Glykeeminen indeksi, laihtumiseen liittolainen

Miscellany Isto Leino Maaliskuu 8, 2018 0 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Glykeeminen indeksi, laihtumiseen liittolainen

Ravitsemus, se on pitkään vastustanut yksinkertaisia ​​ja monimutkaisia ​​sokereita. Nyt, ruokavalio, sokerit valitaan niiden glykeeminen indeksi. Selitykset.

Hiilihydraatit, se ei ole helppoa! Se on pitkä vastapäätä sokerit rakenteesta riippuen niiden molekyylien kanssa, toisella puolella, "yksinkertainen" elintarvikkeiden kanssa makea maku ja "monimutkainen" elintarvikkeissa, jotka sisältävät tärkkelystä. Ensimmäinen nimeltään nopea, syyttäen heitä aiheuttaa piikki sokerin veren, ja toinen hidas, touting niiden kyky täyttää pitkällä aikavälillä.

Vanhentunut luokitus

Kaksikymmentä vuotta, tutkijat ovat havainneet, että tämä luokittelu oli yksinkertainen, se ei välttämättä pieni molekyyli sokereita, jotka ovat nopeasti rinnastettavissa, joitakin monimutkaisia ​​molekyyli sokereita aiheutti myös piikki verensokerin .

Nyt, glykeeminen indeksi mittaa nopeutta omaksumisen hiilihydraatteja elimistöön, toisin sanoen sen kyky nostaa enemmän tai vähemmän tasoa verensokeri. Vertailuindeksi on että glukoosi, kaikkein hyperglykeeminen sokeri. Enemmän ruokaa on indeksi lähes 100, enemmän se sanoo Nopea. Enemmän ruokaa on samanlainen indeksi 0, lisää se sanoo hidas.

Esimerkit glykeeminen indeksi

Matala GI elintarvikkeet: useimmat hedelmät ja vihannekset, spagetti al dente, saksa musta leipä, jogurtti, luumut, tumma suklaa, quinoa, avokado, maito, herne.

GI elintarvikkeita tarkoittaa: sorbetti, täysjyväleipää, suklaa leipää, mysliä, hilloa, uuniperuna sen ihon höyryä, pizza, meloni, kypsä banaani, basmatiriisiä, täysjyvä pasta, kiivi, omena mehua.

Korkea GI elintarvikkeita: paistettuja perunoita, perunasosetta, valkoinen riisi, nopea ruoanlaitto, maissihiutaleet, keitetyt porkkanat, valkoinen ja ruskea sokeri, sirut, virvoitusjuomien, evästeet, suklaalevy patonkia, vaaleaa leipää, paahtoleipää, croissantteja.

Glykeeminen indeksi: Mitä etua?

Miten metaboloituvat sokerit on vahva vaikutus kehon:

- Korkea GI ruokaa, nopeasti rinnastetaan elin, yleensä varastoida rasvaa kehossa. Aiheuttamalla piikin jälkeen jyrkkään laskuun insuliinia veren, ne edistävät ja enemmän aivohalvauksia ja ruokahalu;

- Matala GI ruoka pilttuu heti, säännellään veren sokeria, kyllästyttää kestävästi. Rajoittamalla pumpun aivohalvauksia ja mielihaluja, niiden avulla paino vakautus- ja rajoittaa tiettyjä terveysongelmia, kuten diabetes ja sydän- ja verisuonitautien.

Käytön glykeeminen indeksi laihtuminen

- Valita matala GI hiilihydraatteja. Jopa kuluttaa joka aterialla. Ne täyttää toiveesi ja auttaa sinua ei napostella.

- Älä koskaan kuluttaa korkea GI elintarvikkeita yksin. Yhdistää ne järjestelmällisesti muissa elintarvikkeissa, jotka hidastuu niiden rinnastaminen.

- Raja jalostettuja elintarvikkeita. Puhdistettu, modifioitu rasvat ja lisättyä sokeria, he näkevät GI skyrocket. Feed itsesi kaikkein yksinkertainen ja luonnollinen tapa kuin mahdollista.

- Vähennä keittoaika. Overcook hiilihydraatteja lisää niiden glykeeminen indeksi: mieluummin pasta ja riisi al dente. Samoin, raaka vihannekset ovat GI paljon pienempi kuin keitettyjä vihanneksia: Valitse raakoja vihanneksia.

(0)
(0)