LPG: kun Nestekaasu on halvempaa vuonna 2015?

Auto Tarmo Lehtinen Tammikuu 23, 2017 0 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ajo maksaa paljon rahaa joka vuosi. Ja alati vaihteleva, mutta yleisesti polttoaineen hinnan nousua, on usein kysytty kysymys, jolla polttoainetta olet poissa halvin. Valitettavasti kävellä vastauksia usein kuulla säännöllisesti erilaisia. Tämä johtuu siitä, voit katsoa eri tavoilla ja jokainen tilanne on erilainen ja auto. Ajattele painoa, polttoaineen kulutusta, huoltokustannukset ja poistot. Tässä artikkelissa selitämme kaiken tarkasti ja annamme konkreettisia esimerkkejä laskelmia, joten saat juuri selkeä tai nestekaasua on hyvä vaihtoehto sinulle.

Mitkä asiat määrittää kustannukset?

Ajo maksaa rahaa. Paljon rahaa, kun yhteen kaikki kulut vietät vuoden autossa. Tärkein lisäksi ostaa, tietenkin, polttoainekustannukset, ajoneuvovero, vakuutukset ja huolto. Erityisesti kaksi ensimmäistä on suuri merkitys valinnassa erityisesti polttoaineen tyyppi. Kuitenkin, vertailu ei ole aina niin helppoa. Lisäksi voit kuulla usein ristiriitaisia ​​väitteitä mitä mittarilukema olet edullista tietyllä polttoaine voi ajaa.
Joten kysymys kun bensiini tai diesel on halvempaa on erittäin suosittu. Mutta sama kysymys koskee myös nestekaasuun Toisin valinta bensiinin / dieselin nestekaasu on muutamia todellisia etuja, lisäksi pieni polttoaineen. Joten kun nestekaasuun kysymys on, kun se on pois päältä, niin vieläkin tärkeämpää.

Miksi kilometrien määrä vuodessa?

Kuinka monta kilometriä olet ajaa perustuu siihen, että olet maksanut alhainen ajoneuvovero bensiiniä, mutta korkea hinta litrassa. Nestekaasun ja dieselöljyn on juuri päinvastainen. Niiden välinen suhde on kysymys määritettäessä jossa polttoaine on halvin sinulle. On tärkeää, että korkeus tievero riippuu auton paino. Painavampi auto, sitä korkeampi ajoneuvovero.
G3 tai säännöllinen nestekaasua asennus?
Mitä sinun pitäisi tietää, että hallitus tekee eron ympäristöystävällistä G3 kaasulaitteistot ja muut kaasuasennuksiin. Ero näkyy selvästi ajoneuvovero. Auton 1200 kiloa, maksat Etelä Hollannissa tapauksessa G3 kuukausittain vero 72 euroa. Se on tavallinen kaasu asennus, mutta maksat 110 euroa. Se on peräti 50% enemmän! Koska autot ovat raskaampia, suhteellinen ero kaventuu. Joten G3 tulee vähemmän edullisia, raskaampia autoja. Kuitenkin, on edelleen merkittävä ero.
Tämä ero G3 ja muut nestekaasun, menemme loput tämän artikkelin G3 järjestelmä. Ensinnäkin lähes kaikki Nestekaasu laitokset 1995 G3 järjestelmä. Lisäksi, se ei mennä käden kalliimpaa kuin G3 auton, kun haluat vain etsivät taloudellinen ratkaisu. G3 on aina halvempaa kuin muut nestekaasun autoa.

Miten lasketaan kustannukset ja vertailla nestekaasua bensiiniin?

Näyttää määrän vuotuinen ajokilometrimäärä, jolloin nestekaasu on halvempaa, meidän on oletettava, monia asioita. Ensinnäkin, tietenkin, hinta maksat litra polttoainetta. Lisäksi ajoneuvovero on tärkeä osa. Kolmas näkökohta on kulutusta. Niin monta kilometriä voit ajaa gallona.
Polttoaineen hinta
Polttoaineen hinta on riippumaton auton, valtio, tai mitä tahansa. Mutta tietysti hinta vaihtelee nähnyt ajan. Tämä on lähinnä vaihtelun vuoksi öljyn hinta. Tämä tekee hieman vaikea vertailla, koska kaatopaikalle siis siirtää edestakaisin. Menemme ulos ohjevähittäishinnat huhtikuusta 2015
  • Euro 95 ?? 1689
  • Diesel ?? 1,347
  • LPG ?? 0,827

Kulutus
Nestekaasun on korkeampi kuin bensiinin. Yleensä noin 15%. Niin että määrä, voimme vain käyttää sitä määrittää kustannusten erotus. Emme tarkalleen tiedä, mitä on polttoaineen kulutus autoosi bensiinillä tai nestekaasulla. Voisitko verrata diesel, niin sinun täytyy tietää todellinen polttoaineen kulutus. Joten on tarkasteltava tietyntyyppisen auton, jotta työskennellä konkreettisia lukuja.
Ajoneuvovero
Veron määrä riippuu pääasiassa auton paino. Lisäksi, tarkat määrät kunkin maakunnan hieman erilainen. Nämä erot eivät ole kovin suuria, joten menemme täältä hinnat, joita sovelletaan Etelä-Hollanti. Nämä ovat:

Lasketaan todellinen kustannus

Kanssa edellä tiedot, se on helppo laskea, jos bensiiniä tai nestekaasua on halvempaa. Helpointa on laskea tätä koko vuoden. Tuntematon tekijä on nyt, kuinka raskas autoja, jotka haluat vertailla. Aiomme muissa esimerkit LPG variantti on aina painoluokan korkeampi kuin bensiini auto. Tämä johtuu siitä, nestekaasu auto, ylimääräisiä kaasusäiliö on raskaampi. Käytännössä se ei aina tarvitse olla niin, että auto todella avaa ylempään luokkaan, joten sinun täytyy pitää silmällä ylimääräistä.
Seuraavassa taulukossa esitetään useita eri painoluokkaan, katso vuotuiset kustannukset bensiinin ja nestekaasun:

Nestekaasu on lähes aina halvempaa?

Kuten näette huono LPG 10000 km vuodessa halvempaa. Se ei ehkä ole mitä voisi odottaa, vaan perustuu ajoneuvovero ja polttoainekustannukset Nestekaasu on todellakin hyvin pian halvempaa. Vertaa voit bensiinimoottoreita luokassa 1351 kg - 1450 kg auto kaasun raskaampi luokan, käännekohta on hyvin lähellä 7500 km / vuosi. Että tämä ei ole koko tarina, se on selvää. Loppujen lopuksi miksi muuten kuuletko sanotaan niin usein, että olet ainakin kaksin- tai jopa kolme kertaa niin paljon kilometriä vuodessa tai pitää ajaa perustellakseen valinta nestekaasun?

Muita kuluja, jotka kiinnostavat

Ajoneuvovero, polttoainekustannukset ja vakuutukset eivät ole ainoita tekijöitä, jotka osansa kustannuksista. Kuitenkin, se on ilmeisin ja useimmat käytännön näkökohdat. Mutta alalla muuntaminen, poistot ja huolto, myös eroja. Mutta hankala osa on, että se ei jätä niin helposti määrällisesti. Kutsumme heitä täällä täydellisyyden, joten voit ottaa ne oman harkintaan. Ja kun sinulla on erityinen auto mielessä, saatat löytää konkreettisempi näyttää.
Ylläpitokustannukset ajoneuvojen nestekaasulla ovat yleensä korkeampia

Kuinka paljon on ylläpito auton nestekaasulla?

Että ylläpitokustannukset keskimäärin korkeammat auton kaasu, on varma. Mutta miten on vaikea sanoa. Joka tapauksessa se todella vaihtelee automalli ja moottorin tyyppi. Voit harkita siirtymistä nestekaasua, niin sinun olisi viisasta viettää aikaa internetissä. On paljon tietoa kokemuksia tiettyjen merkkien ja mallien kaasua. Ja näyttää siltä, ​​että jotkut moottorit ovat paljon sopivampia kuin toiset. Voit siis paljon vaivaa ja siihen liittyvät kulut, kun olet edessä auto tunnetaan sopivia nestekaasua.

Poistot auton kaasu

Johtuen suuremmasta kulumisesta moottoriin, ei vain ovat korkeammat kunnossapidon kustannuksiin. Poistot on siis korkeampi. Moottori, joka on ajaa sadan kaksisataatuhatta km on usein tarkistettava. Se on mojova kustannuksella ja voi maksaa vain kaksi-kolmetuhatta euroa.
Tällainen tarkistus ei ole tapahtunut, auto on vähemmän kysyntää ja ovat siten enää tehdä poistoja. Estää tai kunnostetut, et vain itse joille aiheutuu lisäkustannuksia. Tarkka poistot on erittäin tilanne riippuvainen.

Poistot ja huolto mukaan laskelmaan

Joten jos haluat rehellinen kuin bensiinikäyttöisten, sinun on otettava poistot ja ylläpitokustannukset laskelmissa. Kuitenkin, se ei ole niin helppoa valita tietty määrä tässä. Tärkeää on, poistot on kertaluonteinen ja toistuvia ylläpitokustannukset. Nämä määrät voivat vaihdella suuresti riippuen tilanteesta, ja se on osittain, miksi et usein kuulla niin ristiriitaisia ​​ääniä noin käynnissä kaasua.

Laskelma ylimääräisiä huolto ja poistot

Meidän täytyy tehdä joitakin oletuksia, jotta voimme silti tuoda näitä kustannuksia yhtälöön. Sillä vuosihuollon arvioimme 200 euroa ylimääräistä verrattuna bensiiniin. Poistoihin on vähän hankalampaa, koska tarkka määrä on erittäin luotettava, mutta myös siksi, että poistot on kerran maksu. Tämä määrä on jaettava kaikkien vuosien että sinulla on ajo autolla. Otamme lisäpoisto 2 000 euroa ja se kuolettaa yli neljä vuotta, joten meillä on vuosittaiset lisäkustannukset 500 euroa.
Nyt on yleiskatsaus klo 10000km on seuraava:
Kuten näette, ei käytännössä 700 euron kustannukset vuodessa lisättiin ajettaessa nestekaasulla. Tämän kustannus, on selvää, että 10 000 km / vuosi ei riitä siirtyä polttoaine bensiinistä nestekaasuun. Mutta ilman poistoja ja vain ylimääräisiä huolto, nestekaasu on kevyempi autot ovat vielä halvempia.
Tarkasteltaessa vuosittain ajetusta on 20000km, se näyttää tältä:
Täydellisyyden, annamme myös summan 25000 km vuodessa:
Täällä näet, että näin suuri määrä kilometrejä vuodessa, nestekaasu aina halvempaa puvut. Vaikka huomattavia lisäkustannuksia 500 euroa ja 200 euroa poistojen huolto vuodessa.

Johtopäätös

LPG voi varmasti halvempaa. Monille ihmisille se on edelleen yksi jännittävä siirtyminen takia negatiivinen kommentteja nestekaasun koskaan kuullut. Missä määrin nämä edut tai haitat olet tärkeitä, sinun täytyy päättää. Kustannusten kannalta, on selvää, joka tapauksessa, että sinun pitäisi aina mennä G3 asennusta, kun valitset nestekaasua.
Yllä olevissa esimerkeissä, voit helposti määrittää, jos ajaa tarpeeksi kilometriä vuodessa, säästää rahaa menemällä auton kaasu. Sinun tulisi myös tehdä, erityisesti koska lisäpoistot voi olla ratkaiseva tekijä. Ja tämä on hyvin riippuvainen auton ostat ja kuinka kauan haluat ajaa sitä.
(0)
(0)