Mikä on retkahdusvammoilta ja mitä voit tehdä asialle?

Terveys Saana Sirola Tammikuu 22, 2017 0 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Niskavammoilta johtuu kanta kaulan lihas. Se tarkoittaa kirjaimellisesti "Whiplash". Whiplash yleensä tapahtuu sen jälkeen, onnettomuuden seurauksena, kuten auto-onnettomuudessa. Vaikutukset jälkeen retkahdusvammoilta voi olla erittäin ärsyttävää ja voi jopa kestää pitkään. Joillekin se voi jopa tulla krooninen ongelmia.

Miten Whiplash ja mitkä ovat oireet?

Whiplash on kiihtyvyys-viive mekanismi, joka lähettää shokki kaulaan. Useimmissa tapauksissa luoda piiskansiima peräisin takapään törmäys auton, mutta voit esimerkiksi saada Whiplash mukaan valitettava sukeltaa veteen. Törmäysvoiman ja / tai sukeltaa pää on voimakkaasti eteenpäin ja heitti takaisin.
Oireet saat ovat Whiplash usein tylsiä:
 • Päänsärky: isku on päänsärky ensimmäinen oire Whiplash.
 • Kipu ja jäykkyys niskaan: Ilmeisin oire piiskaniskuvammoilta. Isku kaula on erittäin jäykkä.
 • Ongelmia ääni ja valo: Nämä kannustimet voit pelotella paine tuntuu päässäsi.
 • Vertigo: Koska sinulla on ollut aivot myös kestänyt isku sinulla huimaus.
 • Keskittymisvaikeuksia: esimerkiksi kyvyttömyys seurata keskustelua tai et voi keskittyä yhteen elokuva.
 • Kipu varsi / lapa kipu voi levitä kädet ja olkapäät.
 • Muistamattomuus: isku voi on aiheutunut aivotärähdyksen joten olet huonomuistinen.
 • Masennus Oireet: Tämä väite ei ole kovin yleinen, mutta whiplash're niin tulee riippuvaiseksi ja olet ensimmäisten viikkojen sairauslomalla. Täällä jotkut ihmiset eivät voi käsitellä sitä hyvin, jotta he voivat saada joitakin masennuksen oireita.

Vaikutukset Whiplash

Useimmilla piiskansiima oireet häviävät kuuden kuukauden kuluessa. Pidä oireet kestää yli kuusi kuukautta sitä kutsutaan "myöhässä piiskansiima oireyhtymä. Tämä oireyhtymä on myös nimetty toinen mies, nimittäin, "post-traumaattinen syndrooma. Tämä tarkoittaa, että jos potilas kuuden kuukauden jälkeen ovat edelleen vakavia valituksia, on kehittänyt krooninen oireyhtymä. Tämä tapahtuu noin 10-15 prosenttia potilaista.
Edesmennyt Whiplash oireyhtymä voidaan hoitaa, hoito tässä vaiheessa erityisesti selviytymään rajoitukset ja ongelmat whiplash:
 • Hermot lohko: On mahdollista saada hermo lohko kirurgisen tai sähköinen, niin, että kipu vähenee.
 • Fysioterapia: Learning käsitellä omat rajasi. Terapeutti hoito, kun potilas on kipua ja kun se menee paremmin, jotta tietyt asenteet voidaan oppia.

Useimmissa ihmisiä piiskaniskuvammoilta siellä aikoja, jolloin se on parempi, ja aikoja, jolloin sää on hieman vähemmän. Ensimmäisten viikkojen se ei ole ongelma käyttää särkylääkkeitä. Ja se on viisasta pitää liikkuvat!

Mitä voit tehdä valituksia

Jos Whiplash on perustettu tutkia niskaasi oikein. Lääkäri voi parhaiten määrittää, mitä hoitoa tarvitaan.
Ensimmäisten viikkojen on viisasta tarpeeksi taukoa, mutta pitää liikkuvat on myös tärkeää. Jos yhden tai kahden viikon aikana on parempi, voit alkaa tehdä joitakin harjoituksia niskaasi. Koska lihakset läpi säännöllisen liikunnan ei aio elpymässä nopeammin jäykkä. Siirrä ja jotkut asennot ovat tärkeitä tehdä kun Whiplash:
 • Istuu suorassa: Yritä aina istua suorassa ja anna pään roikkua.
 • Kytkentäaika: vaihtuvat 15/20 minuutin ryhti. Samoin sinun niska lihakset jälleen erilainen asenne.
 • Neck siirtää yksi tai kaksi tuntia: Siirrä niskan välein yhdestä kahteen tuntia, menemättä satuttaa. Kokeile vuorotellen vasemmalle ja oikealle katsoa olkapääsi yli. Kokeile tätä vasemmalla ja oikealla näyttää alla kainalossa. Toista tämä muutaman kerran.
 • Kaulus: Joissakin tapauksissa, pehmeä kaulus on suositeltavaa. Tämä on myös keino pysyä aktiivisena mahdollisimman paljon kanssa niskaasi.

Huomaat, että oireet pahenevat muutaman harjoituksia, lopeta se ja yritä poimia hiljaa seuraavana päivänä. Se vaihtelee ihmisestä miten reagoit kaulan harjoitukset, mutta se on viisasta kuunnella kehoasi. Jos se saa liian tuskallista, lopeta ja myös lepäätte!
Voit myös ottaa fysioterapeutti, joka auttaa sinua joitakin harjoituksia. Fysioterapeutti opettaa sinua käyttämään lihaksia oikealla tavalla, ja tekee lihaksia, joten voit rentoutua hieman.
(0)
(0)