Hermosto; aivohermot

Tiede Jorma Huhtamo Tammikuu 22, 2017 0 21
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kaksitoista aivohermoihin, aivohermojen peräisin suoraan tai paria aivoista ja aivorungon. Kaksi ensimmäistä aivohermoihin peräisin suoraan aivoihin ja muut kymmenen aivohermoihin peräisin aivorungon. On kolme aistien, moottori ja viisi neljä sekoitettu aivohermoihin. Kaksitoista aivohermot; haju hermo, nevus optiikka, silmän liikehermon hermo, telahermo, kolmoishermo, loitontajahermo, kasvojen hermo, vestibulocochlear hermo, glossopharyngeal hermo, Kiertäjähermo, lisähermo ja hypoglossal hermo.

Hajuaistin

Haju hermo on ensimmäinen kallon hermo. Neuronien hajuaistin hermo sijaitsevat limakalvojen yläosissa nenäontelon. Haju hermo koko on läsnä kallo. Haju hermo on aistien hermo. Nämä reseptorit Hajuaistin kuljettaa impulsseja kautta aksonien käynnissä aivot. Haju hermo, toisin kuin kaikki muut hermot kyky toipua.

Nevus opticus

Näköhermon on toinen kallon hermo. Näköhermon kutsutaan näköhermon. Näköhermon on aistien hermo. Näköhermon kuljettaa visuaalista tietoa verkkokalvon visuaalinen aivokuori. Näköhermon sijaitsee kokonaan kallo. Axons näköhermon kantaen impulsseja kohti aivoja.

Silmän liikehermon hermo

Silmän liikehermon hermo on kolmas kallon hermo. Silmän liikehermon hermo on sekoitettu hermo. Silmän liikehermon hermo sisältää aksonien jotka kuljettavat impulsseja aivorungon suuntaan lähes kaikki lihakset ja hermo kuituja, jotka kuljettavat impulsseja lähes kaikki silmän lihaksia kohti aivorungon. Silmän liikehermon hermo hermottavat lähes kaikki lihakset paitsi m. Obliquus ylivoimainen ja m. Lateral Rectus. Silmän lihaksia liikkuvat silmämuna. Lisäksi impulssien lähetetään kautta näköhermon, jotka sisältävät tietoa siitä, miten silmän. Silmän liikehermon hermo yhteistyötä neljäs ja kuudes aivohermon; telahermo ja loitontajahermo.

Telahermo

Telahermo on neljäs kallon hermo. Telahermo on moottori, joka Zenus mutta hermottavat silmän lihakset silmämunan; m. obliquus ylivoimainen. Telahermo peräisin aivorungon.

Kolmoishermon

Kolmoishermon on viides aivohermon. Kolmoishermon on hermo sekoitetaan. Koostuu kolmesta osasta; opthalmicus hermo, yläleuan hermo ja alaleuan hermo. Kolmoishermon on hermo sekoitetaan. Kolmoishermon lähettää lihaksiin kumisekoitusten. Aistien osa kolmoishermon lähettää aistinvaraista tietoa otsa, kasvot, suu, kumit ja hampaat.

Loitontajahermo

Loitontajahermo on kuudes aivohermon. Loitontajahermo on moottori hermo, että vain lihas silmämuna hermottavat; m. rectus lateralis.

Naamahermo

Naamahermo on seitsemäs aivohermon. Naamahermo on sekoitettu hermo. Moottorin osat naamahermo hermottavat lihakset kasvojen, jotka ovat vastuussa ilmeitä. On myös parasympaattisen kuituja, jotka hermottavat pään ja kaulan. Aistien osa naamahermo kuljettavat tietoa maku kielen.

Vestibulocochlear hermo

Vestibulocochlear hermo on kahdeksas kallon hermo. Vestibulocochlear hermo on aisteihin hermoimpulssien kuulo- ja tasapainohäiriöitä lähettää keskushermostoon.

Glossopharyngeal hermo

Glossopharyngeal hermo on yhdeksäs aivohermon. Glossopharyngeal hermo on sekoitettu hermo. Glossopharyngeal hermo lähettää tietoja risat, kielen, sisäkorvan, anturit. Ja kaulavaltimon sinus carotidicus kohti keskushermostoon. Moottori kuidut glossopharyngeal hermo pään korvasylkirauhasessa ja m. Stylopharyngeus.

Vagus

Kiertäjähermo on kymmenes aivohermon. Kiertäjähermo on moottori hermo. Kiertäjähermo on pääasiallinen hermo parasympaattisen hermoston ja myös innervates joitakin luustolihasten kielen, nielun ja kurkunpään.

Lisähermo

Lisähermo on yhdestoista aivohermon. Lisähermo on moottori hermo ja innervates m. Trapezius ja m. Sternocleidomastoideukseen.

Hypoglossal hermo

Hypoglossaaliselle hermo on kahdestoista kallon hermo. Hypoglossaaliselle hermo on moottori hermo ja innervates kielen lihas.
(0)
(0)