Juutalainen lääketieteen etiikan: suunnittelija vauva ?? piirustus vauva

Terveys Sauli Kauppi Tammikuu 22, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Nykyään lääketiede tarjoaa mahdollisuuden provosoida ihmishenkien keinona parantaa vammaisten. Mukaan tämäntyyppistä toimintaa ei epäinhimillistää mies? Tutkijat eivät ole niin tuli maailmaan laboratorio mies? Jos eettisiä standardeja? Ja kun on ihmisen elämässä? Miten juutalaisen lain mieltää ne? Kirjassa "Valitaan Elämä jatkuu Rabbi Evers tässä.

Alkiot eivät ole elinkelpoisia

Juutalaisen lain, alkio ei ole elinkelpoinen, sanoo juutalainen kommentaattori Rashi. Olisiko sen vuoksi sikiö voidaan uhrata pelastaa jonkun elämän? On kaksi näkemyksiä:
 • Maimonides: o, vain silloin, kun alkio on rodeef;
 • Tosafisten: Kyllä, sikiö voidaan pelastaa elämän esimerkiksi Parkinsonin potilas.

 • Kun sikiö on animoitu?

  Juutalaisen lain mukaan sikiö on sielun sikiämisestä. Jatkokehitys tulisi käsitellä enemmän kunnioitusta. Rabbit on erittäin huomattavaa keskustelua siitä aivokudoksen sikiöistä voidaan käyttää elinsiirtoon tai tutkimusta. Kyse velvollisuuksiensa kuolleen sikiön.

  Hautaaminen keskeytetty sikiö ei ole käsky

  Ei ole olemassa käskyä haudata keskeytettiin sikiöitä. ?? On totta, että se oli muinainen juutalainen tavan keskenmenoja, kuolleena vauvoja eikä haudata elinkelpoinen vastasyntyneille. ?? Tämä todetaan Babylonian Talmud Ketoewot 20b sanoo rabbi Evers. Mutta mukaan Rabbi Hesekielin Landau on velvollisuus haudata keskenmenoja koska on kielto hyödyntää irti. Rabbi Jacob Ettlinger haluaa välttää papin pilaantumista.

  Pikuach nefesh ?? tallentaa elämää

  Tallentaminen elämä koskee kaikkia kielletty paitsi epäjumalanpalvelusta, murha ja aviorikoksesta. Tieteellinen tutkimus ei ole tarpeeksi tärkeää uhrata elämää se. Ei elämä olisi uhrata mahdollista tulevaa vaaratilanteita.

  Abortti pelastaa äidin

  Abortti on sallittua, jos alkio nähdään hyökkääjän joka uhkaa äidin elämää. Muissa asioissa murhasta alkion että vaikka ei kuolemanrangaistusta. On mahdollista esimerkiksi käyttää aivokudoksen jälkeen kielletty abortin pelastaa ne jonkun toisen elämään. Mutta tätä pidetään höltymiseen ja arvot yhteiskunnassamme.

  Ei huonosti kovettunut kustannuksella toisen

  Juutalaisen lain on hyvin selkeä siitä potilas voidaan hoitaa kustannuksella toisen. Vastaus on: ei.

  Suunnittelija Vauva ?? piirustus vauva

  Englannissa, pari oli lapsi kolmen vuoden joka kärsi talassemia. Pelastaa lapsen elämän olivat vanhempien kautta IVF hoito tuo vauva joiden veren voitaisiin käyttää sairaan lapsen.
  Olemassaolo suunnittelija vauva ?? lapsi tilata? Koeputkeen alkiot oli ennalta valittu geneettinen soveltuvuus, joita voitaisiin lisätä äidin. Tämä voi riistäytyä käsistä, jos vanhemmat toivelistoja tulevat toiveiden miten heidän lapsensa pitäisi näyttää. Mutta niin kauan kuin se tulee säästöä toinen elämä on sallittu. Lääketieteellisiä toimenpiteitä on sallittua ja jopa käsky koska Jumala loi maailman tarkoituksella epätäydellinen, jotta ihminen voi olla kumppani parantamassa luomiseen. On Raamatun käsky saattaa lapsia maailmaan ja se on bonus, jos lapsi voi säästää sisarus.
  (0)
  (0)