Lausunto Israel 10: 150 syntymäpäivä Theodor Herzl

Miscellany Saana Sirola Tammikuu 22, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
2. toukokuuta 2010 oli 150 syntymäpäivä Theodor Herzl, suuri johtaja sionismin. Herzl, wieniläinen juutalainen journalisti, sionismi laittaa Euroopan kartalla. Hänen diplomaattiset taidot oman tuloksen suurten eurooppalaisten valtuudet, kuten Englannissa ja Turkissa alkoi kiinnittää huomiota juutalaiskysymykseen. Hän kuoli 44-vuotiaana ilman koskaan perusta juutalaisvaltion kokenut.

Lyhyt elämäkerrallinen yleiskatsaus Theodor Herzl

Sionistien Ajatus Herzl alkoi Dreyfus tapaus, josta hän raportoi. Sitten hän kirjoitti esseen juutalainen valtio. Teema kirja oli, että yrittänyt juutalaisiin diaspora säilyttää uskon esivanhempien, mutta tämä ei ollut sallittua. Se oli tästä syystä vain yksi ratkaisu on mahdollinen: muodostumista kotimaassa. Maastamuutto juutalaisten Palestiinaan kestäisi vuosikymmeniä. Juutalaisvaltion olisi tieteellisesti ja teknisesti edistyksellinen. Valtio tunnistaisi sosiaalinen periaatteita: yksityinen aloite kannusti palvelemaan yleistä etua ja naisilla on yhtäläiset oikeudet.
Herzl olisi paljon diplomatiaa yritykset vaihtelevalla menestyksellä. Hän järjesti myös sionistisen kongressien sionistien ympäri maailmaa. Herzl oli johtaja Chovevei Siionin ja oli monien mielestä uusi messias.
Theodor Herzl oli itse johtaja poliittisen sionismin. Hän maksoi vähemmän huomiota käytännön sionismin jossa korostettiin siirtokuntien Palestiinassa. Herzl voisivat olla yhteydessä Saksan keisari Wilhelm II ja Turkin sulttaani Abdul Hamid. Hän sai vain osittain menestystä heidän kanssaan. Myöhemmin, Britanniassa tuli suurvalta Lähi-idässä ja Siinain, ajatus oli pohdittu kuin kotimaa juutalaisille. Mutta tämäkin epäonnistui.
Kirjassaan Altneuland Herzlin antoi kuvan siitä, mitä hän näki edessään juutalaisten maassa. Merkittäviä oli hänen visionsa että arabit ja juutalaiset eläisivät rauhassa toistensa kanssa. Juutalaiset ympäri maailmaa hyötyisivät menestystä uuden juutalaisvaltion ?? Jos haluat, se ei ole unta ??.
Kritiikki oli myös kestää Theodor Herzl. Henkinen vastustaja oli Achad Ha'am. Hän korosti Cultural sionismin. Achad Ha'am tukivat muut juutalaiset -the ED-ryhmä jossa korostettiin lujittamista Yishuv.
Mutta siirtokuntien Palestiinan ei ollut yhtä hyvä ja pogromit Venäjällä oli käynnissä. Herzl ehdotti siksi ajatus Ugandan kuin yösijaa. " Monet sionistit käsitteli tätä ehdotusta mitään ja lopulta päätyi jääkaapissa.
Iässä 44 kuoli Herzl. Hän ei ole koskaan pystynyt kokea luomista juutalaisvaltion.

Vision Etsel

Epäilemättä Theodor Herzl oli suuri sionistijohtaja. Hän laittaa sionismi Euroopan diplomaattinen ja joka lopulta johti siihen myöhemmin, monissa maissa tuetaan perustamista juutalaisvaltion YK Hänen huomiota poliittisten sionismi oli mielestäni liikaa. Parempi hänellä oli Käytännön sionismi voi tukea enemmän. Lopulta oli vielä faktoja luodaan; diplomatia ei olisi ollut riittävä.
Vuonna Altneuland fantasized Herzl, juutalaisvaltion. Hän oli positiivinen välisestä suhteesta arabien ja juutalaisten. Mistä se tuli positiivinen asenne on epäselvä. Ehkä se oli, koska ei ollut juurikaan olivat ristiriidat arabien ja juutalaisten. Mutta Herzl oli hyvin tietoinen antisemitismi ja se ei ollut kovin todennäköistä, että arabit tai juutalaiset hyväksyttävä muut kuin eurooppalaiset. Tältä osin mielestäni Herzl oli varsin naiivi.
Israel on tullut kehittynyt maa naisten yhtäläisiä oikeuksia on aivan totta. Mielestäni Herzl vastaa sodan olisi ollut varsin myönteisesti Arabieren- juutalaisten ja juutalaisvaltion hän olisi elänyt tänään. Holocaust vie hänet vain hänen mielessään ovat vahvistaneet tarvetta juutalaisvaltion.
Israelissa ja diasporassa pysäytetään 150. syntymäpäivä Theodor Herzl. Epäilemättä, nykyinen asukkaat ovat paljon kiittää häntä. Hänen ja niiden unelma täyttyi vaikkakin paljon verta ja kyyneleet- ja Israel on tullut jäädäkseen. Siitä on tullut erittäin kypsä valtio, joka on voittanut monia ongelmia. Israel on todiste juutalaisten ylpeys. Kaksi tuhatta vuotta, juutalaisia ​​nöyryytettiin ja olivat riippuvaisia ​​oikkuihin kansallisten hallitusten niistä maista, joissa he elivät. Nyt juutalaiset taas puolustautumaan. Herzl osoitti myös merkitystä diplomatiaa. Silti Israelin on kaikilla rintamilla diplomatian yritykset haluavat pitää päänsä vedenpinnan yläpuolella. Juutalaisten läsnäoloa Israelissa ei yksin riitä; diplomatia on elintärkeää. Myös että asia Herzl oli niin visionääri.
(0)
(0)