Mikä on tulehdus?

Terveys Seem Salminen Heinäkuu 6, 2017 0 31
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Infektio on usein luullaan infektio. Ole yllättävää todella, koska kaksi kulkevat usein käsi kädessä. Kuitenkin, infektio ei ehkä ole heti tarkoita, että siellä tapahtuu myös tulehdusta. Infektio voi olla useita syitä. Lisäksi se voi myös olla infektio allergisen reaktion, tai kemiallisia aineita. Kun tulehdus esiintyy, on aina vaurioita kudokseen. Keho reagoi tulehduksellinen prosessi. Näitä esiintyy useita oireita, jotka ovat ominaisia, kuten punoitusta ja turvotusta. On ero akuutti ja krooninen tulehdus. Käsittely tapahtuu usein anti-inflammatorisia aineita, tai tappamalla mikro-organismeja

Mikä on infektio?

Vuonna tulehdus Ajattelemme usein infektio. Näiden kahden käsitteen siksi usein samaa asiaa. Infektio on hyökkäys taudinaiheuttajan. Ajattele loinen, bakteeri tai virus. Kuitenkin, sieni, tai prionien voi aiheuttaa tulehduksen. Mutta silloinkin termi infektio on joskus vaikea ymmärtää. Koska kehomme luonnollisesti sisältää paljon bakteereja. Suuontelossa, suolistossa, iho jne. Tässä emme ole sairaita ja emme puhu infektio. On vain puhutaan tartunnan, jos me ovat sairastuneet taudinaiheuttaja, ja myös sairas tai oireita. Ajattele suolistotulehdus bakteerien, vilustuminen virus tai urheilijan jalka sientä.

Sytytyksen infektio

Joskus tapahtuu tulehduksen infektio. Esimerkiksi, näemme tämän kurkun infektio. On infektio bakteeri tai virus. Tuloksena on hengitysteiden tulehdus. Infektion aikana, on tärkeää tappaa patogeenin tai vaaraton. Joskus elin tekee tämän, joskus se on täällä lääketieteellinen tarve apua.

Mikä on tulehdus?

Infektio voi syntyä seurauksena infektion, kuten me aiemmin mainittiin. Mutta tulehdus voi syntyä jotain muuta. Tulehdus on reaktio kehon, tai vahinkoa kudosta. Tämä on laaja käsite, koska lähes kaikki voi vaurioitua. Vahinkoa kudos voidaan jakaa useaan ryhmään:
Fyysinen vahinko
Tällä tarkoitamme kudosvaurioita, joka johtuu suoraan tai epäsuoran väkivallan. Kun leikkaus veitsellä, on leikkaus: tämä on fyysistä vahinkoa. Kuitenkin myös sisällyttämistä säteilyn joskus aiheuttaa kudosvaurioita. Auringonpolttama on yleinen esimerkki tästä. Mutta myös tietoisesti vahingoittaa voidaan tehdä lääketieteellisistä syistä. Ajattele laserhoito. Myös jäädyttäminen edellyttää fyysistä vahinkoa.
Kemialliset vahinko
Vuonna kemiallisen vaurion ajattelemme kemikaaleja. Tämä on myös yleinen syy. Usein tähän liittyy happoja tai emäksiä. Tällainen henkilö on joskus vakavasti vahingoitu osuessaan suolahappoa. Mutta mahdollistaa myös myrkytys vaurioita. Myrkytys tulee ulkopuolelta, mutta sallii kudosvaurion kehossa. Tämä voi olla hengittämisen myrkyllisiä kaasuja tai juominen kemikaaleja. Kemiallisen vahinko on myös puute tai liikaa tiettyjen keskeisten ravintoaineiden. Esimerkiksi puute D-vitamiinin voi aiheuttaa vaurioita luun: osteoporoosi. Mutta liian paljon D-vitamiinia voi todella vahingoittaa verisuonia, sydän ja munuaiset.
Organismien
Organismeihin tulemme takaisin infektio. Nämä ovat bakteerit, virukset, prionit, sienet, tai loiset. Tämä voi joskus aiheuttaa vakavia vaurioita elimistöön. Esimerkiksi, EHEC-bakteerien toksiineja. Nämä aineet aiheuttavat vahinkoa suolen seinämän. Hepatiitti B viruksen aiheuttama. Tämä pysyviä vaurioita voi esiintyä maksassa. Tietyt matoja varmistaa vaurioita maksassa, keuhkoissa tai suolistossa.
Immunologiset vahinko
Tätä ei pidä sekoittaa immunologisen vasteen. Immunologisia vaurioita immuunijärjestelmä ei toimi riittävästi. Näemme tämän erityisen HIV, joka on viruksen aiheuttama. HIV johtaa lopulta tauti AIDS: immuunijärjestelmä on suljettiin kokonaan. Tämän seurauksena, voi esiintyä useita sytytyksiä.
Immunologisen reaktion
Infektio voi myös olla seurausta immunologisen reaktion kehon. Tämä sisältää hävittämisestä kudoksen tai allergia. Keho reagoi allergia todella liioiteltu on kangasta, joka ei normaalisti aiheuta vahinkoa. mutta immuunijärjestelmä on vakuuttunut, että tämä aine on vaarallinen. Tuloksena on tulehdusreaktio.

Kuinka tunnistaa tartunta?

Nyt kun tiedämme, miten tulehdus voi tapahtua, on tärkeää tunnistaa tulehdus. Tätä kutsutaan myös oireita. Usein on punoitusta iholle. Tämä on tilanne tulehduksellinen prosessi ihon, mutta myös, esimerkiksi, usein liitokset. Myös lämmön ja turvotus on ominaista tulehdus. Tämä johtuu laajenemisesta verisuonia. Näin varmistetaan enemmän verta virtaa ihoa. Poistaminen verta estyy aiheuttaa veren virtauksen hitaammin. Valkoiset verisolut, joka on tärkeä rooli immuunijärjestelmässä, kiinni seinään verisuonten ja tunkeutuvat sen läpi. Näin he tulevat paikalle tulehdus. Koska valkosolujen aktiivisesti työssä. Valkosolut täten menetetään nopeasti. Tämä voi lopulta jättää ruumiin kautta mätä tai mätä. Tämä sisältää paitsi kuolleita valkosoluja, mutta jaotellaan kudosta. Lisäksi se sisältää usein myös kuolleet bakteerit kun syy on bakteeri-infektio.
Pus voi muodostaa osaksi paise. Tämä on ei-luonnollisia kehon onteloon, joka on aiheuttanut menetys kudosta. Joskus avanne muodostettu käytävän välillä tulehdusta ja ihon. Tällä fisteli mätä tai mätä voi virrata ulkopuolelle.
Usein siellä on tulehdusta kuumetta myös esiintyä. Tämä johtuu siitä, että myrkylliset aineet levitetään kautta verenkiertoon ja imusolmukkeiden työ. Mukana on myös kokea yleinen tunne sairaus. Toinen piirre tulehdus on toimintakyvyn menetystä. Täällä vaikuttaa kehon osan tai tulehtunut elimeen tai kudokseen voi olla vaikeaa, jos ei käytetä tai toimintahäiriö.

Akuutti ja krooninen tulehdus

Erotamme akuutti ja krooninen tulehdus. Akuutti tulehdus on ominaista nopea alkaminen oireita. Krooninen tulehdus ja oireet menevät tasaisemmin. Näin joku jonkin aikaa kävellä ympäriinsä tulehdus huomaamattaan itse. Usein kipu kroonisen tulehduksen liian epämääräinen tai ole helposti tunnistettavissa tunnistettavissa voi myös esiintyä selittämätön väsymys. Akuutti tulehdus on usein varsin huomattava ja voi aiheuttaa voimakasta kipua.
(0)
(0)