Fra Angelico; Keskiaikainen maalaus

Miscellany Milla Pulkkinen Maaliskuu 25, 2017 0 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Keskiaikainen taidemaalari Fra Angelico on tullut tunnetuksi hänen hennon realistinen maalaus tyyli ja vertaansa vailla paletti. Yläosassa, ja hän jatkoi keskiajalla, lähinnä mitä tulee valintaan alamaisiaan. Kuitenkin esitetty ihmishahmoja saada hänet plastisuus, joka puuttuu monissa kollegansa tuolloin. Henkisesti keskiaikainen mies, suhteen tekniikan esiaste renessanssin. Tai ehkä myöhään munaus Gothic?

Fra Angelico, 1387-1455

Varsinainen nimi Fra Angelico ohjattiin Guido di Pietro. Hänet tunnetaan myös nimellä Giovanni da Fiesole ja il Baeto, autuas. Hän syntyi 1387 kylässä Vicchio Mugello Toscanassa. Käytössä 18 maaliskuu 1455 hän kuoli Roomassa. Vuonna 1407 hän otettiin jäseneksi Dominikaanit. Yhteydessä jännitteitä luostarissa Fiesole, hän lähti Cortona. Luostarin jossa hän asui, kun hän teki ensimmäisen freskoja. Vuonna 1418, vaalien jälkeen paavi Martin V, hän palasi Fiesole.
Vuonna 1436 olivat Cosimo ja Lorenzo de Medici luostari ja kirkko San Marco Firenze osoitettu munkit Fiesole. Rakennukset uusittu arkkitehti Michellozzo. Fra Angelico oli täällä joidenkin hänen oppilaistaan ​​freskot.
Vuonna 1445 hän oli kutsunut Paavi Eugene IV Roomaan. Täällä hän vietti freskoja kappeli Nikolaus V, hän koristeltu kappeli Sakramentissa Vatikaanissa. Valitettavasti tämä rakennus myöhemmin purettiin määräyksestä Paavali III. Vähän myöhemmin, Fra Angelico ja hänen oppilaansa Benozzo Gozzoli Orvieto, jossa hän aanbrachten gezamenijk maalauksia Domkapel. Vuonna 1449 hän oli muistutti Fiesole. Hän oli siellä ennen dominikaaniluostari. Vuonna 1453 hän lähti Roomaan, jossa hän kuoli kaksi vuotta myöhemmin. Ruumis Fra Angelico haudattiin Minerva kappeli.

Hänen tapa toimia


Cortona Annunciation, ItaliëFra Angelico oli kova työntekijä. Innokkaasti. Jos työ oli valmis, hän ei koskaan tuonut lisää muutoksia. Hän oli hyvin lempeä mies, joka nähtiin harvoin vihainen. Hänelle johtuu sanonta: "Kuka maalit Kristuksen teot, täytyy olla Kristuksen kanssa." Hän maalasi rukoillessaan vuonna ylevä ekstaasin. On tunnettua, että hän vuodatti maalaus ristiinnaulitun Kristuksen kyynelillä.
Kaikki työnsä huokuvat seesteisyyttä. Hänen suosikki teemoja olivat: julistamiseen arkkienkeli Gabrielin Marialle ja lopullisen tuomion.
Marttyyrikuoleman Saints Cosmas ja Damian ja niiden kaveri veljet. Louvre, Pariisi

Joitakin teoksia

Koska tärkein luomuksia Fra Angelico katsotaan yleisesti freskoja San Marco Firenzessä. Toinen kuuluisa fresko on "kruunajaiset Virgin". Tämä on sekä "marttyyrikuolema Saints Cosmas ja Damian" Louvressa Pariisissa. "Kuninkaiden kumarrus" ja "Ylösnousemus" sijaitsevat National Galleryssa Lontoossa. Lisäksi maailmankuulu freskot elämästä kertova tarinoita Pyhän Tapanin ja St. Lawrence. Nämä on järjestetty kappeli Nikolaus V Roomassa.
Ristiinnaulitseminen aanbidding.Klooster Saints San Marco. Firenze

Sijainti ja ominaisuudet

Jos olemme aihevalintojaan ja syvä mystiikkaa, joka säteilee hänen maalauksensa vertailukohtana Fra Angelico paikkaan taidehistorian, emme voi auttaa, mutta kutsu häntä kokonaan keskiajalla.
Mutta mitä erottuu on hänen vahva suhteellisuudentaju ja taipumus perfektionismi portraying todellisuudessa. Jos käytämme sitä kriteerinä, meillä on tapana merkitä hänelle varhainen mestari renessanssin.
Ilmeisin vastaus on soittaa hänelle kansalainen kaksi maailmaa: keskiaikainen mies henkisesti ja tyylinsä ja tekniikka, edustaja varhaisrenessanssin.
(0)
(0)