Koirarodut: Don Sfinx

Luonto Niklas Tamminen Tammikuu 22, 2017 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Don Sfinx on karvaton kissa, joka tulee Venäjältä ja peräisin geneettinen mutaatio. Virallisesti tunnustettu rotu vuonna 1997 ja tämä mojova kissa on keskikoko. Huolimatta siitä, että tämä kissa on kalju, hän vielä tarvitsee paljon hoitoa, koska hänen iho erittää enemmän tali. Nämä ystävällinen ja aktiivinen kissa on hyvin hellä ja on ratkaisu kissan ystäville, jotka ovat allergisia kissa hiukset.

Historia

Alunperin Don Sfinx, jota kutsutaan myös Donskoyn Venäjältä. Havaittiin lähes karvaton kissa vuonna 1987 kadulla kaupungin Rostov joka lopulta tuli kantaisä rotu. Useimmat pentueet toimitetaan karvattomia pentuja. Yksi pennuista laskeutui kissala, joka oli edelleen jalostukseen. Se oli edelleen kasvatettu tätä kisaa joka risteytettiin tavallisten kotikissojen ja Venäjän Blues. Rodun ei ole niin vanha. Vuonna 1997 Don sfinksi oli ensimmäinen virallisesti tunnustettu WCF ja vuonna 2005 TICA. Geneettistä informaatiota, joka varmistaa, että kissa on paljas, on hallitseva.

Ulkomuoto

Silmiinpistävin piirre tämä koira on hänen karvaton iho. Don Sfinx on vankka kissa keskikokoinen, vahvat luut ja vahvat lihakset. Sen kiilamainen pää on monia pystyviivoja ja vaakaviivoja. Hänen mantelinmuotoiset silmät ovat normaalikokoisia ja voi esiintyä kaikissa väreissä. Hänen korvansa on sijoitettu korkealle ja leveä. Hänen nenä on keskikorkea ja hänen viikset ovat kihara ja paksuja. Häntäänsä on pitkä ja suora, kohta tulee peittää paksu tukka.

Iho ja hiukset

Hänen ihonsa on hieno, joustava ja on jopa paljon. Hänen pää, kaula, kainaloihin, ja kupeissa, tämä kissa ryppyjä. Nuoret kissat joskus kuono joka on peitetty hieno takki. Jotkut pennut ovat syntyneet rexachtige aaltoilevat hiukset ja kalju paikalla päähän. Aikuisilla kissoilla, se voi kestää kaksi vuotta ennen kyseistä vähintään takki on mennyt. Kihara viikset ovat vaadittavia ominaisuuksia rodulle. Kaikki värit ovat sallittuja. Tämä karvaton kissa on ihanteellinen ihmisille, jotka ovat allergisia kissa hiukset. Jos olet allerginen kissalle hilse, Don Sfinx ei ole tarkoituksenmukaista.

Merkki

Don Sfinx on aktiivinen ja ystävällinen kissa. Hän rakastaa pelata ja on hyvin kiintynyt isäntäänsä. Ne sopivat hyvin kodin muiden kissojen, koirien tai muiden lemmikkieläinten ja he tulevat hyvin toimeen lasten kanssa. Tämä älykäs kissa on hyvän tuulinen ja on uskollinen perheelleen. He rakastavat istua sylissä ja halata ja joskus pyytää äänensä huomiota. He eivät halua olla yksin pitkiä aikoja.

Hoito

Vaikka tämä karvaton kissa, hän vaatii vielä jonkin verran huolta. Hänen ihonsa erittää paljon tali ja siksi hän on pestävä säännöllisesti. Jos et, hän tulee olemaan tahmea ja haju. Korvat tulee tarkistaa säännöllisesti, koska jopa liiallinen tali tuotanto voi olla läsnä. Anna kissa liian pitkä kirkkaassa auringonvalossa, koska hänen iho palaa helposti.

Terveys

Joskus on joitakin huolia geneettinen terveyden kissa. Tässä rotu, häiriö on ektodermaalisen dysplasia joskus nähnyt, aiheuttaa ongelmia hampaisiin, ja ongelmat rintamaidon voi syntyä. Tässä perinnöllinen tila, on eroja kasvun ja kehityksen tiettyjä rakenteita alkion. Esimerkiksi, siellä esiintyy joskus muodossa spastisuuden, ja sydän edellytys hypertrofinen kardiomyopatia. Siksi ei kaikissa yhteiskunnissa tunnista Don sfinksi. Jos haluat mennä tämän rodun, löytää kasvattaja terveitä vanhempien.
(0)
(0)