Mäntysirkku, Asio otus

Luonto Sirkku Hämäläinen Tammikuu 22, 2017 4 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Pitkän korvainen pöllö, Asio otus, Alankomaissa on melko yleinen lintu. Silti hän on nähnyt harvoin. Tämä johtuu hänen pienikokoiset, hyvä naamiointi värejä ja se, että hän haluaa elää metsissä. Läheiset kaupungit hän on vaikea löytää. Korvainen pöllöt asuvat yleensä ryhmissä, mutta syksyllä ja talvella, ne löytyvät ryhmissä. He lähinnä syövät pieniä nisäkkäitä kuten hiiriä. Joskus he siirtyä muihin saalista kuten lintuja, sammakoita ja hyönteisiä.

Tieteellinen luokittelu

  • Kunta: Eläinkunta Animalia
  • Tribe: Chordata
  • Luokka: Aves
  • Tilaa: Strigiformes
  • Perhe: Strigidae
  • Sukupuoli: Asio
  • Tyyppi: Asio otus

Kaksi korvainen pöllöt

Ominaisuus

Pitkän korvainen pöllö on ainoa keskikokoinen pöllö pitkä korva nukka. Nämä eivät ole aina helppo nähdä samoin. Ylhäältä pitkän korvainen pöllö on harmaa-ruskea ja keltainen ruoste piirretty. Alhaalta se vaaleampi väri tummia täpliä ja hieno pituus poikittainen oksat. Se on 36 senttimetriä pitkä ja voi painaa jopa 300 grammaa. Jänneväli on jopa 95 senttimetriä. Pitkän korvainen pöllö on erotettavissa pöllö hänen korvatupsut ja hänen kulmikas pää. Hän on ohuempi ja on silmiinpistävää oranssi-keltaiset silmät.

Dagvogel tai Night Bird

Pitkän korvainen pöllö on yökyöpeli. Päivällä hän lepää piilotettu puu jonnekin alle paksu lehdet tai runkoa vasten.

Eteneminen

Tammikuussa ryhmät korvainen pöllöt yhdessä yhteisistä vuodepaikkaa. Tässä he löytää kumppani. Kosiskelu tapahtuu maalis-huhtikuussa. Naaras valitsee pesässä, mutta pöllöt eivät pesä itse. Usein pesiä muita lintuja yleisomistukseen. Naaras vahvistetaan pesässä viisikymmentäseitsemän yli neljä munaa, jotka kuoriutuvat neljän viikon kuluttua. Viisi päivää kuoriutumisen jälkeen silmät avautuu ja korvatupsut ovat näkyvissä. He lähtevät pesästä kolmen viikon ikäisiä.

Ruoka

Pitkän korvainen pöllö metsästävät lähes aina lennon. Hän yleensä metsästää pieniä nisäkkäitä ja joskus lintuja, sammakoita ja hyönteisiä. Syksyllä ja talvella, ne joskus metsästävät ryhmissä.

Leviäminen

Pitkän korvainen pöllö tulee lähes kaikkialla Euroopassa. Hän myös saapuu korkeus Euroopassa kaistale eri puolilla maailmaa. Alankomaissa, melko yleinen pöllö. Se on yhdessä Bosuil, yleisin pöllöt.

Elinympäristö

Pitkän korvainen pöllö tulee metsässä alueilla. Hänellä on myös tiheiköt, pensasaitoja ja tiheä suojaukset tarvitaan. Tässä live hiiriä, jotka ovat sen ensisijainen saalista.

Uhanalaiset?

Pitkän korvainen pöllö on punainen alalta Alankomaissa. Tämä johtuu siitä, että hän on haavoittuva laji. Miten korvainen pöllöt asuvat täsmälleen Alankomaissa, ei ole helppo sanoa, koska he harvoin näyttää. Luultavasti meillä on täällä 5000-6000 pesivää paria.
(0)
(0)