vähemmän kuin punaiset. Silti on olemassa joitakin erittäin hyviä viinejä myynnissä. On valkoinen Bio talon viiniä La Mancha myynnissä luontaistuotekaupoista Alankomaissa. Chardonnay tulee Somontana. Vuodesta Rueda maakunnassa Valladolid on hyvä valkoviini rypäleen Verdejo ja Viura. Ovacion joka on saatavilla Gall & Gall on alueelta Rueda Bodegas Bajos.

 Roséviinit

La Mancha tulevat roseeviineissä kuten Barcelo, joka on myynnissä Gall & Gall. Niistä Garnacha rypäleen yksi tekee Navarrassa myös mukava Rosado. Myös tulevat Riojan Rosado kiva hedelmäinen alueella. Myöskään Ribero del Duero alueella tulevat Rosado erittäin korkealaatuisia, jotka ovat kuivempia.

 Jerez

Erillinen maininta ansaitsee sherry Jerez de la Frontera. Jokainen, joka on vieraillut tämän kaupungin on huomannut, että monet kauniisti sherry merkit juuret ovat täällä. Ajattelemme; Pedro Domecq, Sandeman ja Osborne. Nimi Sherry on Englanti korruptio sanan Shirish ja tämä oli vanha maurien nimi Jerez de la Frontera. Jo vuonna 31 jKr. sherry Jerez se vietiin Roomaan.

 Cava

Kun yksi on Penedés yksi varmasti vierailla Cava kellari. Voidaan nähdä, tässä kuinka cava mukaisesti valmistetun vanhan ja perinteinen menetelmä. Freixenet joka on ollut olemassa vuodesta 1889 on esimerkki hyvästä cava, joka tosin ei saa olla nimeä samppanjaa mutta kuohuviini on edelleen maailmankuulu. Se tuottaa yli 200 miljoonaa pulloa vuodessa. Penedes on paras viini alueella Espanjassa vieressä Cava alue on kuuluisa myös puna- ja valkoviinejä. Perinteisesti Moscatel rypäleet viljellään täällä makea valkoviini.
(0)
(0)