Laktuloosi, laksatiivinen

Terveys Kustaava Elomaa Huhtikuu 2, 2017 0 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Jos sinulla on vähemmän kuin kolme kertaa viikossa jakkara, on ummetus. Monet ihmiset on ongelmia suoliston, kuten ummetus tai kova uloste. Yleisimpiä syitä ovat vähän kuitua ruokavalio, liian vähän juoda tai ehto. On myös ihmisiä, jotka kärsivät ärtyvän suolen oireyhtymä, joka aiheuttaa suolen häiriintyy. Joissakin tapauksissa, käyttö laktuloosin on ratkaisu on krooninen ummetus.

Mikä on tukos

Jotkut ihmiset ajattelevat, on normaalia, että on päivittäin jakkara. Jokainen ihminen on oma malli tässä. Yksi, on luonnollista, että hän menee kerran joka kolmas päivä, kun taas toinen menee kolme kertaa päivässä. On vain kysymys tukos kun henkilö on vähemmän kuin kolme kertaa viikossa ulosteet tai että on äkillinen muutos helpotus kuvio. Tukkeutuminen tunnetaan myös ummetus tai ummetusta, ja se tarkoittaa, että ulosteen liian kauan paksusuolessa edelleen istua alas. Tämä tekee jakkara vaikeampi ja kuivempi koska kosteus uutetaan.

Syyt

Ummetus usein nähdä ihmisiä, jotka syövät liian vähän kuitua. Kuidut kosteutta suolistossa, jotta jakkara pysyy pehmeänä ja helppo vetää ylös. Kuidut löytyy vihanneksia, hedelmiä, täysjyvätuotteita ja leseitä. Toinen syy ummetus on liian vähän juoda. Muita syitä voivat olla: liikunnan puute, epäsäännöllinen elämäntapa, stressi, tai tulos sairaus, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä. Ärtyvän suolen oireyhtymä, jota kutsutaan myös spastinen paksusuoli, on krooninen suoliston häiriö, jossa voi olla sekä ummetusta ja ripulia. Jotkut ihmiset pitävät ulostetta liian pitkä, jolloin neste poistetaan ja se on kova.

Kuka on se?

Kun kyseessä on krooninen ummetus, lääkäri voi määrätä laktuloosi. Se on turvallinen kaikenikäisille. Lapsilla, sitä käytetään, koska ne pelkäävät ulostaa, koska he eivät uskalla mennä vessaan koulussa ulos hämmennystä tai koska he pelkäävät kipua. Vanhuksilla, koska sitä käytetään joskus ei ole enää henkinen tai fyysinen kyky tuottaa jakkara. Henkilöiden, jotka viestittää, että he käydä vessassa pitäisi koskaan sivuuttaa signaali ehkä vapauttaa kokonaan kadota. Kun kyseessä on peräpukamat, se on myös joskus määrätty. Laktuloosi voi tuoda jakkara takaisin raiteilleen.

Toiminta

Parhaimmillaan se voidaan aloittaa pienellä annoksella. Annostus voidaan vähitellen rakentaa kunnes on merkki siitä, että sinun täytyy käydä vessassa et voi sivuuttaa. Kuullen lääkärisi tarkastellaan kuinka kauan lääkettä tulee käyttää. Jos ulosteen palaa normaaliksi, käyttö lääkkeen voidaan vähentää. Laktuloosi koostuu sokeria molekyylejä, jotka bakteerit hajottavat suolistossa. Tämä varmistaa sen, että on vähemmän vettä, ulosteesta uutettu, niin että se kulkee suolen läpi nopeammin. Nieltynä se yleensä alkaa toimia välillä 24 ja 28 tuntia, mutta jos käytät sitä päivittäin, se on havaittavissa neljän tunnin kuluttua. Laktuloosi toimii parhaiten, jos otat sen aikana aamiaista.

Side Effects

Kuten ei muitakaan lääkeaineita, saattaa syntyä myös lisäksi haluttu tulos sivuvaikutuksia. Laktuloosi tiedetään, että se osoittaa vähän sivuvaikutuksia pienillä annoksilla. Suuremmilla annoksilla voi aiheuttaa seuraavia oireita: vatsan kouristukset, kaasu ja ilmavaivat, hallitsematon ripuli, pahoinvointi ja oksentelu. Jos olet muuten terve, se epämiellyttävä, ei hengenvaarallinen.

Väärinkäyttö

Pitkäaikaiseen käyttöön laksatiiveja voi lopulta johtaa tukos koska suolet vahingoittuneet. Jotkut käyttävät laksatiiveja laihtua. Usein kuin muut laksatiiveja käyttää, koska enemmän edistää suolet. Joskus laktuloosi hyödyllinen ihmisille, jotka käyttävät väärin ulostuslääkkeitä, sillä tämä lääke on suhteellisen vähän sivuvaikutuksia. Niiden on käytettävä tätä ainetta kuin laksatiivinen. Tietenkin se on parempi pudota ilman laksatiiveja.
(0)
(0)