Nenän Syöpä: oireet, nenän ja kurkun kasvaimet

Terveys Aapo Laitinen Tammikuu 22, 2017 0 366
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Nenän syövän oireita, syyt ja hoito. Kasvaimet nenän ja nenän sivuonteloiden ovat Alankomaissa ei tapahdu kovin usein. Pitkäaikainen tupakointi on riskitekijä kehityksen näiden syöpien, sekä pitkäaikaiseen kosketukseen trooppisia puutuotteita. Jos syöpä havaitaan varhaisessa vaiheessa, ennuste on varsin suotuisa. Tietenkin tämä riippuu myös sijainnin ja koko kasvain.

Nenän Syöpä

 • Kasvaimet nenän ja nenän sivuonteloiden - ilmaantuvuus
 • Syyt ja riski nenäsyöpä
 • Oireita ja merkkejä kasvainten nenän ja nenän sivuonteloiden
 • Diagnoosi ja hoito kasvainten nenän ja nenän sivuonteloiden
 • Ennuste

Kasvaimet nenän ja nenän sivuonteloiden - ilmaantuvuus

Tämän tyyppinen syöpä ei tapahdu kovin usein. Taajuus arvioidaan ruim100 uutta tapausta vuodessa. Ilmaantuvuus vuonna 1998 oli 0,8 päälle 100.000.¹

Syyt ja riski nenäsyöpä

Lifestyle on tekijä, joka on otettava huomioon kehitettäessä nenän syöpä. Siten mahdollisuus saada pois tämä syöpä on kasvanut pitkäaikainen tupakointi. Myös ihmiset, jotka altistuvat vuosien lehtipuun sahanpurua, nikkeli pöly, formaldehydin tai formaldehydi on suurentunut.
Häiriö esiintyy miehillä enemmän kuin naisilla. Frequentietop ympäröitsee 60-vuotiaana.

Oireita ja merkkejä kasvainten nenän ja nenän sivuonteloiden

Oireita, joita voi esiintyä ovat:
 • toistuva nenäverenvuoto joka voi esiintyä spontaanisti;
 • nenän tukkoisuus tai nuha, usein toisella puolella;
 • yksipuolinen kasvojen kipu;
 • toistuva infektio ja tulehdus nenän sivuonteloiden;
 • kasvojen turvotus, johon liittyy kipu;
 • menetys hajuaisti, vähemmän tai mitään muuta haistaa.

Koska ensimmäiset oireet, jotka tapahtuvat ovat samat kuin poskiontelotulehdus "> sinuiitti, potilas usein näkyy kuultuaan lääkärille, jos hänellä on turvonnut poski, korkea asema silmän tai suun turvotus.

Diagnoosi ja hoito kasvainten nenän ja nenän sivuonteloiden

Tähystys nenän voidaan suorittaa. Tissue Tutkimus voidaan suorittaa tietää havaittu poikkeavuus on syöpä. MK tai CT määrittää koko kasvain ja onko näyttöä etäpesäkkeitä, esimerkiksi kurkkua ja keuhkoja.
Hoito riippuu sairauden vaikeusasteesta ja koko kasvain. Sitä käytetään usein sädehoidossa, yhdessä kirurgisen. Tämä näyttää antavan parhaat tulokset. Kaikki tämä voi olla monimutkainen toinen laajennus kasvaimen prosessin taaksepäin ja ylöspäin. Suuremmille kasvaimia tai uusiutunut kemoterapian voidaan myös käyttää.

Ennuste

Viiden vuoden eloonjäämisaste on 60-80% kanssa hoidon alkuvaiheessa. Keskimääräinen viiden vuoden eloonjääminen on noin 35%.
Syöpä kasvaa uusi nenä varressa
Mies UK joka menetti nenä syöpään mahdollistaa uusi nenä kasvaa hänen käsivarteen. Jos kaikki menee hyvin joukkue University College London on elinsiirron nenä kasvot mies. He toivovat hän voi tuntea ja haistaa uudelleen. Nenä tämä mies on ensimmäinen kasvaa tällä tavalla. Nenä näyttää täsmälleen samalta kuin vanha nenä 56-vuotias britti.
Vanha nenä on lasimuottiin tehty, jossa polymeeri teline ruiskutetaan. Laboratoriossa kasvatetut luuytimen solut sijoitetaan sinne. Teline sijoitetaan sitten bioreaktorissa, niin että miljoonat solut voivat kasvaa nenä. Samaan aikaan, iho käsi mies oli vähitellen venytetty pieni ilmapallo sijoitettu ihon alle, kunnes sillä oli riittävästi tilaa asettaa nenä siellä.
Marraskuussa 2012is uusi nenä saatetaan käsivarteen. Uusi nenä työntyy varresta miehen. Nenä on olemassa hankkia verkoston hermoja ja pienten verta kuitu plus ihokerros. Tutkijat ovat nyt sekä siltä osin kuin nenä varren voidaan poistaa ja laittaa kasvot. Lääkärit odottavat käytännössä mitään arpikudosta kasvojen tai käsivarteen.
Professori Alex Seifalian, joka johtaa tätä kokeilua, toivoo, että lopulta tämä tekniikka rekonstruoida koko kasvot.
Huomautus:
 • C.J.H. van de Velde: Syöpätautien; Seitsemäs uudistettu painos, Bohn Stafleu on Loghum, 2005, s. 214.
 • (0)
  (0)