Islam on maailman toiseksi suurin uskonto

Miscellany Jalo Leino Tammikuu 22, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Islam on yksi suurimmista maailman uskonnot. Tämä Ismet erityisesti silloin Kaakkois-Aasiassa, jossa 60% väestöstä on muslimeja. Myös Lähi-idässä on tämän uskonnon tärkein muoto uskon. Yhteensä ovat maailmassa, 1570000000 ihmistä on muslimeja, eli yksi neljästä. Silti on paljon tietämättömyyttä tämän uskonnollinen liike.

Jos islam alkunsa

Islam syntyi AD 622 Saudi-Arabiassa. Kaikki ympärillä lopussa luvulta, islam tuotiin Eurooppaan, jossa muslimit eivät ulos muuntaa ihmisiä uskoon, mutta kauppaa lännen kanssa. Islam on nyt toiseksi suurin uskonto maailmassa ja on yli 1,5 miljardia uskovia. Seuraaja islamin kutsutaan muslimi. Mutta me myös puhuvat muslimien tai muslimeja. Muslimit olettaa, että usko on jo johtuvat luomisesta maan. Enkeli Gabriel antoi Mohammed ilmoituksia Jumalalta. Pyhä kirja on Koraani. Tämä pyhä kirja on 114 lukua. Tarkoituksena on, että otetaan huomioon itse korvan kautta, eikä kautta silmään. Puhuttu sana on tärkeä. Arabian sana islam tarkoittaa kirjaimellisesti alistuminen Jumalalle. Arabian aakkoset on 28 kirjainta ja kirjoitetaan oikealta vasemmalle. Muhammed on vain profeetta. Mutta ilmoituksia annettiin Moosekselle ja Jeesukselle. Siinä mielessä, alkuperä uskon verrataan kristinuskon. Koraani mainitsee 25 profeettoja. Usko on monoteistinen. On vain yksi Jumala. Muslimit uskovat, että Koraanin vain arabiaksi voi kertoa todellisen tarinan. Käännökset ovat toissijainen merkitys. Lisäksi Koraani on myös Hadith tärkeää muslimien elämässä. Molemmista Sharian perustettiin. Nämä ovat lakeja. Jumala on Luoja. Islam ei ole kirkko ja ei ole kirkollista hierarkiaa. Se ei usko olemassaoloon perisynti, mutta lopullinen tuomio. Taivas ja helvetti olemassa islamissa.

 Islamin viisi peruspilaria

Islam perustuu viiteen periaatteeseen, joka täytyy elää. Nämä ovat:
  • Todistus tai shahada
  • Viiden päivittäisen pakollinen rukoukset
  • Paasto Ramadan
  • Antakaa almuja
  • Kun menet Mekassa pyhiinvaelluksen.

 Todistus tai shahada
Se todistaa, että ei ole jumala, joka on oikeus palvoa. Vain Allah ja Muhammed on profeetta.
 Viiden päivittäisen pakollinen rukoukset
Tätä kutsutaan salah. Kun rukoilemassa moskeijassa edullinen voi rukoilla missä tahansa ja rituaali ei yksi alkaa tämä viisi kertaa päivässä aamunkoitteessa.
 Paasto Ramadan
Ramadanin aikana, on kiellettyä syödä ja juoda, polttaa tai rakastella aika välillä auringonnousun ja auringonlaskun. Nämä ovat kuitenkin poikkeuksia sairaiden, raskaana olevat naiset, sotilaat ja pikkulapsille.
 Antakaa almuja
Perustuu ajatukseen, että olemme saaneet tavarat lainassa muslimit pitivät tärkeänä, että osa heidän maallisen omaisuutensa hyväntekeväisyyteen. Se alkaa 2,5% tuloista.
 Mennä Mekkaan pyhiinvaellukselle
Jos mahdollista, muslimi on velvollinen mennä kerran hänen elämänsä Mekkaan. Käytävällä Mekkaan oli alussa ole niin vaikeaa, koska ne silti veti kaikki autiomaassa. Ja alkuperä usko oli Saudi-Arabiassa. Se oli pitkä matka Mekka pyhiinvaelluksen mutta nykyään ihmiset kova yksi voi käyttää moderni kuljetusvälineitä. Pyhiinvaellus kutsutaan Hajj. Miehet käytettävä erityisiä vaatteita.

 Moskeija

Moskeija tai Masjid on todella maailmassa rakennettu samalla periaatteella kaikkialla. On sisäpihalla suihkulähde tai vettä altaan niin että väsynyt matkustajat voivat virkistää itseään ensin ennen moskeija. Ne liikkua vain rukous sali. Ei ole penkkejä tai tuoleja. Vieraat istua maahan. Rukouksen aikana, kasvot kohti Mekka. Tässä on otettu huomioon rakentamisen moskeija. Yksi vetää kengät. Moskeija on portaikko ja markkinarako, jossa imaami vastaa rukouksiin. Vieressä moskeija on minareetti. Sieltä, ihmisiä kutsutaan rukoukseen. On silmiinpistävää, kuinka kaikkialla maailmassa, moskeija on edelleen sama rakenne. Näin näemme ympäri kaaria moskeijassa takaisin Cordoba sekä Brunei tai Istanbulissa.

 Ravitsemus

Islam asettaa käyttöä koskevat säännöt elintarvikkeiden. Joten ei pidä syödä sianlihaa. Ruoka on halal. Yksi pitäisi syödä maitotuotteita ja luonnontuotteita, kuten vihanneksia, hedelmiä ja pähkinöitä ja lihaa. Mutta se ei tarkoita, että eläimet on teurastettava tietyllä tavalla. Myös alkoholin on kielletty.

 Rituals

Perjantaina he vierailevat moskeijassa. Tämä on verrattava sunnuntain juhla että tietää kristityt ja sapatti juutalaisten. Immam on pastori.

 Liikkeet islamin piirissä

Tiedämme tietää islamin kolmen virran:
  • Sunnism
  • Shiism
  • Sufism

 Sunnism ja Shiism
90% kaikista muslimia on soennitisch.Het sunni syntyi kuoleman jälkeen Mohamed kun konflikti syntyi yli peräkkäin. Vaikka Mohamed oli naimisissa yhdeksän naista ei ollut seuraaja. Kun kalifi Abu Bakr nimitettiin. Shiioja olivat eri mieltä. He valitsivat toisen seuraaja.
 Sufism
Sufismi on uskonnollinen liike, joka jo syntyi luvulta. Oli monia seuraajia Intiassa. Se oli erityisesti villa-. Ruusu on tärkeä symboli tämän liikkeen. Sufismi nähdään myös mystinen haara islamin.

 Miehet ja naiset ovat samanarvoisia islamin

Tarkkaan virallisesti, aviomies ja vaimo samalla tavalla arvioidaan tuomiopäivän. Islamin mukaan niin Eva ei ole syntiä syömällä kiellettyä hedelmää, mutta Aatami ja Eeva sekä kiusasi saatana. Mukaan sharia kuitenkin, mies on elättäjä ja perheen pää. Nainen on roolia äiti ja vaimo. Tämän ei pitäisi johtaa alisteinen asema, mutta usein on enemmän tekemistä kulttuuriin kuin sääntöjen kanssa uskonnon. Islamissa, aviomies saa olla suostumuksella ensimmäinen vaimo naimisiin jopa neljä vaimoa. Hänen on kuitenkin sitten voi säilyttää kaikki neljä naisten samalla tavalla. Moniavioisuus myös esiintyy edelleen maailman islamin. Mohamed oli itse naimisissa yhdeksän vaimoja.

 Vaikutus lännen islamista

Vaikutus lännen muslimiväestö oli iso lopussa yhdeksännentoista vuosisadan. Käsitteet kuten erottamaan kirkon ja valtion, demokratian, uskonnonvapautta ovat johtaneet muutoksiin uskossa. Siellä syntyi tyytymättömyyttä fundamentalistien mutta myös siellä oli vapaamman virtauksen.

 Fundamentalistit

Jokaisessa uskonto on fundamentalisteja. He haluavat palata alkuperäiseen opetuksia uskosta ja halua tulkita kirjoituksia. Muslimit fundamentalistit uskovat, että yksi on taistella jotta muuntaa ihmisiä uskoon. Joskus me kutsumme tätä virtausta kuudes pilari islamin.
(0)
(0)