Iho-

Terveys Karoliina Ruutu Tammikuu 22, 2017 8 4
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tämä artikkeli kertoo eri ihotulehduksia; tulehdus, ihon ja ihonalaisen sidekudoksen aiheuttama mikro-organismit. Nämä ovat akuutteja infektioita, jotka ovat yleensä melko "yksinkertainen" hoito. Yleisesti sanotaan: jos mätä on läsnä, tämä pitäisi, jos suinkin mahdollista, poistettava. Tämä voidaan tehdä viillon avulla vetämällä tai voiteen, jonka kautta push luonto murtaa nopeammin. Muita menetelmiä voidaan löytää myöhemmin artikkelissa.

Iho-

Usein myös neuvoi -as se on ainakin helppo toteuttaa, kuten infektiot käsien ja feet- mennä sinne monta kertaa päivässä pitkin Biotex- tai sunilwater.
Riippuen infektion vaikeusasteesta antibiootteja tulisi antaa. Joissakin iho-, kuten alla on kuvattu, tämä olisi aina suoritettava, tämä mainitaan myös siellä. Paikallinen desinfiointi voi nopeuttaa elpymistä ja myös laajentaminen tulehdusta auttaa estämään.
 • Sanasto
 • Follikuliitti
 • Kiehua
 • Negenoog
 • Ajotulehdus
 • Haava Roos
 • Kutikula Tulehdus
 • Panritium
 • Fistula
 • Lymfevatontsteking
 • Imusolmuke tulehdus (lymfadenitis0

Sanasto


Follikuliitti

Follikuliitti on tulehdus, joka on peräisin karvatupen. Begind yleensä pieni, punainen ja kutiseva papeltje. Pian tämän papule ilmestyy pustule. Yleensä seuraa pian nestehukka ja hyödyntämistä. Ehto on yhteinen ja ole vakava. Streptococcus ja Staphylococcus voi kuin laukaisee mukana.

Kiehua

Keitetään tai paise on follikuliitti joka tunkeutuu paljon syvemmälle ja on paljon vakavampi. On kiinteä, joskus ankara, tulehdus on läsnä mukana mätä keskustassa. Kiehuu sijaitsevat usein niska, pakarat, sääret ja joskus edessä. Ne ovat melko tuskallista ja aiheuttaa epämukavuutta. Ne ovat yleisempiä yksilöiden heikentynyt immuniteetti, erityisesti diabeetikoille voi kärsiä siitä. Syy on Staph.

Negenoog

Useita lähekkäin furunkkelit kutsutaan negenoog. Negenoog on ilmeisesti vakavampi kuin kiehuvaksi ja myös aiheuttaa huonovointisuutta. Negenoog onneksi se ei tapahdu paljon enää. Hoitoon on määrätty muun antibiootteja.

Ajotulehdus

Jos tartunta leviää kudokseen aukkoja ihon alle, kutsutaan ajotulehdus. Tällöin on mahdollista, että suuri pinta-ala ihon alle näyttää virta ominaisuudet. Siellä voi kehittyä mätä, joka ulkopuolelta ei näy, mutta voi tuntea käsin tunnustelemalla. Eri bakteerit voivat aiheuttaa ajotulehdus. Tässäkin pätee, että antibiootit ovat välttämättömiä hoitoon.

Haava Roos

Rose haavan tai ruusu on aiheuttanut streptokokki ihon infektio. Porte d'Entrée on usein lieviä vammoja, joita voidaan jo täysin kovettunut ennen ruusu on ilmaistu. Se on myös varsin mahdollista, että ruusu komplikaationa syntyy, kun kirurginen haava. Iho on usein jyrkästi rajoitettu tulehdus tarkkailla, psuvorming ei saa itse asiassa. Potilaalla on kuumetta ja tuntuu sairas. Ruusu haava on aina hoidetaan antibiooteilla.

Kutikula Tulehdus

Kautta pieni leikkaus kynsinauhoja, esimerkiksi virheellinen leikkaus kynnet, kynsivalliin tulehdus voi syntyä, jossa mätä on mahdollista. Aiheuttava tekijä on Staph.

Panaritium

Panaritium on märkivä tulehdus kämmenten puolella sormet ja varpaat, jotka aiheutuvat paikallisista vahinkoa. Myös, panaritium aiheuttaa Staph. Yksi on tajunnut, että ulos komplikaationa infektio ympäröivien rakenteiden, kuten jänteet ja luustoon voi esiintyä.

Fistula

Tämä on putken muotoinen haavauma, ulottuu syvyyteen pinnasta. Vuonna tilaa edessä on tulehdus, joka ylläpitää fisteli. Tulehdus tuottama Taudin nestettä ja mätä tulee ulos läpi fisteli. Syy tällaisten tulehdusta ei voi poistaa ompeleen tai hajoamaan. Vasta kun nämä ulkomaiset esineet poistetaan ja parantaa tulehdus, voi palauttaa fisteli.

Lymfevatontsteking

Imusuonten ajaa aivan ihon alle. Kun tulehdus imusuonten, on siis mahdollista, että iho on mukana. Tämä luo punainen raita, kansanomaisesti virheellisesti merkitty "verenmyrkytys".

Lymfeklierontseking

Kainaloihin, nivusiin ja kaulan imusolmukkeet sijaitsevat aivan ihon alle. Kun sytytys niistä tekee päällä ihon usein se. Imusolmukkeesi tartunnan ruokinta bakteerit valuma-alueen. Siellä olisi seisoo siellä jossain tartunnan haavan. Tämä on myös hakea ja käsitelty, imusolmuketulehdus katoaa. On määrä käsitellä, koska imusolmuke epäonnistuu osalta seulonnan ulos tulehduksellisten tuotteita. Esimerkiksi bakteerit voivat voi päästä verenkiertoon ja sepsis, septikemia, voi esiintyä.
(0)
(0)