Liettuan ja tammi: voimaa, kestävyyttä ja kansakunnan

Miscellany Martti Ahosilta Tammikuu 22, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tammi symboloi kansakunnan Liettuassa. Useimmat liettualaiset joka varttui maakunnissa on lämpimät muistot tammea. Puu, joka usein aivan talon tai tilalla seisoo, on monien ihmisten osana perhettä. Kun Liettua julistautui itsenäiseksi, jotkut ihmiset menivät ulos ja istutetaan kolme puuta takapihalla. Ensimmäinen oli tammi, toinen oli tuhkaa, ja kolmas oli lehmus. Nämä puut seisoivat varten lippu, Liettuan lipun. Samaan aikaan toisella puolella maailmaa, New York Times kertoi 10 helmikuu 1991, että yksi ensimmäisistä symbolien Liettuan maan itsenäisyyden matkustamasta olivat postimerkkejä, "ja tammen, symboli, Liettuan ja merkintä "Palauttaminen Independent Liettuan tasavallan ??.

Epävirallinen symboli kansakunnan

New York Times kutsui tammen symboli Liettuassa. Mutta maa on tammi koskaan tehnyt virallisen kansallinen symboli. Pikemminkin se on edelleen epävirallinen symboli, jossa koko kansa näyttää hyväksyi ilman koskaan tapahtui julkista keskustelua aiheesta. Tämä yksimielinen, vaikka tiedostamaton tunnustaminen tammen kuin kansallinen symboli menee läpi ideologisen, materiaali ja kulttuuriset erot maan sisällä ja sisällä eri tasoilla. Liettuan sana tammea, ± ?? ?? ?? uolas käytetään Liettuassa merkitse kaikkea: esikoulu varhaiskasvatus, huonekalut yritykset, kuntokeskukset, musiikkia ryhmät, seurat matkailu, kiinteistöyhtiöt , tilitoimistot ja rakennusliikkeet. Nimi liittyy hyväksyntänsä laatu ja ammattitaito.

Stalin selvisi

Mikä on hämmästyttävää on, että jopa tiukin aikaan Neuvostoliiton miehityksen, kaikkein kyyninen kannattajat maatalouden suunnitelmien Neuvostoliiton tammi yksin vasemmalle ja he lähtivät, vaikka kaikki maatilat ja latoja maahan tehty oikealle ja joka toinen puu ja pensas pyyhkäisi pois paikan päällä. Tämä tarkoittaa, että jopa nämä ihmiset syvällä heidän alitajuntaan mielissä, kunnioitetaan tammi ja oli tarpeeksi ymmärrystä, jotta ne staan.Tijdens Stalinin aikakauden yksittäisten tilojen otettiin niiden omistajien ja pitää se sijaitsee suuri kolhoosien jossa entinen maanomistajat asuivat ja tavallaan kuin orjia. Prosessissa Neuvostoliiton hyötykäyttöön Seitsemänkymmentäluvun, Liettuan maaseutu on pitkälti kynnetty. Monet maatilat tuhoutuivat, mutta tammet että rajautuu rakennukset ovat enimmäkseen seistä tähän päivään.
Kautta vuosisatojen, liettualaiset perinteisesti tammi reunoille niiden viljelijöiden istutettu yrityksille. Tammi edellyttäen varjossa, kauneutta ja tunnetta hengellisen suojan. Yksittäiset tammet vakavasti liittyy kotiin ja perheen ja samalla kohtauspaikkana tai alue meditaatio, ryhmätöitä tai laulua. Todisteet kunnioittamisen tammi löytyy myös maan teillä käyrä noin tammen koska se kasvaa tiellä tien tai kun jalkakäytävä pysähtyy juuressa tammen ja jalkakäytävä pysyy takana puu.

Metafora voimaa ja kestävyyttä

Liettuan mytologiassa on yksi harvoista mies jumalat Perkunas, Ukkosenjumalan. Tämä jumala vedottu edistää hedelmällisyyttä alue on hedelmöitetty hänen valoa, niin että viljelykasvien kasvaisi keväällä. Ukkonen asui hänen talo jalka pyhän tammen.
Arkeologi Gimbutas kirjoittaa kirjassaan Balttien ?? ?? että liettualaiset uskoi kuolleen ihmisen sielu kehon hengitys jättäisi ja tapahtuisi kasveja, eläimiä ja lintuja, mutta useimmat puita. Mies henget usein löytäneet paikkansa tammi tai koivu. Hän selittää kirjassaan, että Baltian ihmisillä on hyvin intiimi suhteet näihin erityisiä puita.
Tammi ja lehmus ovat perus puita Itämerellä kansanperinnettä. Syntyessään istutettu puu tai puu metsästä osoitetaan uusi perheenjäsen. Uskotaan, että tämä puu on sama elämä kasvaa ihmisen vastine. Jos puu on kaataa, henkilö kuolee.
Pre-kristillinen uskonto otti tammen sijasta katedraali ja tärkeä rituaalit suoritettiin noin takakonttiin puu. Primitive kansat uskoivat tammilehtoja olivat pyhiä paikkoja, joita olisi suojeltava. Tammimetsään oli pyhäkkö, paikka jumalanpalveluksessa, paikka yhteisöllisyyttä ja paikka yhteyden.
Vahvistus Liettuan erityinen arvo järjestelmä ja kunnioitusta tammi osoituksena ote 19th-luvun Puolalainen kirjailija Józef Ignacy Kraszewski hänen novelliin Kunigas.
Romaani rekonstruoi Liettuan pakanallinen elämä perustuu tällä hetkellä saatavilla etnografinen tiedot. Yhdessä kohtauksessa, hän kuvailee pakanallinen pyhä paikka, Kraszewski kirjoittaa, "Oak oli pyhäkkö Ukkosenjumalan, se oli pyhä kuva itsestään." Kraszewski kuvaa toimintaa ylipappien, tai vaidilos, käveleminen tammen suorittaessaan pyhä tehtäviään puolestaan ​​harjoittavat kuivatuksen sairaita lapsia, tulkinta unelmia, ja antaa neuvoja taikureita.
Nykyaikainen Liettuan pakana uskonnollinen järjestö Romuva valitsi symboloivan tyylitelty tammen pieni liekki yläosassa ja kolme tasoa oksat, jotka symboloivat kolmen maailman: kuolleiden maailmaan, elävien maailmaan ja tulevaisuuden maailmassa. Osana palvonta, tämä järjestö kunnioittaa tammen eri rituaalien.

Oak Metsät saada hallitus suoja

Oak Liettuassa vuodesta 1420 on suojattu lailla. Nykypäivän kulttuuri on kunnioittaminen pyhyyttä tammi ja tammi metsien kansallisella tasolla. Jotkut tammimetsät on suojattu hallitus.
Tammimetsään Kaunasin läheisyydessä piirin ?? aliakalnis yhtymäkohdassa jokien Nemunas ja Neris, on 63 hehtaarin puisto avoinna yleisölle. Tämä suosittu virkistyskohde sisältää tammet joiden iät 100-320 vuotta vanha. Se on suurin kaupunki yhteydessä kypsä tammet Euroopassa. Toinen suuri tammimetsään Liettuassa on Duk ?? tos Oak Park, sijaitsee Vilnan ja
Kernave vuonna Neris Regional Park. Tämä 302 hehtaarin luonnonpuisto sisältää retkeilyreitit läpi tammimetsät ja ulkona näyttely kansantaidetta veistetty tammi.
Kuten tapana on, kansallinen symboli syntyy, koska se on ainutlaatuinen ominaisuus paikallista maisemaa. Vaikka Liettuan antiikin myyttiset metsät on nyt kutistunut huomattavasti, ja tammi sillä vain 1,5% sen 100 tammi julistettu kansallisia monumentteja. Vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista, on 1500-vuotias tammi Stelmu ?? I, monoliitti 23 metriä korkea ja 3,5 metriä leveä.
Ehkä se on mahtava ominaisuuksia tammen, joka tekee siitä selvää symboloi voimaa, ei vain liettualaiset, mutta myös monille muille kansoille. Tammi on kansallinen puu Englannin, Viro, Ranska, Saksa, Puola, Wales ja Yhdysvallat. Hän on aina ollut pyhä serbejä, jotka käyttävät sitä kansallisten ja alueellisten symboleja. Tammenlehtiä esiintyä aseita Viron. Klassisessa mytologiassa tammi symboloi Zeus ja on hänen pyhä puu. Raamatussa tammi Sikemin on sivusto, jossa Jaakob hautaa vieraat jumalat hänen kansansa. Joshua perustaa kiven alla tammen kuin ensimmäisen liiton Herran.
Vaikka tammi Liettuassa harvoin kaadettu, puu, kun korjattu, käytetään rakentaa huonekaluja. Kuori on käytetty tehdä teetä, joka auttaa parannuskeinoa kurkkukipu ja joka auttaa haavat paranevat. Vuonna apteekki voi olla parantava teetä tammi ostaa suoraan hyllyiltä.

Heraldinen tammi seppeleet

Vaikka ihmiset yhdistävät usein valtaa tammen kanssa massiivinen runko ja vahva oksat, tammen lehdet ovat myös suuria. Liettuassa on perinne kudonta tammen lehtien paksu seppele. Oak seppeleet ovat perinteisesti kuluneet juhlaa St. John, kesäpäivän seisaus, pisin päivä vuodessa. Aikana seisaus juhlia liettualaiset hypätä yli kokkoja ja laulaa ja tanssia koko yön.
Viime vuosina juhlaa St. John tunnustettu kansallinen vapaapäivä ja liettualaiset ottaa pois töistä juhlimaan. Nyt on mahdollista suositun toreilla eri puolilla maata ostaa tammi seppeleet kunniaksi ystävien ja perheen nimeltään Jonas tai Janina. Oak seppeleet ovat myös käytetään usein osoittaa kunniaa henkilöille, jotka ovat kunnostautuneet erilaisissa kansallisissa tapahtumissa yleensä Sports Champions. Kuitenkin, taiteilijat ja runoilijat ovat myös kunnia kanssa tammi seppeleitä. Vuosittaisessa kevään festivaali Poëzie` runoilija valitaan ja kruunataan seppeleen tammi. Tammi seppele on todella osoitus kunnioituksesta.
(0)
(0)