Lehmät tanssi: lehmä laitumella on terve ja onnellinen

Luonto Elsi Lehtinen Huhtikuu 13, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Luuletko hollantilainen maisema, luulet valtavat niittyjä lehmiä. Ainakin kun se ei ole talvi, koska talvella tulet ulos vain kourallinen lehmiä. Mutta kun kevät koittaa, monet lehmät jälleen alku laidunkauden. Ja että he pidättäytyvät löytää tämä sakko on sitä; Kun vakaa ovet ensimmäinen avoin, ne alkavat juosta, hypätä ja tanssi. Muutama luomutiloilla tekevät erityinen päivä, kun he kutsuvat yleisöä todistamaan tätä hetkeä. Tämä ilmiö on "lehmät tanssi" ja saa ihmiset hauskalla tavalla selvää, miksi laidunnus on niin tärkeä. Yhä useammat lehmät ovat taloudellisista syistä koko vuoden pidetään sisätiloissa, mikä useita merkittäviä haittoja lehmän hänen terveydentilansa ja hyvinvointiin merkitsee. Terveyden lehmän työskentelemällä liha ja maito, ja siksi myös meille tärkeää.

Luonnollinen ja onnellinen niitty


Säätiö Wakker Dier on yksi toimivien laitosten hyvinvoinnista Hollannin lehmä.
Yhteistyössä Luomutilojen määrä Wakker Dier järjestää vuosittain ns lehmät tanssia. Eri paikoissa maa voi sitten ihmiset ovat menossa käymään maatilan ja todistaja hetkellä lehmiä uudelleen ensimmäistä kertaa pitkän talven jälkeen laidun toukokuussa.
Kun pilttuu ovet auki, eläimet kiire pois lahjoittaa koko show temput, kiri, pelaa, kaivaminen ja roll ruoho. Ilo ja vapaus räjäyttämällä ne pois ja lehmän annetaan mahdollisuus asettaa näytteille niiden luonnollinen käyttäytyminen. Raikas ilma, aurinko, ruoho ja tehdä tilaa, että lehmä on onnellinen.

Mistä maito tulee?

On lapsia, jotka ajattelevat maitoa tehdas on luotu. Tämä on seurausta kaupungistuminen, mutta myös nousu intensiivinen maitotila, jossa suuri lehmien kojuista mega oltava koko vuoden
"Melkfabriek'gehouden. Nostalginen kuva, että ihmisillä on maitoalan, on kuitenkin yksi hiljainen ruminating lehmiä laitumella, jotka ovat hyvin hoidettuja viljelijän.
Sikojen ja siipikarjan arvellaan aikaisemmin teollistuneiden ja laajalti toimivat mega yritykset, mutta tämä suuntaus on myös tekeillä meijeriteollisuuden. On jopa enemmän mega kojuja, joista jokaisella on yli 250 lehmää, niin että mega kojuista sika-alalla Alankomaissa.
Lypsy, keinotekoinen järjestelmä, keinosiemennys, mega talli, sarvien poistamista, voima-Vasikoiden, sisäsiitos ja monet antibiootit ovat täällä jokapäiväisessä liiketoiminnassa, joka ei näytä paljon kuin tehdas? Suurin karja tehdas Alankomaissa on jopa 1150 lehmien, joka on 16 kertaa lehmien keskimääräinen lukumäärä tilaa kohden.

Miksi kuulla lehmä niityllä

Viljelijät päästi niiden lehmien laidun keväällä, ovat yleensä pienimuotoisia ja maattomien viljelijöiden. Maa-sidottu viljelijää laiduntaa lehmiä maassa ja tuottaa omaa rehua maa, jossa lannoitus tapahtuu lannan niiden lehmien.
Mega talli sallia lannan leviävät ja jalostuksen rehu toimitetaan, joka on paljon suurempi taakka ympäristölle.
Royal Dutch Eläinlääkäriliitto toteaa muistiossaan asemaa laidun ja asuminen lypsykarjan Alankomaissa ", jossa lehmät laitumella on enemmän mahdollisuuksia ilmaista luonnollinen käyttäytyminen ja laiduntaminen paremmin täyttää biologisia vaatimuksia lehmän. Esimerkiksi niiden tarpeen tutkia asioita tyytyväisempiä, ovat siellä varajärjestelyt häiriöitä, he voivat seisoa ja olla paremmin ja on enemmän aikaa märehtiä. Myös, infektioriski on pienempi ja on nopeuttanut elpyminen kaikenlaisia ​​sairauksia.
Kaiken laiduntaminen on seuraavia etuja:
 • vähemmän kynsiä tulehdus
 • vähemmän utaretulehdus
 • vähemmän kuolemia
 • pidempi
 • vähemmän hedelmällisyysongelmat
 • lisää hyvinvointia
 • vasikat alle erotetaan äidin
 • parantaa maidon koostumuksen
 • vähemmän saasteita ja ammoniakkipäästöt
 • säilyttää maisema

Essential toimenpiteet, jotta laiduntaminen

Hollannissa asuu noin 2,8 miljoonaa lypsylehmää vuonna 2013, joka tuottaa puolet maitoa ja puolet tähän on vielä liian nuori. Nuoret eläimet ovat suurimmaksi osaksi teurastetaan, pieni osa naisista ylläpidetään käteisellä lehmän.
Ei ole mahdollista kaikkien näiden eläinten tarjota riittävästi tilaa laitumilla, tehdä tämä olisi jyrkkä väheneminen lehmien ovat tarpeen.
Lehmä on kasvatettu niin, että hänen maidontuotannon kaksinkertaistui ja edelleen tuottaa niitä on oltava vasikka joka vuosi, erotetaan heti äiti vauvan.
Kun kuluttajat ovat valmiita maksamaan hieman enemmän laidun maitoa ja kun on vähemmän maitoa laajamittaisesti on tuotettava, saattavat lisätä eläinten hyvinvointia.
On joitakin haittapuolia laiduntaminen, korjaamiseksi tarvittavat toimenpiteet ovat:
 • kasvatetaan korkea lehmille sairastut, kun he syövät vain ruohoa. Ne ovat paljon rikastetta tarvitaan niiden energia
 • Pysähtyminen on tehokas ja kustannustehokas ja lehmät ovat erittäin tuottavia, usein lypsettävä ja ruokitaan, mitä vakaa on vähemmän työvoimavaltaista
 • käyttö lypsyn robottien on hankalampi laitumelle, mutta on olemassa mahdollisuuksia
 • Lehmät eivät kestä korkeita lämpötiloja ja lämmössä ja sademäärä rypäleen varjoa ja turvakoti niitty

Stand up hyvinvoinnin lehmä

Wakker Dier voi hyväksyä sitä, että 35% lehmistä koskaan tulee ulos ja että tämä määrä vain kasvaa, jos mitään ei tehdä.
Korkeat tuotantokustannukset noin 8000 litraa maitoa lehmää kohden vuodessa, ja huiput 12000 litraa ja jopa eläinten terveydelle voidaan vähentää. Lypsylehmät ovat nyt usein noin heidän 5. tai 6. elinvuoden varmasti "ylös" ja sitten mennä teurastamoon, kun taas luonnollinen elinikä on noin 14 vuotta.
Mitä myönteistä on se, että viljelijät, koska koskevat tiukennetut antibioottien, on sairaus pikemminkin valita teurastetaan kuin kohdella häntä lehmä. Terveydelle ja lyhyempi on siis myönteinen.
Suhteellisen toimittaa monet maitotilat lehmiä kesällä laitumella meijeriin yritykset kuten Cono, Rouveen ja FrieslandCampina. Voit predikaatti "laidun maito" saada lehmän on oltava vähintään 120 päivää vuodessa 6 tuntia tai pidempään kentällä.
Wakker Dier ensisijaisesti tekee kampanjoita sen varmistamiseksi, että:
 • tulevat kaikki lehmät laitumella
 • vasikat voivat kasvaa äitinsä kanssa karjan
 • Maito tuodaan normaalilla tasolla, niin että lehmät pysyä terveenä

Koe lehmät tanssia

Kun kevät alkaa, enemmän ja enemmän lehmiä takaisin laitumelle. Ensimmäisenä päivänä he saavat ulos, ne ovat aina hyvin riehakas ja käynnissä, vuohia, hyppy, kaivaa ja leikkiä, kunnes he eivät enää voi tehdä itse sitten juhlia ensimmäistä tuoretta ruohoa. Tämä on erittäin mukava hetki kokea ja eri luomuviljelijöiden järjestää lehmät tanssia. Lehmät tanssi on hauskaa ihmisille ja eläimille ja suuri mahdollisuus nähdä miksi lehmä kuuluu laitumella, siis tästä nähdäksesi kaikki hauskaa kahdesta kokeesta molemmissa linkkejä.
Ole verkkosivuilla eläimen hereillä aika lehmät tanssia tapahtuu päivämäärät ja paikat lueteltu
(0)
(0)