Journalismi aikana ja toisen maailmansodan jälkeen

Miscellany Meri Keränen Tammikuu 22, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Koska Alankomaat toisessa maailmansodassa kaatui Saksan hallinnon, toimittajien on noudatettava tiettyjä paina määräyksiä. Painossa uutinen oli mitä asetuksia pitäisi ja ei pitäisi keskustella sanomalehdissä. Tämä osoittautui erittäin kriittistä journalismia ja "kierrosaikoja koira" yhteiskunnan. Myöhemmässä vaiheessa Saksan propagandan jopa otti kaikki ylivoimainen este. Toimitus Alankomaiden sanomalehdet kokonaan korvattu Toimitus palveluksessa natsit. Sodan jälkeen monet arvosteli journalismin tällä kaudella. Tämä johti uuteen journalistista lähestymistapaa sodan jälkeen.

Journalismi Alankomaissa toisen maailmansodan aikana

Kun Alankomaiden putosi Saksan järjestelmän, paljon muuttunut raportointi Alankomaissa. Siellä oli kaksi vaihetta journalismin vähitellen kehittynyt. Vaiheessa 1, oli peitellyn haltuunotto ja valvoa raportteja. Huomaamaton varmistettiin muutos journalismin. Ihmisten luottamus oli näin säilynyt, ja he olivat innoissaan natsien ideologia. Tässä ensimmäisessä vaiheessa vaadittiin useiden paina määräyksiä. Oli kielletty lehdistötiedotteet; kuten valokuvia, piirustuksia tai muita kuvia kuninkaallisen perheen, Hollannin armeija tai juutalaisia. Muut päästöt olivat toivottuja, kuten Englanti tai Skotlannin muoti hameet, valokuvia tuhoa toukokuu 1940, kuvia, jotka herättävät sääliä juutalaisia ​​tai ihmisiä muiden ulkomaisten elementtejä, kuvia American filmitähdet tai Englanti lasten tarinoita. Muut kysymyksiä oikein korostettiin lehdistötiedotteet ensimmäisessä vaiheessa: käsitteet "uusi järjestys", "Uusi Eurooppa" tai "veljellinen yhteistyö.

Toisessa vaiheessa, lehdistö oli nyt toistaiseksi vaikuttanut sisältö asteittainen muutos vaiheessa 1. Alankomaat oli tullut peittelemätön tiedottaja Saksan propaganda. Jopa toimittajat ja toimituksellisen levyt uusittiin.
Laiton radio ja lehdistö
Mennä ja herättää vastustusta vastaan ​​Saksan voima, aiheuttanut monia laittomia sanomalehtiä. Nämä sanomalehdet ovat kokeneet ongelmia, he usein paperi pulaa, mutta oli vaikea löytää ja uutiset oli hieman amatöörin arkkia. Silti he voisivat osittain edistää häiritsevät Saksan propaganda. Radio Oranje myös tärkeä rooli häiritsevät Saksan propaganda. Queen Wilhelmina käytti tätä kanavaa tuottaa vastarintaa natseja vastaan. Radiolähetykset hän teki Lontoossa.

Journalismi toisen maailmansodan jälkeen

Toisen maailmansodan ne antavat enemmän tietoisia siitä, miten raportin, ja myös vakavia seurauksia, jotka voivat olla journalistista lähestymistapaa. Journalismin ja politiikan välinen oli toistaiseksi erittäin vähän pois. Siksi toimittajat usein palveluksessa vallanpitäjiä ja perustaen politiikkaansa vastaavasti. Tämä on osaltaan Saksan propaganda sodan aikana. Sodan jälkeen, siksi keskustelu syntyi noin kaupallistamista paina. Kaupallistaminen voitaisiin varmistaa, että lehdistö on riippumaton politiikasta, ja siksi tarvittaessa arvostella politiikkaa. Myös maanalainen paina sodasta valtavirran.
Kurinpidollisia neuvoston / lehdistölautakunnan
Se on yhä haluttuja sodan lehdistön puhdistusta ja objektiivisuus. Enemmän ja enemmän etäisyyttä tulee politiikkaan; subjektiivinen elementtejä katosi journalismin ja toimittajat olivat valikoivia. Osittain siksi, että taistelu tavoite raportointi kurinpitolautakunnan perustettiin vuonna 1948. Tämä neuvosto perustettiin Alankomaiden journalistiliitto, jotka halusivat laittaa tämän hyvän käytännön toimittajan ammatin turvallisesti. Vuonna 1960 neuvosto Journalism.
(0)
(0)