Lokit Laji: Suur pormestari, Larus hyperboreus

Luonto Jarkko Ikävalko Tammikuu 23, 2017 0 5
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Isolokin, Larus hyperboreus, samanlainen pieni pormestari. Tämä lokki on jopa noin 68 senttimetriä pitkä, ja on myös melko paljon yhteisiä piirteitä silli lokki. Kuitenkin edellä mainitut osat ovat kevyempiä. Isolokin pesii matala pesiä rannikoilla ja saarilla. Täällä he makasivat viisikymmentäkahdeksan yli kolme munaa. Se on aggressiivinen metsästäjä, joka syö paljon muita lintuja. Hän myös syö pieniä nisäkkäitä ja raatoja, täydennetty kasviaineisto.

Tieteellinen luokittelu

  • Kunta: Eläinkunta Animalia
  • Tribe: Chordata
  • Luokka: Aves
  • Tilaa: Charadriiformes
  • Perhe: Laridae
  • Sukupuoli: Larus
  • Laji: Larus hyperboreus

Ominaisuus


Kaksi suurta pormestarit Isolokin on lokki laji, joka muistuttaa läheisesti pikku pormestari. On kuitenkin olemassa joitakin eroja. Isolokin on selvästi suurempi, ja 63-68 senttimetriä pitkä runko. Myös hänen päänsä vähemmän kierroksella. Silmä on pienempi, ja hän taittaa hänen siivet, vinkkejä siivet ulottuvat häntää. Aivan kuten pieni pormestari kesällä höyhenpeite pää täysin valkoinen. Talvella nämä tummaa raitaa. Isolokeista on valkoinen esivaaleissa, joten ne erottaa monista muista lokki lajeja. Siivet ovat laajoja, tylppä pistettä. Aikuisten lintujen on vaaleanharmaa yläosat, kevyempi kuin silli lokki. Kaula on huomattavan pitkä ja raskas. Jalat ovat vaaleanpunaisia.

Eteneminen

Merilokki pesiä pitkin Pohjois kivinen rannikolla ja saarilla, olen usein lähellä suuria siirtokuntia merilintuja. Se pesii Islannissa ja Huippuvuorilla. He tekevät pesänsä maahan tai välillä kallioita. Pesä on matala ja koostuu ruoho, sammal, oksia ja joskus höyhenet. Täällä he makasivat viisikymmentäkahdeksan yli kolme munaa värillinen vaaleanruskea tummempia ruskeita pilkkuja.

Ruoka

Suuri pormestari kaappaa eri lajia kuin ruoka. Hän saaliit linnut syövät munia ja nuoria lintuja suuria pesäkkeitä ja joskus saaliit jopa pieniä nisäkkäitä. Hän myös syö kuolleita eläimiä ja muita syötti, kuten ihmisten jätteet ja jotkut kasvit, lähinnä merilevää ja marjoja.

Leviäminen

Isolokin löytyy pohjoisella rannikolla Atlantin valtameren talvella, joskus hän osoittaa itse myös pitkin Pohjanmeren, kuten Alankomaissa. Se pesii arktisen ja Atlantin rannikolla Eurooppa.

Elinympäristö

Isolokin on kesällä pitkin valtamerten ja suurten järvien tundralla, saarilla aivan rannikon, kallioita ja rannikkoalueilla. Joskus hän tulee sisämaassa, mutta tämä on harvinaista. Talvella hän on nähnyt rannikoiden viljelysmaata, kaupungeissa ja kaatopaikat.

Uhanalaiset?

Isolokin ei ole uhanalainen laji.
(0)
(0)