Historia Juutalaisuus: viisaat Israelin

Miscellany Marjo Laitinen Marraskuu 16, 2017 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Viisaat Israelin kuului eräänlainen kilta, että tehtävä oli antaa neuvoja ". Viisaat tehtävänä oli antaa tietämättömiä tietoa, jotta he voisivat elää viisaasti ja oikeudenmukaisesti. Näiden reittien olivat sekä käytännön ja eettiset seuraukset. Yhdessä profeettojen, ne olivat suuria opettajia Israelin. Ne pyrkivät vahvistamaan juutalainen tietoisuus ihmisiä ja edistää vanhurskasta elämää.

Tehtävänä viisas: Proverbs 1: 2-4

Tarjoaminen viisautta ja opetusta,
oppiminen sanoja oivallus,
hyväksymisestä viisautta kuria,
oikeudenmukaisuus, oikeudenmukaisuuden ja vilpittömyys,
antaa varovaisuutta yksinkertainen,
tietoa ja huomaavaisuutta nuoriso.
Kirjoitukset viisaiden koostuvat kirjoja Sananlaskujen, Job, Saarnaaja ja Laulujen laulu.

Sopimukset profeetat ja pyhimykset

 • Molemmat ovat suuret mestarit Israelin vahvistaminen juutalainen tietoisuus keskuudessa ja kannustamaan vanhurskaan elämän.
 • He viittasivat kansan oikeudet ja he puolustivat lakia ja oikeutta tyrannia rikas ja voimakas.
 • He korostivat arvo ihmisestä ihmisen, ja halusi keventää että sorretun ja halveksittu kansa rasittivat
 • Ne perustuvat samoihin käsitys Jumalan ja Hänen suhteestaan ​​mies

Ero profeetat ja pyhimykset

 • Profeetta puhui Jumalaa; tapa ihmiskunnalle.
 • Profeetta kehotti jumalallisen oikeudenmukaisuuden; miten ihmismieli
 • Profeetta hallitsi ylivoimainen tunne Jumalan läsnäolosta ja tehtävä; Tapa johti huoli yhteiskunnan.
 • Profeetta on täynnä tulta, intoa ja intohimo; menetelmä on rauhallisempaa, rauhallinen ja viileä.
 • Profeetta on idealistinen; Muuten realisti.
 • Profeetta on saarnaaja; miten opettaja.
 • Profeetta tekee tuntemus Ikuisen tiedossa; Menetelmä osoittaa, kuinka tietoa tulee käyttää.
 • Profeetta lähestyi ongelmat ylhäältä; tapa tiivistää ongelmat alas se.

Ero muihin viisauskirjallisuudessa

Muut maat oli viisauskirjallisuudessa. Mutta heprea oli erityisen Jumalan maailma rakentuu moraalisen perustan - hyvä palkitaan ja paha rangaistaan.

Sananlaskuja

Sananlaskuissa on viisaus ja toimia oikeudenmukaisesti suositellaan oikea elämäntapa, että henkilö voi valita, kuten palkkio, joka on suurin. Hyveitä, joka vaatii Sananlaskut, perustuu uskontoon ja arvioinnit profeettojen ja psalminkirjoittajat - tunnustaminen Jumalan läsnäolon, hänen kaikkitietävyys, ikuisuus ja oikeudenmukaisuus.
Jumalan pelko on ensiarvoisen tärkeää. Jumalan rakkaus on vaiennettu. Pelko on tärkeää koulutuksen ihmisen. Mies on siis vastuussa. Rakkaus motiivi on vahva ja inspiroiva tarpeeksi tyylikäs sieluja, jotka ovat oppineet pelkäämään Jumalaa ja alistaa kaikki heikkoudet ihmisen sydän, joka voi estää eettisten toiveita. Valtaosa ihmisistä tämä ei ole totta. Niiden motiivi on terve hurskaus.

Saarnaaja

Ecclesiastes halua ihmisten näkevän maailman Jumalan luomakunnan ja välineenä ilmestys Hänen hyvyytensä ja oikeudenmukaisuutta. Ihmisten tulisi nauttia, mutta älä unohda velvoitteitaan. Ecclesiastes 12:13 sanoo, "pelkää Jumalaa ja pidä hänen käskynsä, sillä vain siten todellinen ihmiskunta voidaan saavuttaa."

Job

Jobin kirja käsittelee hyvin Jumalan luonnetta, joka voi olla epävarma, kun he näkevät, että usein vaikuttavat viattomia katastrofeja. Se on enemmän kuin vain henkilökohtaista kärsimystä, vaan myös Jumalan luonteesta. Huolimatta hänen kärsimystä Job ollut menettänyt uskonsa Jumalaan. Job 19: 25-26 sanoo, "Tiedän, että lunastajani elää, ja että se nostaa minusta viimeisen tunnin jälkeen ihoni on tuhottu, niin minä, ilman minun lihassani nähdä Jumalan." Näyssä Job oli näkee Jumalan ja siksi hänellä oli ehdoton luottamus Jumalaan, vaikka hän ei voinut ymmärtää, että. Job tunsivat olonsa turvalliseksi. Jumala katsoi hänen elämänsä.

Korkea veisu

On vaikea kirja, mutta merkitys on selvä. Song of Songs kirkastaa täydellinen rakkaus pysyy lujana, vaikka kaikki kiusaukset ja viettely.

Ominaisuus heprea viisauskirjallisuudessa

Olennainen piirre "universalismin". Viisaat tunnustetaan, että muut kansat ovat Jumalan tuntemista. Sellainen viisaus ei tule niin paljon Tooran, mutta on peräisin yleistä kokemusta ja käsitys arjen. Tämä tosiasia on selvimmin Ruutin kirjasta. Jumalisuuden yläpuolella kansallinen. Jumalallinen palkkio koskee kaikkia ihmisiä.
(0)
(0)