Lämpötilaero uimavesien ja ihanteellinen lämpötila

Urheilu Virva Kuusi Kesäkuu 3, 2017 0 11
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Uimavesi on mitä lämpötila huolet ovat hyvin erilaisia. Että lämpötila on lähinnä tehdä kanssa paikka, jossa voi uida. Ajattele Sveitsin vuoristo järvi tuhat metriä tai lämmitetty uima-allas ylellinen uima-allas. Vaikka monet uimari ottaa sen, koska se on, lukuun ottamatta kylmää vettä, on ihanteellinen lämpötila uimiseen.

Uinti kuumaan veteen

Energiasta, jota käytetään fyysisen rasituksen aikana asettaa ihmisen elimistö on välillä 75 ja 80 prosenttia lämmöksi. Siltä ?? n vaivaa ulkoilmassa joka harvoin tuottaa ongelmia. Enimmillään tämä on, jos ulkolämpötila on erittäin korkea. Mutta kuumassa uimavesi voi johtaa heikentyneeseen. Kuuman veden yli kehon lämpöä voidaan riittävästi vapauttaa vettä niin, että lämpötila kehon voi nousta liikaa. Erityisesti on kyse suurten ja jatkuvia ponnistuksia uidessaan kuumassa vedessä.

Uinti kylmässä vedessä

Mutta ei vain uinti lämpimässä vedessä voi aiheuttaa ongelmia. Jopa enemmän kuin kuumassa vedessä kylmää vettä on riski ?? s koska lämpötila kehon kuin voi laskea liian paljon. Vapautuminen yli kehon lämpöä kylmään veteen on erittäin suuri. Vedessä tällainen toimitus on itse asiassa kolme-neljä kertaa suurempi kuin maalla. Tämä johtuu siitä, että johtavuus vettä on paljon suurempi kuin ilman. Siksi jopa kun suurella vaivalla ja siis tuottaa paljon lämpöä, voit silti kohdata ongelmia, koska lämmön haihtumista on suhteellisesti suurempi kuin lämmön tuotanto.

Riskit ?? s alle 15 astetta

Ongelmat, jotka voit suudella sisältää sydämen rytmihäiriöitä, jotka voivat jo tapahtua veden lämpötila on 15 astetta. Todella vaarallinen alemmissa lämpötiloissa se on velvollinen ottamaan hypotermia. Hyvin aktiivinen uimari, se voi silti säilyttää aika hyvin kylmään veteen, mutta monet ovat suuressa vaarassa hypotermia.

Elinaika on vähemmän kuin 10 astetta

Äkillisiä tai lasku kylmässä vedessä voi tuottaa kylmää shokki sillä seurauksella, että verisuonet ihon kuristaa äkillisesti niin, että verenpaine on lisääntynyt. Usein väristen hengitys tulos. Hyvin kylmää vettä, lihakset voi tulla niin kylmä, että ne eivät enää toimi. Eloonjäämisaikaa vedessä 10 astetta hoikka henkilö kaksi tuntia ja istuvan henkilö voi olla jopa kahdeksan tuntia, koska se eristää rasvakerros.

Ihanteellinen lämpötila uimaveden

Ihanteellinen lämpötila uimiseen on 10 astetta alhaisempi kuin ruumiinlämpö. Olettaen normaali ruumiinlämpö 37 astetta ihanteellinen uimaveden on siis 27 astetta. Se kuitenkin ottaa huomioon hieman pelata niin rajat ihanteellinen uimiseen lämpötila välillä 25-28 astetta. Lisäksi on ero ihanteellinen lämpötila ihmisille, jotka ovat vähemmän aktiivisia veteen ja siten muuntaa vähemmän energiaa lämmöksi. Heille on hieman korkeampi lämpötila kuin 27 astetta ihanteellisena. Kuulun siihen ryhmään ihmisiä ?? s vauva, pikkulasten ja vanhusten ja joskus lapsia. Erityisryhmille, kuten reumaa sairastuneille ja vammaisten on ihanteellinen lämpötila hieman korkeampi. Vauvoille ?? s 12 kuukautta, veden lämpötilan tulisi olla vähintään 32 astetta.

Ihanteellinen lämpötila ja käytäntö

Kun altaat ole oikeudellisia määräyksiä alin lämpötila. Sisällä Baden täyttävät yleisesti taso ihanteellinen lämpötila. Useimmissa ulkouima-allasta, avulla käyttämällä lämmön-järjestelmien pyrkineet pitämään lämpötila vähintään 20 astetta. Mutta se on edelleen suuri useita astetta alle ihanteellinen lämpötila. Terveille henkilöille, mutta sen ei tarvitse johtaa ongelmiin. Mutta useimmat uimarit ovat tässä lämpötilassa hyvin pitkä taivas sininen taivas niin aurinko voi lämmittää niitä heti herkullisen vedestä.
(0)
(0)