Munuaisten elävältä luovuttajalta - Munuaisensiirto

Terveys Sauli Kauppi Tammikuu 22, 2017 21 19
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Munuaisten elävältä luovuttajalta on todella paljon parempi kuin munuaisten kuolleelta luovuttajalta. Perheenjäsentä voi erota hänen munuainen. Tätä kutsutaan suhdetta elinsiirroista. Munuaisten elävältä luovuttajalta on paremmassa kunnossa kuin munuaisten kuolleelta luovuttajalta. Kudos luonnehdinta luovuttaja on usein paremmin sopivaksi kuin vastaanottimen. Lisäksi tämä lyhentää huomattavasti odotusaikaa. In cross-over on myös munuaisensiirto elävältä luovuttajalta elinsiirtoa.

Mikä on suhde siirto?

Kun suhde elinsiirron, on perheenjäseniään suhde luovuttajan ja vastaanottajan. Vanhempi, veli, sisko, poika tai tytär on munuaisen potilaalle. Muut perheenjäsenet kuten setä, täti, veljenpoika, veljentytär ja isovanhemmat tulevat periaatteessa katsoa rahoittajien. Jopa puolisot tai kumppanit voivat olla luovuttaja. Se koskee munuaisten elävältä luovuttajalta. Koska on suora perhe suhde luovuttajan ja vastaanottajan, sitä todennäköisemmin kudostyypitys ja veriryhmä sopii paremmin. Suuri etu on, että potilas on oikean luovuttajan ja näin ollen tai vain hyvin lyhyesti tarvitsevat dialyysihoitoa. Tietenkin, potilas pitäisi olla siellä tehdään munuaissiirto hyvässä kunnossa.

Mikä on crossover siirto?

Jos ei ole mahdollista saada munuaisten suora perheenjäsen, läheinen ystävä / tyttöystävä tai kumppani voi silti lahjoittaa munuainen. Usein kudostyypitykseen potilaan ei vastaa kuin luovuttajan tai on verta-ryhmä yhteensopimattomuus. Voidakseen saada cross-over elinsiirrot, luovuttajan on oltava emotionaalisesti kytketty ja motivoitunut lahjoittaa munuainen. Tässäkin on munuaisten elävältä luovuttajalta. Kuitenkin tässä menetelmässä, vielä pari luovuttajan ja vastaanottajan etsitään ja kaksi rahoittajien, munuaisen alas vastaanottaja muiden kytkimen. Se on itse asiassa vaihto-elinsiirroista. Etsi pari menee läpi tietokoneen Hollannin Transplant Foundation. Ne tarjoavat vastaavia elinsiirtoa paria. Heti kun rajat testien välillä vastaanottimien ja niiden uusi löytyi antaja kaksi pariskuntaa ovat hyviä, kaksi luovuttaja-vastaanottaja paria on kytketty toisiinsa. Ottelu menettely suoritetaan useita kertoja vuodessa. Siirto voidaan ajastaa vain, kun sekä avunantajien hyväksytty elinsiirto, ja molemmat ovat hyvässä kunnossa. Parit pysyä nimettöminä toisiinsa.

Vaatimukset luovuttajan

 • Luovuttajan tulee olla aikuinen
 • Veriryhmä luovuttajan on vastattava, että vastaanottimen
 • Kudostyypitys ei voi tehdä mitään vastusta vastaanottaja
 • Fyysinen kunto on erittäin hyvä
 • Tulokset kaikista tutkimuksista on oltava hyvin
 • Avunantajat voivat itse ei on munuaissairaus tai sairaus, joka voi pahentaa munuaisten toimintaa tulevaisuudessa.
 • Luovuttaja haluaa lahjoittaa munuainen ilman rahallista korvausta, niin täysin vapaaehtoisesti
 • Luovuttajalle on riittävää motivaatiota. Luovuttajan pitäisi haluta itse.

Edut ja haitat munuaisten elävältä luovuttajalta:

Hyödyt ovat suuremmat, mutta haitat ei pidä unohtaa.
Edut:
 • Odotusaika on huomattavasti lyhyempi. Vastaanotin on vähemmän tai jopa ei ollenkaan dialyysihoitoa.
 • Hetki siirto voidaan valita itse. Kun luovuttaja ja vastaanottaja ovat molemmat hyvässä kunnossa, elinsiirron voi alkaa.
 • Munuaisten elävältä luovuttajalta on paljon paremmassa kunnossa kuin munuaisten kuolleelta luovuttajalta.
 • Munuaisten perheenjäsen on usein paremmat ominaisuudet sopivista kudoksista munuaisen.
 • Pitkällä aikavälillä terveyden luovuttajan ja vastaanottajan hyvin.

Haitat:
 • Se on edelleen riski. Munuainen voi torjua joka tapauksessa!
 • Mikä tahansa leikkaus joitakin riskejä. On aina vaara verenvuoto, tromboosi, haavainfektio ja hyvin pieni kuoleman riskiä. Nämä ovat pieniä mahdollisuuksia, mutta ei kuitenkaan tulisi jättää huomiotta.
 • Operaatio on kädessään arpi takana.
 • Luovuttaja voi ennemmin tai myöhemmin saada väliaikaisen emotionaalinen takaisku. . Psykologinen tai toimeentulotukea on toivottavaa tällaisissa tapauksissa.

Soita ennen elinsiirtoa

Ennen elinsiirrot pidetään puhelu suoritetaan luovuttajan ja vastaanottajan. On olemassa useita esille.
 • Oikeus luovuttajan lopettaa menettelyn milloin tahansa.
 • Osallistuminen lähiomaiset.
 • Harkinta-aika.
 • Todennäköisyys onnistuneen lahjoituksen.
 • Odotusaika leikkaukseen.
 • Valmiste tutkimukset.
 • Leikkaus ja ajanjaksona.
 • Sairauskulujen korvaamista.
 • Seurauksia työllisyydelle ja vakuutus.

On aivan normaalia, että luovuttaja tai hänen munuainen olisi valmis, mutta että hän / hän vielä epäilee counterarguments. Kaikkea voidaan keskustella tänä puhelun. Sosiaalityöntekijä voi keskustella kaikkien ei-lääketieteelliset näkökohdat siirroista ja lahjoitus. Psykologiset, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset pisteitä voidaan keskustella. Joten voit ajatella kotitaloustyön ja taloudellista tukea. Jotkin elinsiirron ohjelmat vaativat sen keskustella sosiaalityöntekijän. Muuten, voit ilmoittaa tämän omasta aloitteestaan.

Lääkärintarkastukset ennen siirtoa.

Siellä on löydettävä paljon tutkimusta tehnyt ennen elinsiirtoa voi itse mennä läpi. Ensinnäkin, kudoksen ja veren tyyppi vastaamaan toisiaan, että vastaanottimen. Sitten on määritettävä, onko luovuttaja fyysisesti pystyy luovuttamaan hänen munuainen.
Kokeet peräkkäin
 • Veriryhmä Tutkimus - veriryhmä luovuttajan ja vastaanottajan on vastattava. Jos näin ei ole, lisätutkimuksia on ollut turhaa. Luovuttajan kanssa veriryhmä 0 kukaan voi lahjoittaa munuainen.
 • Cross Probation - Jos veriryhmään ottelu, on vielä hieman verta luovuttajan ja vastaanottajan yhteen, ja saa testata, jos ei ole vastausta. Jos vastaanottaja on vasta-aineita luovuttaja, sitten, luo reaktio. Crossmatch on positiivinen ja siirto ei ole mahdollista.
 • Kudostyypitys munuaisen - Tämä on joskus kutsutaan HLA-tyypitys. HLA tyypitys myöntäjän on tarkasti samat kuin vastaanottaja. Tämä on hylkimisen estämiseksi. Vastaanotin voi olla vasta-aineita kudoksen luovuttajasta. Erityisesti HLA-DR yhtäläisyyksiä antigeenejä ovat tärkeitä elinsiirtoon.

Kun edellä määrityksistä saadaan hyvä tulos, on mahdollista, yleensä, elinsiirtoa. Mutta vielä enemmän tutkimuksia tulla lopulliseen päätökseen.
 • Tarkennettu lichaemelijk tutkimus
 • Virtsa tutkimus - luovuttaja kerää virtsa, ja siellä on sitten sijoitettu virtsa rutiini 24 tuntia.
 • Laaja veri - veri tarkastetaan anemia, munuaisten toiminta, maksan toimintaa ja diabetes. Lisätutkimuksia tehdään viruksia ja bakteereja. On luovuttaja kautta virustartunnan menneisyydessä, kuten esim. Hepatiitti, HIV tai mononukleoosin, niin virus voi tarttua kanssa elinsiirtoa.
 • Kardiopulmonaalinen kuvat - sydän ja keuhkot tarkastella röntgenkuvat.
 • Ultraääni v.d. munuaisen - munuainen tutkitaan avulla structu kaiku.
 • EKG - sydämen toiminnan on katsottu.
 • Angiografia - pääväylät katsottuna munuaisiin. Munuaisten pisin johto käytetään yleensä elinsiirtoa. Tutkimus tehdään CT tai MRI.
 • IVP - Tämä on valokuva munuaiset, virtsateiden ja virtsarakon. Varjoainetta ruiskutetaan, jotta voidaan visualisoida tällaisen elimen.

Perustuu kaikkiin edellä tutkimuksissa on vihdoin päättää luovuttaja tai verkko sopii lahjoittaa munuainen. Ja jos siirrevastaanottajaan myös riskien minimoimiseksi merkitsee.

Päätös luovuttajan.

Luovuttaja voi milloin tahansa muuttaa mielesi kuitenkin nähdä siitä. Tämä voi johtaa siihen, että luovuttaja on leikkauspöytä. Jos luovuttaja sitten vielä "ei, en halua sitä", sanoo, kaikki pysähtyy.

Jos siirto voi kulkea.

Jos kaikki on niin hyvä; Luovuttaja on todella sopiva ja on tarkoitus saada pois munuaisten ja vastaanotin pystyy käynnissä elinsiirtoa, niin toiminta voidaan suunnitella. Valitettavasti silloinkin odotusajat vaihtelevat yhdestä kuukaudesta yhteen vuoteen. Jos pitkään tussenzit, jotkut tutkimukset on palautettava uudelleen.
Munuaissiirto.
Etuna suhde siirroista ja myös cross-over elinsiirron on, että odotusaika vähenee merkittävästi ja päivämäärä siirto voidaan suunnitella. Luovuttaja on yleensä viikko sairaalassa ja on suositeltavaa vuosi elinsiirron tehdä tarkastus tehdä sairaalassa.
Yleistä munuaissiirto, miten se toimii, voit selvästi lukea seuraavassa artikkelissa, kirjoittanut Hikari:
Munuaisensiirto, epänormaali munuaisten elimistössä
Artikkelin nimi on hyvin suunniteltu, sillä vaikka se on munuaisen luovuttajan ja vaikka on suhde luovuttajan ja vastaanottajan: se pysyy roskan urut. Loppujen lopuksi se ei ole oman kehon ja ruumiin, vaikka se sopii hyvin, vielä merkkejä hylkäämistä. Avulla Tämä lääkitys on minimoitu.

Jos siirtoistutusten ei voi edetä.

Siirto voi aluksi saa jatkaa, jos luovuttaja äkillinen päätös on muuttunut. Mutta tietysti, jos käy ilmi, että luovuttaja ei sovellu. Ristikuulustelun ei ole hyvä, jos kangas ei sovi hyvin vastaanotin. Myös, kuten luovuttajan tai vastaanottimen itse fyysisesti ole tilassa, se ei voi jatkaa. Olipa syy mikä tahansa, pysäyttää prosessi liittyy usein tunteita. Tämä voi olla turhautumista, sekä helpotus, sekä luovuttajan ja vastaanottajan.

Kokemuksia lukea / vaihto?

Yhdistys Munuaiset avunantajien perustettiin 25. syyskuuta 2008 neljä munuaisten rahoittajat. Lue lisää sivuillaan:
Association of Munuaiset avunantajien
Tässä suora yhteys. Luet kokemuksia munuaisten luovuttajien:
Puhu munuaisen luovuttaja
(0)
(0)