Kanada: Alberta

Viihde Ilkka Kauppi Tammikuu 22, 2017 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Albertan provinssin sijaitsee länteen Kanadan. Sinulla on lämpimät kesät ja kylmät talvet. Kesällä se on 20-25 astetta. Voit tehdä monia asioita, sekä kesällä tai talvella. `Talvella voit ovat hiihto, koiravaljakkoajelua ja hiihto ja kesällä voit mennä pyöräily / maastopyöräily, kantaa katsomassa ja ratsastusta. Lisäksi sinun melonta tai melonta, koskenlaskua, kalastus, uinti, purjehdus tai veneily risteilyalus.

Ilmasto

Alberta on äärimmäinen mannerilmasto pohjoisessa maakunnassa Alberta ovat viileä kesällä ja etelässä kesät ovat kuumia. Vuoden keskilämpötila on noin 3,5 Celsius pohjoisessa ja noin 7 astetta rajalla Yhdysvalloissa. Tuuli on myös kutsutaan Chinook ilmasto Lounais Alberta on yleensä kuiva ja paljon aurinkoa. Tästä johtuen tuulen, lämpötilan lyhyessä ajassa voi venähtää. Joka talvi tulee nämä tuuli noin 6 kertaa. Pohjois, kylmät talvet, lokakuun lopulla ensimmäinen lumi tammikuussa ja jo kylmä -30 astetta. Etelässä on noin -10 astetta tällä hetkellä. Kesät tässä osassa Alberta lyhyt mutta lämmin lämpötila on 22 ja 25 astetta.

Väestö / Kieli

Vuonna 2001 Alberta oli 2974807 asukasta. Koska talouden vielä monia ihmisiä muista maakunnista Kanadan Albertan. Asukasluku on siis nopeammin kuin muissa maakunnissa Kanadassa.
Noin 20% väestöstä asuu maaseudulla ja muun väestön kaupungeissa. Useimmat ihmiset ovat mustia tai intialaista alkuperää. Uskonto, joka törmäät eniten on kristinusko. Myös pieni osa muslimi tai buddhalainen.
Kanadassa puhuttu kahdella kielellä: Englanti ja ranska. Ranskan on äidinkielenä noin 24% asukkaista. 63% väestöstä on Englanti äidinkielenään. Sinulla on myös tietyillä alueilla Alberta äidinkielen.

Koulutus

Kanadassa, et yleensä julkisen koulutuksen. Kaikki koulutus korkeakoulutukseen on erikseen jokaisessa maakunnassa sovelletaan paikallisesti valittujen ihmisten. Jos lapsi on kuusivuotias se menee peruskoulun. Lapset menevät 6 tai 7 vuotta peruskoulua. Sitten he menevät kasvatuksen tai ammatillisissa oppilaitoksissa. Kun ne ovat valmistuneet, ne voivat, jos ne on otettu korkeakoulutuksen. Korkeakoulutus usein vähintään neljä vuotta ja on verrattavissa korkeakoulutuksen Alankomaissa.

Kaupungit

Calgary
Calgary ei ole pääkaupunki Albertan mutta suurin kaupunki maakunnassa. Vuonna 1988 talviolympialaiset pidettiin. Tämä kaupunki on suosittu talviurheiluun vuorilla, jotka ovat lyhyen matkan päässä. Nämä vuoret ovat myös kutsutaan New West. Tämä kaupunki sijaitsee 80 km päässä Rocky Mountains. Keskustassa koostuu piirit Eau Claire, Keskusta, West End, Downtown Commercial Core, Chinatown ja Downtown East Village.
Canmore
Canmore on noin 16000 asukasta ja houkuttelevat monia turisteja täällä. Tämä kaupunki on suosittu ihmisten keskuudessa, jotka asuvat naapurustossa, mutta myös ihmisten keskuudessa, jotka mennä hiihtämään. Se on suosittu talviurheilun harrastajille koska vuoristomaisema on ainutlaatuinen.
Edmonton
Edmonton on pääoman Alberta. Tämä kaupunki tunnetaan myös Festival City, koska on monia festivaaleja. Löydät myös Pohjois suurin ostoskeskus ?? Amerikassa, nimeltään West Edmonton Mall. Se on harvaan asuttu kaupunki noin 712 931 asukasta ja pinta-ala on 684 neliökilometriä. Edmonton on joki, Athabasca.
(0)
(0)