Musiikki voisivat nopeuttaa Healing leikkauksen jälkeen

Terveys Jussi Hakanen Lokakuu 10, 2017 0 9
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Mozart, Madonna tai Eminem: mikä maistuu, musiikki voisi auttaa nopeuttaa toipuminen leikkauksen jälkeen, mukaan uusi tutkimus kerättyihin tietoihin alalla.

"Yhdysvalloissa suoritetaan yli 51 miljoonaa kirurgiset toimenpiteet vuonna", sanoi tohtori Catherine Meads, Brunelin yliopistosta Isossa-Britanniassa, uusi kysymys Lancet, joka julkaisi tulokset 12. elokuuta viime vuonna.

"Musiikki on ei-invasiivisia interventio, turvallinen ja kustannuksia, jotka pitäisi olla saatavilla kaikille, jotka on tehty toimenpide", hän sanoi. "Potilaiden olisi voitava valita, mitä musiikkia kuunnella, jotta voidaan maksimoida hyödyt heidän terveyttään."

Ainoa ehto: "Meidän on oltava varovaisia, että musiikki ei häiritse viestintää jäsenten kesken hoitohenkilökunta." Sanoi Meads.

Haun aikana, hänen on tarkastanut tiedot 72 tutkimuksessa, joihin osallistui lähes 7000 potilasta.

Tutkijat havaitsivat, että musiikin kuuntelu ennen, aikana tai leikkauksen jälkeen väheni merkittävästi ahdistusta ja potilaan kipu, vähentynyt tarve kipulääkettä, ja lisäsi tyytyväisyyttä.

Musiikin kuuntelu oli hyödyllinen koko ajan, mutta potilaat, jotka kuuntelivat musiikkia ennen leikkausta oli parempia tuloksia kuin ne, jotka olivat kuunnelleet aikana tai leikkauksen jälkeen, mukaan tutkijoille.
He sanoivat myös, että potilaat, jotka ovat saaneet valita omaa musiikkia, heillä oli hieman suurempi vähentävän kipua ja käyttöä särkylääkkeitä.

Tulosten mukaan, vaikka musiikin kuuntelu yleisanestesian aikana on vähentänyt taso kipu leikkauksen jälkeen potilailla, mutta potilaat olivat hereillä leikkauksen aikana pärjäsi paremmin.

Tutkimus osoitti, että musiikki ei vähentänyt oleskelun kesto sairaalassa.
Kaksi asiantuntijaa Yhdysvallat on sopinut näitä tuloksia.

"Musiikki on tehokas väline syvät juuret jokainen kulttuuri ja sivilisaatio - on syvästi liittyy mielen ja ihmisen aivot", sanoo tohtori Ron Marino, osakkuusyritys puheenjohtaja Pediatrics at Winthrop-yliopistollisessa sairaalassa Mineola, NY

"Tämä osoittaa, että epäsovinnaisia ​​menetelmiä ja ei-lääke voi auttaa potilaita selviytymään ahdistusta ja tuskaa kokemus yleislääkärin ja kirurgiset." Hän sanoi.

Curtis Reisinger on psykologi Zucker Hillside Hospital Glen Oaks, NY
Hän myöntää, että "musiikki voi olla voimakas myönteinen vaikutus mielialaan potilaan, koska se joutuu kokemus lääketieteen alalla."

Musiikin kuuntelu aikana stressaavan tapahtuman, kuten leikkaus "mahdollistaa potilaan siirtää painopistettä fyysistä kipua tai psykologista ahdistusta, kokemus kuulo", sanoi Resinger.

Kuitenkin "Emme saa ajatella, että musiikki on tehokas kaikille", hän totesi. "Jotkut potilaat saattavat haluta hiljaisessa ympäristössä, tai muita häiriötekijöitä, kuten TV, tai vain kuunnella ääniä heidän ympärillään."

(0)
(0)