Miksi hyttysten pistot kutittaa?

Terveys Tuukka Lehtonen Tammikuu 22, 2017 2 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Bulten Hyttyset voi olla huomattava takaisku kesäkaudella lomalla hauskaa. Varsinkin kun olet puukotti useita kertoja voi aiheuttaa kutinaa huomattavia epämukavuutta. Useimmat ihmiset eivät reagoi rajusti hyttysen purema, mutta puree voi olla melko kutiava useita päiviä ja turvoksissa.

Mosquito

Kun olet pystyssä joka aina tehdä naispuolinen hyttynen. Mies Hyttyset koska ei puukotus ihmisiä. Nimittäin ne ovat muutaman ravinteita verestä hengissä. Jotta voi pistävä niillä on neula-muotoinen nokka, jota kutsutaan myös kärsä. Kanssa nenä jotka ne pystyvät puukotus ihon läpi ja imeä verta verisuoneen. Ei jokainen hyttynen muuten auttaa ihmisiä. Niistä 3500 hyttyslajeja on mutta harvat jotka imevät verta ihmisillä. Valitettavasti juuri nämä lajit lähes kaikkialla.

Veren hyytymistä

Avattu verisuoni on todella avoin haava. Veri, joka on peräisin tämä on tavallisesti kiinteytyä nopeasti, jotta jähmettyä haavan. Tämän estämiseksi hyttynen ruiskuttaa pieni määrä sylkeä avoin haava. Tämä sylki sisältää erilaisia ​​aineita tunnetaan oraalisten antikoagulanttien tai antikoagulantteja. Nämä suun kautta otettavien antikoagulanttien estävät veren hyytymistä vähän aikaa, mutta riittävän pitkä hyttynen ruokkia veren.

Muggengif ja kutina

Oraalisia antikoagulantteja jäävät myös haavan kun hyttynen on mennyt. Elimistö reagoi näiden aineiden avulla hieman allergisen reaktion. Tämä reaktio tulee histamiini vapautetaan haavan ympärillä. Histamiinin puolestaan ​​on useita sivuvaikutuksia. Ensinnäkin, verisuonet ovat auki, ja ympäröivä alue purema alkaa turvota ja tulla punainen. Samalla hyttysen purema kutittaa tämän allergisen reaktion. Tätä kutinaa, ja turvotus voi vaihdella kesto muutamasta tunnista useisiin päiviin

Mikä auttaa lievittämään kutinaa hyttysen purema?

Lievittää kutinaa, joka voi olla:
  • Käyttämällä voide tai kosteusemulsio kanssa kalamiini, mentoli tai sinkki.
  • Purenta DAB etikalla
  • Purenta DAB ammoniakin
  • Jäähdytys kylmän kompress
(0)
(0)