Kansanmurha: Darfurin

Miscellany Elmeri Niinistö Toukokuu 29, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Darfurin kansanmurhaan on ensimmäinen kansanmurha 21. vuosisadalla. Ongelmat alkoivat vuonna 2003 ja jatkuvat asti. Lähes puolet väestöstä on pahoinpideltiin lennon ja lähes viisi miljoonaa ihmistä on tullut riippuvaisia ​​hätäavun.

Sudanin ja Darfurin

Darfurin on osa Sudanin sijaitsee maan länsiosassa. Sudanissa, vuosia konfliktin raivosi välillä pohjoisen ja etelän, jossa enimmäkseen muslimien pohjoiseen ja etelään kristittyjen ja animistien. Vuodesta 09 heinäkuu 2011, Etelä-Sudanin itsenäisyyttä, mutta pohjoisessa vallitsee edelleen lepoa. Vuodesta 2003 tulee olemaan Darfurin kansanmurhaan. Alue on jaettu kolmeen maakunnat ja alue on etnisesti hyvin monipuolinen, siellä asuu satoja erilaisia ​​etnisiä ryhmiä. Asuu lähes kuusi miljoonaa ihmistä alueella ja useimmat ihmiset ovat muslimeja. On arabien ryhmiä, joka eli kuin paimentolaiset, Afrikkalainen ryhmät alueella ovat pääasiassa maanviljelijät. Kuitenkin väestö on hyvin sekoitettu ja on myös hyvin paljon etnisten avioliitot, joten se ei ole helppo puhua selvästi eri ryhmiin.

Kapina ja Janjaweed


Darfurin
Vuonna 2003 Sudanin vapautusarmeijan ja oikeus- ja tasa-arvon liikkeen nousi Sudanin hallitusta vastaan. Molemmat liikkeet valittivat, että Afrikkalainen väestö alueella oli syrjäytyneitä ja että hallitus ei tehnyt mitään vastaan ​​paimentolaisia ​​jotka suorittivat hyökkäyksiä vastaan ​​gesedentariseerde väestöstä. Helmikuussa 2003 kapinalliset hyökkäsivät Sudanin ilmavoimien Base El-Fasher, Pohjois-Darfurissa. Sudanin hallitus vastasi aseistamalla arabiryhmiin kutsutaan janjaweed, "paholaiset ratsain" kuka sitten vaelteli kyliin Darfurissa. Tavanomainen menettely on, että kylä hyökkää Sudanin ilmavoimien ja myöhemmin tunkeutuu Janjaweed. Ihmiset, jotka murhasivat selvisivät ilmaiskussa, naisia ​​ja lapsia raiskataan ja myydään, kylä saa potkut. Elimet heitetään kuopissa saastuttaa että vesi. On järjestelmällinen tuhoaminen ihmisiä. Toistaiseksi noin 400 000 ihmistä menetti henkensä ja ajetaan 2700000 ihmistä kodeistaan, 4,7 ihmiset ovat riippuvaisia ​​tuesta.

Kansanmurha

Vuonna 2004 Yhdysvalloissa tunnustettu mitä oli tapahtumassa Darfurin kansanmurhan nojalla kansanmurhan yleissopimuksen Yhdistyneiden Kansakuntien. Sekä Afrikkalainen unionin ja Yhdistyneiden Kansakuntien ovat yrittäneet lopettaa väkivallan ja yrittää auttaa pakolaisia ​​ja siirtymään joutuneita henkilöitä. Monet ihmiset ovat paenneet naapurimaihin Tšadissa ja Keski-Afrikkalainen tasavalta. Vuodesta 2005, Kansainvälinen tuomioistuin yrittää laatimaan tutkimuksia kansanmurhaa alueella, mutta Sudanin hallitus on kieltäytynyt yhteistyöstä. Vuonna 2005-6 pidettiin Abujan rauhanneuvotteluissa, jotka johtivat Darfurin rauhansopimusta. Täällä, Sudanin hallitus olivat, JEM ja kahtia SLA läsnä. Vuonna 2008 yritti Afrikkalainen UNAMID joukot rauhan säilyttämiseksi alueella, mutta 9000 sotilaita ja riittämättömät resurssit, he eivät voi käyttää tarpeeksi vaikutusvaltaa. Vuonna 2009 pidätysmääräys on annettu Sudanin presidentti Omar al-Bashirin kanssa syytös yllyttämisen joukkomurhaan, raiskaus ja tuhoaminen kylissä ja kaupungeissa. Myös entisen ministerin Ahmed Harun ja janjaweed johtaja Ali Kushaybin ovat pidätysmääräykset. Sudanin hallitus kiistää linkkejä Janjaweed ja luovuttaa mitään syytettyjen Kansainvälisen tuomioistuimen.
Tärkeää Eye-avaajina:
  • Usein Darfurin konfliktin nähdään ristiriita Afrikkalainen ja arabien heimojen. On totta, että Janjaweed pitkälti koostuu arabeja, mutta ei varmasti kaikkia arabeja alueella ovat heidän puolellaan. Monet arabit ovat taistelleet vastaan ​​Janjaweed. Monet kylät ja avioliitot sekoitetaan, joten se ei ole helppo tunnistaa ihmisiä olevan Afrikkalainen tai arabi. Kunnes tämä konflikti ryhmien asuneet yhdessä suhteellisen rauhanomaisesti, konflikti on kuitenkin lisännyt ristiriitoja.
  • Konflikti syntyi lisääntyvän kuivuuden, joka paimentolaiset joutuneet muuttamaan reittejä. Kuivuus on todellakin tuottanut ristiriitoja, mutta nämä on yleensä ratkaistu perinteisillä tavoilla. Sudanin hallitus käytti yhä kuivuuden ja seurannut konflikteja eniten ihmiset aseistaa ja joissakin tapauksissa ne jopa maa ja rahaa, kun he osallistuivat hyökkäykset kyliin.
  • Konflikti on yksi muslimien ja kristittyjen välillä. Darfurin väestöstä on 99% muslimeja.

Yhdistyneet Kansakunnat

YK on useaan otteeseen yrittänyt jotain muuttaa tilannetta, mutta erityisesti Venäjä ja Kiina yhteistyöhaluinen. Erityisesti Kiina on merkittäviä etuja Sudanissa, Sudanin tärkein öljyn toimittaja maan ja suurin osa Sudanin arsenaali peräisin Kiinasta. Venäläiset nähdä Sudanin pääasiallisena Afrikkalainen kumppani ja nimetä riippumattoman Darfurin pois. Molemmat maat, Kiina ja Venäjä, ovat varmistaneet, että YK: n rauhansuunnitelman Joukot eivät sijoitettu Sudanissa.
Liittyviä tietoja löytyy Special kansanmurhan.
(0)
(0)