Journalismi: urheilutoimittaja ja urheilu kattavuus

Urheilu Natanael Arvonen Tammikuu 22, 2017 0 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Urheilutoimittajilla Downs urheilu. Miten on urheilun uutiset? Tämä artikkeli keskittyy kilpailupolitiikkaa, raportit usean päivän tapahtumia, joitakin yhteisiä muotoja kirjallisesti otsikot urheilussa ja sponsorointi urheilussa, näkökohta, jota ei pitäisi evätä, koska monet urheilutapahtumia ei toteutettaisi ilman tukea kaupalliset laitokset.

Urheilu uutiset

uutiset
Uutiset ja mitallista ovat suunnannäyttäjiä varten lukijakunnalle ja määrittää kasvot urheilu sivun. Kun uutinen, että hänen hyvä kontaktit ovat elintärkeitä. Myös sitkeyttä on merkittävä rooli.
Sport katsauksia
Lähes kaikki sanomalehdet heidän urheiluosion käyttäen ns urheilu lausuntoja. Tapahtumat, jotka eivät kukisti oman kansansa, sisältyvät yleensä yhteenveto urheilua. Esimerkkinä on yhteenveto kansainvälisten jalkapallo.
kopio yhdistetään
Säilytettynä urheilu lisää pelejä viikonloppuna, kopio eri uutistoimistojen yhdistetään ja käsitellä yhdessä kertomuksessa. Koostumus viestin tehdään tärkeysjärjestyksessä.
Värjäämään viestejä
Päivittäinen virtaus tosiasiat ja luvut ansaitsevat värikäs mukaelma. Toimittaja on lisättävä hänen valmis tietoa. Enemmän tietoa enemmän toimittaja pystyy soittamaan hänen sanoitukset.
ruuhka-aikoina urheilun vastaanotto
Sunnuntai-iltana ja keskiviikkona illalla on yleensä kiire urheilu pöytä. Paine on valtava ja on nopeasti toiminut. Toimittaja on turvauduttava hänen kirjallisesti rutiinia.

Kilpailu raportointi

ei tarpeeksi tosiasioita
Koska televisio on tehnyt laajan raportin jalkapallo toimittajana sanomalehti ei pitäisi pelkästään tosiasioita. Hän tarvitsee tuoda jotain ylimääräistä, alkuperäiseen kulmaan.
subjektiivisuus urheilu kattavuus
Urheilussa kattavuus subjektiivisuus on sallittua ja jopa toivottavaa. Ei pitäisi tehdä liian monia seikkoja. Virtaava juoni, varsinkin alussa rodun tarina on aina parempi sisällyttäminen tosiseikastoon.
kiistanalainen pää
Tarina voidaan varmasti tehdä houkuttelevammaksi sensaatiomainen otsikko. Hänen pitäisi kirjoittaa toimittaja tietty visio.

Raportit usean päivän tapahtumia

Jokapaikan höylä
Ilmoittaessaan vaiheen kilpailuista, toimittaja tulee eräänlainen Jokapaikan höylä. Kuten Tour de France ei vain henkisesti vaan myös fyysisesti vaativampaa. Lisäksi joka päivä täytyy olla ennätys.
tilaisuus oppia
Jotta nuori toimittaja on tapahtuma kuin Tour de France on ihanteellinen tilaisuus tutustua erilaisiin lähestymistapoihin sanomalehti.

Joitakin yleisiä muotoja kirjallisesti

Kirjoita muoto
  • haastattelu
  • tausta tarina
  • sarake ja selostus
  • hyvä annos huumoria

Otsikot urheilussa

aktiivinen pää
Varmistaa, että käytät aktiivinen päät, joten älä käytä imperfekti ja passiivi on kokonaan kielletty.
Esimerkki: Hunyadi vapautti kauhu "Blue Jackets"
kuvatekstejä
Vuonna kuva Kuvateksti haastattelussa on lainaus käytetään usein uistin houkutella lukija lukea koko tekstin. Tällaisessa tapauksessa saa fotobijschrift saman toiminnon kuin otsikko edellä artikkeli varoittaa lukijaa kiistanalainen sisältöä pala.

Sponsorointi ja urheilu

vaara urheilu sponsorointi
Sponsorointi voi helposti johtaa ylilyöntejä urheilussa. Useammin kuin kerran, edut lainanantajien tapahtuman ja sponsoreiden urheilijat eivät ole samansuuntaisia.
(0)
(0)